واضح آرشیو وب فارسی:مهر: زمان افتتاح سیمان باقران مشخص نیست
یک دهه چشمانتظاری/ سیمان باقران همچنان روی ریل وعده ها
شناسهٔ خبر: 3741939 - دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۴
استانها > خراسان جنوبی
.jwplayer{ display: inline-block; } بیرجند- پروژه احداث کارخانه سیمان باقران به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های صنعتی خراسان جنوبی که یک دهه از عمر آن میگذرد همچنان اسیر وعده و وعیدهایی است که عملی نمی شوند. خبرگزاری مهر- گروه استانها: خراسان جنوبی یکی از استان های کمتر توسعهیافته و محروم کشور است که با محصولات استراتژیک و ظرفیت های بالای گردشگری میتواند نقش بسزایی در توسعه کشور ایفا کند. متأسفانه عدم توجه مسئولان به این استان مرزی و ناتمام ماندن بسیاری از پروژههای عظیم، جوانان را به سمت دیگر استانها سوق داده و امید هزاران شهروند را نیز از بین برده است. کارخانه سیمان باقران از جمله پروژههای نیمهتمامی است که از سال ۸۴ عملیات اجرایی آن آغازشده و هنوز زمان دقیقی برای بهرهبرداری این کارخانه پیشبینی نمیشود. این کارخانه یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی خراسان جنوبی بوده که برای جمعیت ۵۵ هزارنفری شهرستان مرزی درمیان امیدبخش است. این کارخانه با توجه به نزدیکی شهرستان به افغانستان میتواند بهعنوان نزدیکترین کارخانه سیمان کشور به افغانستان مطرح باشد تا از ظرفیتهای صادرات به این کشور بهره بگیرد. اما متأسفانه مشکلات مالی و عدم تأمین اعتبار سالهاست سرنوشتی خاکستری را برای این پروژه رقم زده است. اگرچه مسئولان با دادن وعدههایی توخالی هر چند مدت، امیدی واهی را بر دل های محزون مردم استان تزریق میکنند اما این مسکّن نیز فصلی بوده و گذر زمان در حضور مسکوت ماندن پروژهها، درد زخمهایشان را فزونی میدهد.
وعدههایی که محقق نشد باگذشت ۱۱ سال از آغاز به ساخت این پروژه اما به دلیل عدم تأمین منابع مالی موردنیاز تاکنون این پروژه به بهرهبرداری نرسیده و هر روز وعدهای جدید برای بازگشایی آن مطرح شده است. آغاز این وعدهها از سال ۹۲ با وعدهای بود که استاندار وقت خراسان جنوبی در سفر به شهرستان درمیان مطرح و در رسانهها ثبت شد. قهرمان رشید، استاندار اسبق خراسان جنوبی در فروردینماه سال ۹۲ و در جریان بازدید سرزده از کارخانه سیمان باقران گفته بود: پیگیری مستمر و جدی از سوی مسئولان مربوطه در راستای راهاندازی این کارخانه انجام شده است و مسئولان کارخانه نیز باید در راستای پویایی هر چه بیشتر این واحد صنعتی تلاش کنند. رشید یادآور شد: تجهیزات و امکانات موردنیاز این کارخانه نیز خریداری شده است و هیچ دلیلی مبنی بر توقف و یا کم کاری وجود ندارد. وی از افتتاح این کارخانه در آذرماه ۹۲ خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در راستای راهاندازی این کارخانه انجام شده است و ۴۰ میلیارد تومان نیز اعتبار از سوی اعضا بوده است. پس از آن نیز در هر دوره مدیریتی وعدهها برای افتتاح این پروژه ادامه داشت که آخرین قول های مسئولان در یک سال اخیر را مرور میکنیم که بازهم حکایت از این داشت که بزرگترین پروژه صنعتی خراسان جنوبی همچنان وعدههای افتتاح را یدک میکشد.
