واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: هزار و 95 روز از تنفیذ هفتمین رئیسجمهوری اسلامی ایران گذشت. حالا شیخ اعتدالگرا پا به چهارمین سال مسئولیت اجرایی خود میگذارد. حسن روحانی یک سال فرصت دارد تا به وعدههای کوتاهمدت خود عمل و راه را برای تحقق وعده های بلندمدتش باز کند.
درست سه سال پیش مقام معظم رهبری در حکم تنفیذ حسن روحانی نوشتند: «اکنون که رأی قاطع ملت ایران شخصیتی دانشمند، و کارآزمودهی میدانهای گوناگون و دارای سوابق جهادی متعدد، و مفتخر به حضور در مسئولیتهای دینی و سیاسی را به مدیریت اجرائی کشور، برگزیده است، اینجانب نیز به پیروی از آنان و همراه با تبریک به ایشان، رأی ملت را تنفیذ و جناب حجتالاسلام آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم و از خداوند متعال توفیقات بزرگ ایشان را در این مسئولیت خطیر و با ارزش مسألت مینمایم. بدیهی است که آن رأی و این تنفیذ تا هنگامی است که ایشان به تعهد در پیمودن صراط مستقیمی که تاکنون در پیش داشتهاند یعنی راه آرمانهای نظام اسلامی و دفاع از حقوق ملت و ایستادگی در برابر زورگویان و مستکبران پایبند باشند که به کمک الهی چنین خواهد بود، انشاءالله.»
رهبر معظم انقلاب پس از تنفیذ حکم ریاستجمهوری در سخنانی با توصیه مردم و مسئولان به بردباری، صبر و شکیبایی اظهار کردند: از خدا میخواهیم که کارهای کشور هر چه سریعتر به پیش برود، اما باید توجه داشت که کارهای کلان، طبیعتاً زمانبر است، بنابراین نباید توقع داشت که مشکلات اقتصادی و دیگر مشکلات در مدت کوتاهی برطرف شود.
در آن مراسم، رئیسجمهور هم در صحبتهای خود با اشاره به خواستهها و مطالبات مردم گفت: خواستههای مردم به حق است، گرچه برآوردن همه آنها به یکباره امکانپذیر نیست، اما دولت تلاش خواهد کرد، مسائل را با مردم، با صداقت در میان بگذارد و از قوای دیگر استمداد جوید.
رئیس دولت یازدهم با اشاره به شرایط حساس کشور و مشکلاتی که مردم با آن روبهرو هستند و اهمیت توجه به رونق اقتصاد و تولید کشور اظهار کرد: جهتگیری دولت نجات اقتصادی ایران، تعامل سازنده با جهان و احیای اخلاق است.
وی با تأکید بر اینکه حفظ فضای امید و نشاط، با رویکرد اعتدالی و تعاملی و تمرکز بر قانون گرایی امکان پذیر است، تاکید کرد: اعتدال به معنای عدول از اصول و محافظه کاری در برابر تغییر و تحول نیست بلکه اعتدال رویکرد خردورزانه، فعالانه و صبورانه در جامعه، برای دور شدن از افراط و تفریط است.
روحانی در پایان تصریح کرد: من سنگینی بار رای و تنفیذ را حس میکنم و تنها و تنها به خدا پناه میبرم و از او خالصانه درخواست میکنم که این بنده حقیر خود را از کبر و غرور و بخل و حسد رها و دور کند؛ از استبداد رای، عجله در تصمیمگیری و تقدم منافع شخصی بر منافع ملی و بستن دهان رقیبان به خداوند پناه میبرم. از خداوند متعال میخواهم که فراموش نکنم آنچه را که بر پیشینیان رفته است.
صحبتهای رهبر انقلاب و رئیسجمهور در آن روز نقطه مشترک مهمی داشت؛ صبر برای حل مشکلات کشور.
حل مشکلات به ویژه نجات اقتصاد آن هم در آشفتهبازاری که بر اثر سوءمدیریت، تحریم و سودجویی برخی افراد در کشور ایجاد شده بود، مسائلی نبودند که روحانی بتواند یکشبه آنها را حل کند. به همین دلیل رئیسجمهور تلاش کرد ابتدا با برنامهای 100 روزه آرامش را به فضای ملتهب اقتصادی کشور بازگرداند و پس از آن در برنامهای بلندمدت ابتدا تورم را کاهش دهد و سپس با به نتیجه رساندن مساله هستهای و رفع موانع بینالمللی راه را برای رونق اقتصادی و فضای مناسب کسب و کار باز کند.
