تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837146489




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیمه، مشکلات را کم می کند


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شهروند:براي همه ما اين پرسش مطرح است كه چگونه مي‌توانيم مشكلات جامعه خود را حل كنيم؟ مشكلاتي كه هر روز در ابعاد گسترده‌اي خود را نشان مي‌دهد. يك ذهن ساده‌انگار با نگاه سنتي راه‌حل‌هاي مرسوم و دم‌دستي را پيشنهاد مي‌كند. تأكيد اين راه‌حل‌ها بر نظارت‌هاي مستقيم و اعتماد‌داشتن به سلامت اخلاقي و رفتاري افراد است. ولي به تجربه دريافته‌ايم كه بسياري از اين سياست‌ها پس از مدتي نه‌تنها اثربخشي ندارند، بلكه به نوبه خود موجد مشكلات جديدتري نيز مي‌شوند. براي حل اين مشكلات بايد از شيوه‌ها و ابزارهاي موثر و جديد استفاده كرد.

 ابزارهايي كه كارآمدي خود را در مديريت امور نشان داده‌اند؛ يكي از اين موارد ابزار بيمه‌اي است. براي درك چگونگي كاركرد اين ابزار چند نمونه را مرور مي‌كنيم. نمونه‌هايي كه اين روزها بسيار سروصدا داشته و هر هفته و ماه با يكي، دو مورد مهم از آنها مواجه هستيم.

١ـ تصادفات؛ اگر چه تصادفات اتوبوس‌هاي مسافربري به نسبت تردد آنها بيشتر از ساير خودروها نيست، ولي به لحاظ ابعاد خسارت‌هاي جاني به نسبت بیشتر است. در همين مدت كوتاه در يك ماه گذشته چند تصادف اتوبوس با خسارت جاني بالا رخ داده است؛ اولي سقوط اتوبوس‌هاي سربازان در استان فارس و مورد آخرش نيز سقوط اتوبوسي در جاده هراز بود كه هر دو كشته‌هاي زيادي داشت؛ به‌طور طبيعي عوامل گوناگوني در شكل‌گيري اين تصادفات موثر است، ولي يك راه مهم برای کاهش آنها استفاده از ابزار بيمه‌اي است. به اين معنا كه اتوبوس‌ها مستقيما بيمه نشوند، بلكه برحسب اين‌كه در چه شركتي فعاليت مي‌كنند، بيمه شوند. شركت‌هايي كه سابقه خوبي در زمينه رانندگي امن دارند، ارقام بسيار پاييني را بابت بيمه بپردازند و در مقابل هر شركتي كه از نظر تصادف و رانندگي امن بدسابقه باشد، ارقام بيمه‌اي كلان و تصاعدی پرداخت كند.

همچنين شركت‌هاي مسافربري بر همين اساس بتوانند رتبه امنيتي بگيرند. شركت‌هايي كه تصادف و خسارات كمي دارند، رتبه امنيتي بالايي مي‌گيرند و برعکس و هزينه حمل‌ونقل مسافر نيز در آنها بيشتر خواهد بود و اين چيزي است كه مسافران نيز از آن استقبال مي‌كنند. هزينه و ارزش حمل‌ونقل ميان‌شهري فقط به ظاهر و امكانات اتوبوس نيست، بلكه امنيت شركت اتوبوسراني نقش مهم‌تري در هزينه تمام شده خواهد داشت. اگر اين ابزار بيمه‌اي استفاده شود، تمامي نظارت‌های ضروری بر راننده و حتي سرعت آن در جاده به دوش مديریت شركت خواهد افتاد و حتي نيازي به كنترل پليس‌راه نيست. حتي در مورد پرهيز از قاچاق كالا و مسافر و... نيز مي‌توان امتيازات ويژه در نظر گرفت و با اين كار نظارت بيروني كه معمولا ضعيف و ناكارآمد و همراه با فساد است، به نظارت دروني تبديل شده و منافع آن نصيب همه مي‌شود.

