واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بهروز نعمتی نماینده مردم تهران و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به تشریح چگونگی جریانات سیاسی در مجلس دهم و فراکسیون امید پرداخت.
** چگونگی تشکیل لیست امید/اگر ما نبودیم لیست امید نبود
به گزارش تسنیم عضو لیست امید در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پاسخ به انتقاداتی که از وی و کاظم جلالی برای جداشدنشان از این فراکسیون میشود، یادآور شد: اگر سه ضلع اصولگرایان معتدل، اصلاحطلبان معتدل و اعتدالیون نبودند، لیست امیدی نیز وجود نداشت. اگر ضلع ما نبود لیست امیدی هم وجود نداشت.
وی درباره این جمله برخی برخی از اعضای فراکسیون امید مبنی بر اینکه «عدهای با ما عکس یادگاری گرفتند ولی زنبیلشان را جای دیگر بردند»، تصریح کرد: برای بستن لیست امید با آقایانی که اینگونه مطالب را مطرح میکنند، صحبتی نداشتیم. آشنایی ما با آنها در میهمانی حزب اعتدال و توسعه بود. اصلاً قراری بر اینکه تمامی اعضای لیست امید از اصلاحطلبان باشند، نبود.
نعمتی درباره تشکیل فراکسیون اعتدال به ریاست کاظم جلالی نیز گفت: اوایل تشکیل مجلس دهم، از طرف برخی دوستان اصرار بود پارلمان بهسمت دو فراکسیونی شدن برود. اما بر خلاف این خواسته آن چیزی که مشاهده میشد، این بود که خانه ملت از سه ترکیب اصولگرایان، اصلاحطلبان و مستقلین شکل گرفت.
وی افزود: ترکیب و نظر مجموعه معتدلین و مستقلین و اصولگرایان به گونهای شد که روی شخص آقای لاریجانی اجماع داشتند و نهایتاً فراکسیون اعتدالیون و مستقلین با ریاست کاظم جلالی تشکیل شد.
** برگزاری 60 جلسه برای تشکیل لیست امید
عضو لیست امید در انتخابات مجلس دهم با اشاره به امضای میثاقنامه توسط اعضای لیست امید، خاطرنشان کرد: بیش از یکسال و نیم قبل از انتخابات کاری را با حضور آقایان محمود واعظی، علی جنتی، کاظم جلالی و مرتضی بانک آغاز کردیم و جلساتی بالغ بر 60 جلسه تشکیل و قرار بر این شد که از طرف اصولگرایان معتدل، آقای کاظم جلالی ریاست این جلسات را برعهده داشته باشند.
نعمتی ادامه داد: نهایتاً مذاکراتی در این جلسات انجام و مقرر شد که یک لیست مشترک بیرون بیاید. هدف این لیست هم این بود تا در مقابل تندروهای مجلس بایستد.
** پای هیچ سندی را برای ریاست مجلس امضا نکردیم/ امثال بنده مدعی لیست امید هستیم
نعمتی درخصوص ادعای برخی اعضای فراکسیون امید مبنی بر امضای میثاق نامه برای ریاست عارف، یادآور شد: آقایان جلالی، مطهری و عارف سر لیست امید بودند. ما هیچ جا حضور نیافته و پای هیچ سندی را برای انتخاب شخصی در جلوس کرسی ریاست مجلس امضا نکردیم البته دنبال این هم نبودیم که فردی را از لیست خارج کنیم.
عضو فراکسیون اعتدال مجلس دهم خاطرنشان کرد: معتقدم تندروی از هر طرفی مردود است. همه ما به یک اصولی پایبند هستیم و باید در مسیر آن اصول که التزام به مبانی انقلاب، نظام و رهبری است گام برداریم. امثال بنده مدعیان لیست امید هستیم چرا که به دنبال این بودیم در این لیست، همه تفکرات مجلس حضور داشته و پیروز انتخابات شوند.