وعده افتتاح کارخانه سیمان باقران برای دهه فجر سال گذشته از سوی فرماندار شهرستان اعلام شد و همچنین مدیرعامل کارخانه نیز در دی ماه سال ۹۴ در بازدید نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در خصوص روند پیشرفت این کارخانه گفته بود که تست های راهاندازی کارخانه در دهه فجر آغاز میشود و قبل از راهاندازی کامل کارخانه باید آزمایشات و تست های تولید انجام شود که این کار حدود دو ماه زمان نیاز دارد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در هفدهم خردادماه سال جاری از راهاندازی پروژه سیمان باقران ظرف دو ماه آینده خبر داد و گفت: در صورت تأمین اعتبار و تسهیلات در گردش این پروژه ظرف دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد. داوود شهرکی با اشاره به توقف دو ساله این پروژه اظهار داشت: خوشبختانه با حمایتهای استاندار خراسان جنوبی پروژه فعال شد و به جلو حرکت کرد. شهرکی با بیان اینکه ما مشکل سرمایه ثابت در این پروژه نداریم، اظهار کرد: حدود ۱۳ میلیارد در بانک ملی است و مابقی توسط سهامدار تأمین میشود. و این در حالی است که هم اکنون چند روز دیگر تا زمان موعود نمانده و هیچ خبری در سطح استان از افتتاح و راهاندازی این پروژه به گوش نمیرسد. تلاش برای اخذ تسهیلات رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: تاکنون جلسات کشوری و استانی زیادی پیرامون حل مشکلات کارخانه سیمان باقران برگزارشده است. وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری چهار جلسه در وزارتخانه و یک جلسه در مرکز استان با حضور دستگاههای ذیربط و در راستای حل مشکل این کارخانه برگزارشده است. شهرکی با اشاره به مصوبات این جلسات، اظهار کرد: آخرین مصوبه کارگروه ملی رفع موانع تولید کشور مبنی بر این است که بانک کشاورزی بعد از ارزیابی طرح، تسهیلات موردنیاز را پرداخت کند. وی با بیان اینکه هم اکنون بانک کشاورزی اقدامات اجرایی خود را آغاز کرده است، گفت: کارشناسان باید طرح را مجدد ارزیابی کرده و بر اساس آن، تسهیلات موردنیاز دریافت شود. شهرکی ادامه داد: همچنین مسئولان اجرایی موظف هستند دو ماه بعد از اخذ تسهیلات بانک کشاورزی کارخانه سیمان باقران را به مرحله بهرهبرداری برسانند. وی مشکلات مالی را از مهمترین عوامل تأخیر اتمام پروژه سیمان باقران دانست و افزود: امید است با اخذ تسهیلات بانک کشاورزی، زمینه فعالیت این کارخانه فراهم شود.
عدم همکاری بانکها تکمیل پروژه را به تأخیر انداخت مدیرعامل کارخانه سیمان باقران در گفت و گو با خبرنگار مهر، کمبود اعتبار را از مهمترین عوامل تأخیر پروژه کارخانه سیمان باقران دانست و گفت: یک سال و نیم گذشته طی جلسهای مصوب شده که بانک کشاورزی میزان ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بپردازد. موسوی ادامه داد: این در حالی است که بانک به دلیل برخی مشکلات اعم از نبود منابع بانکی این تسهیلات را پرداخت نکرده است. وی با بیان اینکه جلسات زیادی در راستای ترغیب پرداخت تسهیلات از سوی این بانک برگزارشده است، افزود: در حال حاضر طرح برای اخذ تسهیلات در گرو بانک بوده اما وثیقهای خارج از طرح را درخواست میکند. موسوی اظهار کرد: طی جلسات برگزارشده از ابتدای سال جاری این مصوبه دوباره مورد تاکید مسئولان قرارگرفته و تاکنون نیز اقدامی انجام نشده است. سرمایهگذاری ۶۰ میلیارد تومانی سهامداران مدیرعامل کارخانه سیمان باقران از وجود ۳۰ هزار سهامدار در این کارخانه خبر داد و گفت: این افراد تا کنون بیش از ۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری کردهاند. وی با اشاره به میزان اعتبارات هزینه شده در راستای راهاندازی کارخانه، اظهار کرد: تاکنون میزان ۱۰۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ریالی و ۲۴ میلیون یورو نیز تسهیلات ارزی برای راهاندازی این کارخانه هزینه شده است. موسوی با بیان اینکه عملیات ساختوساز، انجام برخی تستها و نصب وسایل موردنیاز انجام شده است، گفت: برای راهاندازی کارخانه چشمانتظار تأمین اعتبار هستیم.
ایجاد اشتغال برای سه هزار نفر مدیرعامل کارخانه سیمان باقران ادامه داد: با راهاندازی این کارخانه برای سه هزار نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد میشود. وی با بیان اینکه همچنین با راهاندازی کارخانه روزانه سه هزار و ۳۰۰ تن سیمان تولید میشود، افزود: بهرهبرداری این پروژه نقش شایانی در رونق اقتصادی، اجتماعی و امنیتی منطقه دارد. موسوی با اشاره به جمعیت بالای شهرستان درمیان، اظهار کرد: راهاندازی کارخانه سیمان باقران پوشش معیشتی ۲۰ درصد جمعیت این شهرستان را به دنبال دارد. وی خواستار همکاری همه دستگاههای اجرایی در راستای تأمین اعتبار موردنیاز کارخانه شد و گفت: نقش کارخانه سیمان باقران در توسعه اقتصادی شهرستان درمیان انکارناپذیر است. در هر صورت تنها وعده دادن و عقب انداختن زمان مربوط به تحقق آن، رسم نامبارکی است که امید آن میرود به یک عادت از سوی مسئولان تبدیل نشود چرا که این خود یک ضعف مدیریتی است. بدیهی است که راهاندازی و بهرهبرداری از کارخانه سیمان باقران نقش بسزایی در رونق اقتصادی خراسان جنوبی داشته و باید تمامی دستگاههای ذیربط و بانکها نیز در راستای تأمین اعتبار این پروژه تلاش کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]