٢ـ اشتباهات پزشكي؛ اين روزها موضوع اشتباهات پزشكي به يكي از اخبار مهم روز تبديل شده است. اصولا يكي از مهم‌ترین مشكلات نظام درماني ما وجود رابطه مالي مستقيم ميان پزشك و بيمار است كه به تخريب اين رابطه كمك مي‌كند. بيمه‌ها بايد اين رابطه را در هر مرحله‌اي قطع كنند. يكي از مراحل مهم زماني است كه پزشك مرتكب اشتباه مي‌شود.

 اگر خسارت خطای پزشكی را بيمه به بیمار بدهد (همان‌طور كه در تصادفات رانندگی بيمه خسارت مي‌دهد) در اين صورت رابطه پزشك و بيمار قطع و به جاي آن دو رابطه بيمار و بيمه و پزشك و بيمه برقرار مي‌شود كه ماهيت اين دو رابطه بسيار متفاوت است. براي اين منظور پزشكان نيز بايد اقدامات پزشكي خود را از طریق بيمه تضمین كنند، همچنان كه رانندگان نتايج حاصل از خطاهاي رانندگي خود را بيمه مي‌كنند؛ ولي مشكل اينجاست كه در بيمه رانندگي به صلاحيت‌ها و ويژگي‌هاي رانندگان توجه نمي‌شود و هر خودرو با رقم به نسبت ثابتي بيمه مي‌شود و اين كار قطعا نادرست است و به کاهش تخلفات و تصادفات کمک نمی‌کند. در مورد پزشكان نيز بايد براساس تبحر و صلاحيت‌هاي وي و اقدامات درماني او حق بيمه تعیین شود. در اينجا پزشكاني كه دقيق‌تر كار مي‌كنند، رقم بيمه‌اي بسيار كمي پرداخت خواهند كرد و برعكس. حضور بيمه حتي مي‌تواند موجب تغييرات مهمي در جلوگیری از اجرای اقدامات غيرضرور پزشكي شود. كاري كه متأسفانه الان رواج يافته است.

در ايران اگر كسي سرطان بگيرد، پس از درمان اولیه، هر سه ماه يك‌بار بايد آزمايش‌هايي را بدهد، پس از دو‌ سال (٨ آزمايش) اين آزمايش‌ها هر ٦ ماه يك‌بار انجام مي‌شود و پس از ٥ سال آزمايش‌ها سالانه انجام مي‌شود. ولي اين كار در ايالات متحده قدري متفاوت است، زيرا بيمه‌ها برحسب تجربه و محاسبات آماري، آزمايش‌هاي پس از دو ‌سال را ضروری نمی‌دانند و نمي‌پذيرند و اگر بيمار بخواهد آنها را انجام دهد، بايد از جيب خودش بپردازد؛ بنابراين ملاحظه مي‌شود كه بيمه چگونه مي‌تواند در اصلاح فرآيندها كمك كند.

٣ـ ساختمان‌سازي؛ ساختمان‌سازي به‌ويژه ساختمان‌هاي كم‌كيفيت نيز يكي ديگر از معضلات ما است؛ اين كار به رفتار و عملكرد پيمانكار و سازنده مربوط مي‌شود. ولي او وقتي ساختمان را فروخت با ساختمان و خريدار قطع رابطه مي‌کند. در حالي كه هر ساختماني بايد براي مدت معيني بيمه شود. بيمه‌ها نيز براساس نظارتي كه بر مراحل ساخت مي‌كنند يا براساس تجربه‌اي كه از سازنده دارند، حق بيمه خواهند گرفت. متأسفانه از اين ابزار در سياست‌گذاري‌هاي خود به نحو درستي استفاده نمي‌كنيم، شايد يك دليل آن بي‌اطلاعي ما باشد، ولي دليل مهم‌تر فقدان بيمه‌هاي كارآمد و غيردولتي است؛ به همين دليل هم بيمه‌ها بيش از اين‌كه به اصلاح امور كمك كنند به يك مرحله صوري از فرآيند امور تبديل شده‌اند.




۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن