واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سن ابتلا به بيماريهاي قلبي در ايران به زير40 سال رسيد
آنطور كه رئيس انجمن آترواسكلروز خبر ميدهد سن ابتلا به بيماري قلبي - عروقي در ايران به زير 40 سال رسيده، به گونهاي كه گاهي برخي افراد به خصوص آقايان در سنين 30 تا 35 سالگي به بيماريهاي قلبي- عروقي مبتلا ميشوند.
به گزارش «جوان»، دكترمسعود قاسمي در نشست خبري هجدهمين كنگره تازههاي قلب و عروق گفت: دركشورهاي درحال توسعه ميزان ابتلا به بيماري قلبي- عروقي افزايش قابل توجهي دارد، به طوري كه در جمعيت مردان سن ابتلا به انواع اين بيماريها حدود 30 تا 35 سال است كه البته ايران نيز متفاوت از اين شرايط نيست.
رئيس هجدهمين كنگره تازههاي قلب و عروق با اشاره به اينكه از هر10 ايراني چهار نفر به بيماريهاي غيرواگير مبتلا ميشوند، ادامه داد: در كشور ما علت 40 درصد مرگ و ميرها ناشي از بيماريهاي غيرواگير است و به نوعي به بيماري قلبي و عروقي ارتباط دارد.
قاسمي مهمترين عوامل ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي را استعمال سيگار و قليان دانست و گفت: افراد سيگاري پنج برابر بيشتر به بيماري قلبي مبتلا ميشوند و در كنار اين افراد خانواده و نزديكان آنان نيز دو برابر بيشتر از سايرين ابتلا به اين بيماريها را تجربه ميكنند.
بنا به تأكيد وي نمك يكي ازمهمترين عواملي است كه منجر به ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي ميشود و در ايران مصرف سديم بالاتر از استاندارد جهاني است و اغلب غذاهاي ايراني شور است، به عنوان مثال در فستفودها تا 40 درصد نمك افزوده ميشود.
به گفته قاسمي، بررسيها نشان ميدهد شيوع بيماري قلبي - عروقي، حدود 25 درصد افسردگي را به دنبال دارد و يك چهارم بيماران قلبي دچار افسردگي ميشوند.
وي با اشاره به اهميت پيشگيري گفت: سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده است كه تا سال 2025 بيماريهاي قلبي و عروقي بايد تا 25 درصد كاهش يابد و براي اين موضوع لازم است ساختار تغذيه اصلاح شود. بسياري از مراكزي كه مواد غذايي آماده تهيه ميكنند از روغنهاي جامد استفاده ميكنند. اگر چهار تا پنج بار در هفته از روغن جامد استفاده شود در دهه دوم و سوم زندگي بيماري قلبي به سراغمان خواهد آمد. بنا به تأكيد قاسمي استفاده از روغنهاي جامد در پخت و پز نيز از عواملي است كه ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي را افزايش ميدهد.
رئيس انجمن آترواسكلروز ايران با اشاره شيوع ديابت نوع 2 در نوجوانان و حتي كودكان تأكيد كرد:اين بيماري در گذشته مختص بزرگسالان بود.
قاسمي با بيان اينكه در هجدهمين كنگره تازههاي قلب و عروق، آخرين روشهاي درماني و همچنين جديدترين تكنيكهاي جراحي و درمان به مخاطبان ارائه ميشود، گفت: با توجه به پيشرفتهاي علمي و پزشكي در كشورمان تمامي روشهاي درمان و جراحي بيماريهاي قلبي كه در جهان متداول است در ايران توسط متخصصان انجام ميشود.
بنا به تأكيد وي بايد سطح و روشهاي علمي به صورت يكنواخت در كشور انجام شود و دراين كنگره سعي ميشود پزشكان در دورافتادهترين نقطه كشور تمامي روشها و تكنيكهاي جديد درمان و جراحي را آموزش ببينند.
قاسمي تأكيد كرد: بايد همت كرد تجهيزات پزشكي و نيروي انساني متخصص در سراسر كشور و حتي در دورترين نقاط كشور به صورت عادلانه و مناسب توزيع شود.
هجدهمين كنگره تازههاي قلب و عروق با حضور محققان و متخصصان داخلي و خارجي از 23 تا 26 شهريور در برج ميلاد برگزار ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]