هرچند هدف این گزارش بررسی آماری موفقیتها و ناکامیهای دولت یازدهم نیست؛ چرا که بررسی هرکدام از شاخصها گزارشی مفصل را میطلبد اما نگاهی گذرا به عملکرد دولت تدبیر و امید نشان میدهد که رئیسجمهور نسبتا توانسته به وعدههایی که در کوتاهمدت امید به حل آنها بوده عمل کند. حالا دیگر از تغییرات دقیقهای قیمتها خبری نیست و نرخ تورم تکرقمی شده است. ثبات به کشور بازگشته و دغدغه دولت از این پس باید ایجاد رونق بیشتر و خروج از رکودی باشد که به وجود آمدن آن با توجه به تلاش برای کاهش نرخ تورم طبیعی بود. البته با توجه به اینکه هنوز برجام به طور کامل عملیاتی نشده مشکلاتی در فعالیتهای اقتصادی بینالمللی وجود دارد، اما نباید فراموش کرد سازمان پیچیده تحریمها که بیش از 10 سال ایران را تحت فشار قرار داده بود با یک امضا فرو نمیریزد و لغو آثار تمامی تحریمها نیز نیاز به زمان دارد.
بیتردید آقای رئیسجمهور بهتر از هر کسی میداند که پیش و پس از انتخابات 92 چه قولهایی به مردم داده و تحقق وعدههایش تاکنون به چه نتایجی رسیده است. روحانی به خوبی میداند که این یک سال باقی مانده تا پایان دولتش بسیار سرنوشتساز خواهد بود و دستکم باید بتواند به وعدههایی که در چهار سال می توان امید به تحققشان داشت عمل کند. به همین دلیل است که وقتی در سفر به کرمانشاه افرادی شعارهایی درباره حل و برخورد با برخی مشکلات سر میدهند، تاکید میکند: راه حل مشکل تخلفات این است که دست به دست هم دهیم و با آنها مبارزه کنیم. مشکلات با شعار و شعر حل نمیشود. این دولت همانطور که توانست تورم را تکرقمی کند رونق را به کشور باز میگرداند.
روحانی در سال 92 قول داده بود که تورم بالای 40 درصد را کاهش دهد که طبق آمار این کار صورت گرفته و نرخ تورم به زیر 10 درصد رسیده است. او همچنین توانست مشکل یکدههای هستهای را حل کرده و راه را برای تعامل با دنیا باز کند. حالا وقتی کسی که سکان اجرایی کشور را به دست دارد با این اطمینان قول میدهد با سیاستهایش رونق را به کشور بازگرداند بد نیست با توجه به همان تاکید مقام معظم رهبری و خود روحانی به داشتن صبر، کمی با آرامش و به دور از شعارزدگی و سیاسیکاری به قول رئیسجمهور دست به دست هم دهیم تا عبور کامل از رکود و ایجاد رونق نیز رخ دهد.
در این میان نباید فراموش کرد که اگر مشکلات کشور حل شود این پیروزی تمام ملت ایران خواهد بود همانطور که وقتی در دورانی نه چندان دور، سوءمدیریتها کشور را به پرتگاه سقوط کشانده بود تمامی مردم ایران در خطر سقوط قرار داشتند. همان ملتی که در انتخابات 24 خرداد راه اعتدال و تدبیر و امید را برگزیدند و رهبر انقلاب در 12 مرداد 92 از طرف آنها حکم تنفیذ رئیسجمهور را امضا کردند امروز هم از دولت منتخبشان توقع موفقیت دارند و خیلی به تکهپرانیهای سیاسی جناحها به هم توجه ندارند.
پس بهتر است به قول خود روحانی که سه سال پیش در چنین روزی تاکید کرد «سینهها از کینهها پاک شود و اجازه دهیم که آشتی به جای قهر و دوستی به جای دشمنی بنشیند» بتوانیم با پاک کردن سینهها از کینهها ضمن فراموش نکردن کمکاریها و تذکر دادن اشتباهات، تلاش داشته باشیم به جای سنگاندازی و شعر و شعار، حل مشکلات کشور را در اولویت قرار دهیم و با صبر به دولت کمک کنیم تا کشور را همانند حل مساله هستهای از گردنه عبور از رکود نیز به سلامت بگذراند.
۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]