واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سوال اینجاست که آیا یک فرد ارزشی و با ایمان و امانت دار باید هر میزان خواست از بیت المال برداشت کند!؟
پایگاه خبری تحلیلی تراز: در قرآن کریم نسبت به مساله انتخاب و گزینش مسئولین برای دریافت مناصب حساس اشاره شده است. یکی از آیات مرتبط با این موضوع آیه 155 سوره اعراف است. علت حساسیت روی انتخاب چنین افرادی نیز مشخص است زیرا مناصب حساس در حقیقت امانت های بزرگ ملت ها به مسئولین هستند و باید کسانی در آن مناصب قرار بگیرند که در امانت داری سرلوحه باشند. این باعث تاسف است که در قضایای اخیر فیش های نجومی یکی از مسئولین برای رفع اتهام گفت که ایراد از قانون است که به این افراد اجازه تام داده خودشان میزان حقوقشان را معین کنند وگرنه اینها افراد پاکدستی و ارزشی هستند! سوال اینجاست که آیا یک فرد ارزشی و با ایمان و امانت دار باید هر میزان خواست از بیت المال برداشت کند!؟ این عذر بدتر از گناه نیست!؟
در آیه 155 سوره اعراف می خوانیم:
«و موسى براى (آمدن به) ميعادگاه ما، از قوم خود هفتاد مرد را برگزيد. پس همين كه (در پى درخواست ديدن خدا) زمين لرزه آنان را فرا گرفت گفت: پروردگارا! اگر مىخواستى، مىتوانستى آنها و مرا پيش از اين (آمدن به طور) بميرانى، آيا ما را به خاطر كارهاى بىخردان ما هلاك مىكنى؟ اين صحنه جز آزمايشى از جانب تو نيست كه با آن، هر كه را (سزاوار بدانى و) بخواهى گمراه مىكنى و هر كه را بخواهى (و لايق بدانى) هدايت مىكنى، تو ولىّ و سرپرست مايى، پس ما را ببخشاى و بر ما رحم كن، كه تو بهترين آمرزندگانى.»
***
سه نکته:
* هفتاد منتخب موسی (ع) که دچار عذاب شدند
ياران موسى عليه السلام با ديدن آن همه معجزات، باز هم تقاضاى ديدن خدا يا شنيدن صداى خدا را داشتند، در حالى كه آن هفتاد نفر، برگزيدهى حضرت موسى از ميان هفتصد نفر بودند كه به كوه طور رفته و گرفتار قهر الهى شدند، زيرا كسى كه معجزه اى ديد، نبايد بهانه بياورد. ** راز عدد هفتاد
در عدد «هفتاد» نيز مانند عدد «چهل»، راز و رمزى نهفته است. وقتى برگزيدگان پيامبرى همچون موسى عليه السلام چنين از كار درآيند، چگونه مىتوان گفت: مردم عادّى، امام را برگزينند؟! حضرت مهدى (عج) در پاسخ كسى كه پرسيد چرا مردم حقّ انتخاب امام را ندارند؟ فرمودند: حضرت موسى (ع) كه هفتاد نفر را انتخاب كرد معلوم شد لايق نبودند، پس وقتى انتخاب شدگان پيامبرى مثل موسى (ع) منحرف شدند، انتخابشدگان مردم چه وضعى خواهند داشت! (تفسير نور الثقلين)
*** اهمیت گزینش مسئولین در قرآن
نکته بسیار مهم نهفته در آیه این است که حتما بایستی براى حضور در مراكز مهم و مسائل حسّاس، گزينش انجام شود و افرادى انتخاب شوند، نه هر كس و در هر سطحى حاضر شود. لذا می بینیم در آیه می فرماید: «وَ اخْتارَ مُوسى» یعنی موسی (ع) آنها را انتخاب نمود.
زمانبندی انتشار: 23 مرداد 1395 - 05:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]