واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان: عليرضا علوي تبار گفت: دولت ترس را كنار بگذارد دولت در دفاع از خودش ضعيف است دولت از اطلاعات خود عليه تخريبگران استفاده كند روي صداوسيما نميتوان حساب كرد ممنوع التصويري براي دوره راديوهاي يك موج است اتاقهاي فكر پنهان كه از منابع عمومي تغذيه ميكنند، خطرناكند.
«دولت ترس را كنار بگذارد» اين توصيهاي بود كه از سوي دلسوزان به دكتر حسن روحاني كه در جايگاه رئيسجمهور قرار دارد، شده و ميشود. اين روزها برنامه های زيادي از اتاق فكر تخريب دولت به بيرون درز پيدا ميكند كه در راستاي تضعيف دولت و رئيسجمهوري است و هدف آنها هم مشخص است و ميخواهند پيروزي روحاني در سال ۹۶ براي او شيرين نباشد. عليرضا علويتبار از تئوريسينهاي جريان اصلاحطلب از جمله افرادي است كه از دولت ميخواهد ترس را فراموش كند و ميگويد:«طرف مقابل دولت را از بهكارگيري مفهومسازان و روشنفكران ميترساند.
طرف مقابل، دولت را از بهرهگيري از روشنفكران و آدمهايي كه ميتوانند مفهومسازي و صحبت و گفتوگو كنند، ميترساند و دولت بايد اين ترس را كنار بگذارد و مطمئن باشد كه به اين افراد نياز دارد و بايد براي خود اتاقهاي فكر قويتري تشكيل دهد.» او تاكيد كرد:«طرف مقابل با همين مشخصاتي كه گفتم اتاقهاي فكر تشكيل داده و درنتيجه دولت نميتواند بدون داشتن اتاق فكرراه به جايي ببرد.» او همچنين تصريح كرد: با توجه به اينكه روحاني در ابتداي ورود به جايگاه رياستجمهوري با بحرانهايي روبه رو بوده است، برآيند نيروهاي سياسي به اين نتيجه رسيدهاند كابينهاي نظير كابينه روحاني بايد روي كار باشد تا بتواند كشور را از اين بحرانها بيرون ببرد.
بحرانهاي سهگانه روحاني در آغاز دولت
اين فعال سياسي اصلاحطلب با بيان اينكه بر اساس برآيند نيروهاي سياسي كشور يعني هم مقدورات و امكانات و هم تواناييهاي موجود لزوم روي كار آمدن روحاني را اثبات ميكرد، گفت روحاني با اين تركيب خاص از كابينه تنها كسي بود كه ميتوانست بر اين وضعيت غلبه كند و گامهايي هم كه برداشته شده موفقيت آميز بوده است. او خاطرنشان كرد: با وجود انتقادهايي كه از سوي مخالفان دولت مطرح ميشود، همه اذعان دارند كه كشور با سياست خارجي معقولي كه اتخاذ شده از آستانه جنگ خارج شده است.
در عرصه اقتصاد هم اگرچه مشكل ركود وجود دارد، اما كسي نميتواند انكار كند كه روحاني نتوانسته انضباط مالي را به كشور بازگرداند. فكر نكنم كسي بتواند جايگزين مناسبتري در شرايط فعلي براي ايشان پيشنهاد كند. او درباره اينكه آيا مساله فيشهاي حقوقي دولت روحاني را آسيبپذير كرده است يا خير، گفت: داستان فيشهاي حقوقي يك اتفاق ناآشكار نبوده است؛ يعني در واقع بر اساس حقوقهايي كه پرداخت ميشده، ماليات گرفته ميشده و حتي بيمه و بازنشستگي از آنها كسر ميشده است.
با اين حال بايد بين فرآيندهايي كه هيچ ردّ پا و مدركي از آنها در اقتصاد كشور باقي نمانده و يك فرآيند آشكار تفاوت قائل شويم. او خاطرنشان كرد: البته اين داستان قاعدتا به دولت لطمه زده اما نه در سطوح كارشناسي، بلكه در بين مردم عادي پرسشهايي را ايجاد كرده است. با اين حال بايد بدانيم بلافاصله مردم فكر ميكنند مگر اين مقرراتي كه موجب اين حقوقها شده توسط اين دولت وضع شده است؟ علوي تبار در تشريح اين سوال گفت: اگر اين دولت اين مقررات را وضع كرده قابل انتقاد است و بايد با آن برخورد كرد، اما اگر اين مقررات توسط دولتهاي قبل وضع شده اگرچه قابل انتقاد است، اما خيلي مساله را عوض ميكند.