** مکانیزم جدید طراحی تحقیق و تفحصها در مجلس دهم
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با تسنیم درباره چگونگی روند تحقیق و تفحصها در مجلس دهم، گفت: قبلاً افرادی از منظر خودشان موضوعات تحقیق و تفحص را در مجلس پیگیری میکردند. بهعنوان مثال در تحقیق و تفحص منابع طبیعی، سه طیف از نمایندگان بدون ارتباطگیری باهم، موضوع تحقیق و تفحص را انجام میدادند که این موضوع بعضاً به شش گروه هم میرسید.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس افزود: برای اینکه این موضوع حل شود و تحقیق و تفحصها سمت و سوی خوبی پیدا کند، هیئت رئیسه پارلمان تصمیم گرفت سه نفر از اعضای خود را مأمور کند تا به همه تحقیق و تفحصها ورود پیدا کنند و با دقت، کار کارشناسی و ارزیابی را در این زمینه صورت دهند.
** آخرین وضعیت فیشهای نجومی در پارلمان
نعمتی با اشاره به اینکه موضوع حقوقهای نجومی در کمیسیونهای اصل 90 و برنامه و بودجه در حال رسیدگی و بررسی است، افزود: ماموریت رسیدگی به حقوقهای نجومی بر عهده کمیسیون اصل90 است تا جمعبندیهای خود را انجام داده و در صحن پارلمان آن را قرائت کند. در مواردی که اختصاص به دستگاه قضایی دارد، حتماً به دستگاههای ذیربط این موارد اعلام تا برخورد قانونی انجام شود.
** رصد برجامی کمیسیون امنیت ملی و هیئت رئیسه مجلس
وی درباره روند پیگیری برجام در پارلمان، عنوان کرد: هیئت نظارت بر برجام، گزارشی را تهیه کرده و این گزارش هم اکنون در کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح است. این کمیسیون با هماهنگی هئیت رئیسه، در حال پیگیری و رصد مشکلات مطروحه در برجام هستند و این مشکلات را حتماً با دستگاه دیپلماسی کشور در میان خواهیم گذاشت.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در ادامه درباره تقدیم لایحه احکام برنامه ششم توسعه از سوی دولت به مجلس، اظهار کرد: این لایحه در دوره نهم مجلس تصویب و زحمات فراوانی هم در آن دوره از سوی متولیان امر کشیده شد. اما همیشه این دغدغه وجود داشت که این موضوع، خود لایحه نیست و احکام لایحه است.
نعمتی ادامه داد: بالاخره با رایزنیهای متعدد، دولت این لایحه را در 31 ماده به مجلس تقدیم کرد. برخی از اقداماتی که نیازمند تصویب در مجلس است، نیز پیوست این لایحه شده، از جمله اقتصاد مقاومتی که امیدواریم این موضوع هرچه سریعتر انجام و به کمیسیونهای تخصصی ارجاع داده شود.
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگار پارلمانی باشگاه «پویا»، درباره پیگریها برای تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: بارها رهبر معظم انقلاب بر اجراییکردن اقتصاد مقاومتی تاکید داشتهاند و تمام هم و غم ما باید به سمت و سوی اجرای اقتصاد مقاومتی باشد تا رونق کشور بهسمت افزایش تولیدات داخلی برود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد: حل مشکلات اقتصادی جامعه با راهبرد اقتصاد مقاومتی اجرایی میشود. در عرصههای که توانمندی داریم و پتانسیل لازم وجود دارد، میبایست ورود کنیم و با تکیه به تولیدات داخلی در جهت کمک به اجرای اقتصاد مقاومتی گام برداریم.
وی افزود: در موضوع اقتصاد مقاومتی باید ارتباط حوزه صعنت با دانشگاهها پررنگتر شود که متأسفانه در حال حاضر کلاً این ارتباط قطع شده است. خوشبختانه در بخش معدن، پتروشیمی و صنایع نساجی توانستهایم به تولیدات خود بیفزائیم که در این زمینه دولت اقدامات خوبی انجام داده و ضروری است تا مجلس به کمک دولت بیاید.
۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]