اصلاحطلبان به دنبــــال انتخابِ شدني
علوي تبار در بخش ديگر اين گفتوگو به وضعيت اصلاحطلبان در انتخابات پيش رو اشاره و تصريح كرد: اصلاحطلبان قاعدتا در دور بعدي دنبال يك انتخاب واقع گرايانه هستند؛ يعني انتخابي كه شدني باشد نه انتخابي كه آرماني باشد. قاعدتا به نظر نميرسد در كشور شرايطي وجود داشته باشد كه اصلاحطلبان با اين شوراي نگهبان و اين تركيب، كانديداهايي را ارائه كنند كه خالصا خواست خودشان است. به علاوه اينكه روحاني براي گذر از بحراني كه كشور را فرا گرفته، مناسبترين گزينه در شرايط فعلي است.
اين فعال سياسي يادآور شد: ممكن است ما به لحاظ شخصي و ديدگاهي انتقادهايي به روحاني داشته باشيم اما برآيند نيروها او را به ممكنترين و بهترين گزينه از بين گزينههايي كه از مانع شوراي نگهبان ميتوانند عبور كنند، تبديل كرده است. به نظر ميرسد نهايتا هم اگر ايشان كانديدا باشند در شرايط فعلي بحرانهاي كشور، بهترين گزينه باشد. او درباره تاثير ممنوعالتصويري برخي بر نتيجه انتخابات دور بعد گفت: ممنوع التصويري همانطور كه در دور قبل تاثيري خاصي نداشت، اين دفعه هم اصلاحطلبان اگر منسجم عمل كنند تاثير خاصي نخواهد گذاشت. دوره اين نوع كارها گذشته است. اينها براي دوره راديوهاي يك موج است كه ميشد جلوي خبررساني را گرفت.
او درباره شكلگيري اتاق فكر عليه دولت گفت: اين طبيعي است كه جناحي كه در رقابت شكست خورده قاعدتا شرايط را براي آينده فراهم كند، اما اين اتاقهاي فكر زماني مشكلدار خواهد بود كه چند ويژگي داشته باشند؛ علوي تبار اين ويژگيها را برشمرد و گفت: اول اينكه از منابع و امكانات عمومي تغذيه بكنند، دوم اينكه خودشان را آشكار نكنند. يعني شناسنامه نداشته باشند و به صورت باند و گروههايي كه رهبران و ديدگاههايشان را پنهان ميكنند باقي بمانند و سوم اينكه با جاهايي كه ميتوانند اقداماتي انجام دهند هماهنگ باشند. اين فعال سياسي در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه حال كه ميدانيم اين اتاقهاي فكر از چنين ويژگيهايي برخوردارند چه عكس العملي مقابل آنها بايد داشت، گفت: از نظر من مشكل از خود دولت است؛ تيم دولت تيم قدرتمندي در مقابله با اين مسائل تشكيل نداده است.
علوي تبار در توضيح دلايل ضعف دولت دردفاع از خود گفت: دوري دولت از روشنفكران و پرهيز از داشتن افرادي كه توانايي برخورد سياسي و تحليل سياسي داشته باشند، از ضعفهاي دولت است. وي با تاكيد بر اينكه دولت در دفاع از خودش قدرتمند نيست، افزود: چون دولت متكي به يك جريان اجتماعي مشخص هم نبوده و از حمايت اجتماعي غيرروشنفكران هم برخوردار نيست، در واقع اشكال ايجاد ميكند، بنابراين بايد گفت نبايد دولت گله كند كه چرا آنها اتاق فكر تشكيل دادهاند، بلكه بايد خودش را براي مقابله با اين اتاقهاي فكر تجهيز كند. وي اظهار داشت: اين به نظرم ضعف تيم دولت است كه در دفاع از خودش ضعيف است و چون متكي به يك جريان اجتماعي مبتني بر روشنفكران نيست، آن طور كه بايد و شايد نميتواند از خودش دفاع كند. علوي تبار با انتقاد از مشي صداوسيما خاطرنشان كرد: روي آنها نميشود حساب كرد. اما رسانههاي ديگر اين امكان را دارند و دولت بايد به فكر رسانههاي ديگر باشد كه در عرصه عمومي از خودش دفاع كند.
۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]