تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816955458




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چراغ هشدار اصلاحات برای اعتدال


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه جوان: البته اين رويه چندان غيرمعمول نيست، شايد در طول سه سال گذشته بارها مطالبي در خصوص عملكرد بد دولت نهم و دهم در حوزه اقتصادي، سياست خارجي يا سياست داخلي مطرح شده و تمام ناكامي‌هاي دولت يازدهم به عملكرد دولت قبلي ربط پيدا كرده است.  اما به نظر مي‌رسد اين‌بار قضيه با هدف ديگر مطرح مي‌شود و قضيه تنها به پيش بردن همان راهبرد قديمي براي منحرف كردن افكار عمومي از دلايل اصلي ناكامي‌هاي اقتصادي نيست. شايد بتوان مسائل ديگري را در پس اين اقدام ديد؛ مسائلي كه ريشه آن در اختلافات دامنه‌دار دولت روحاني و اصلاح‌طلبان با تشكيل مجلس دهم نمود عيني پيدا كرده است.

شايد دو طرف به اين نتيجه رسيده‌اند كه براي همراهي با يكديگر دير يا زود به يك دوراهي مي‌رسند و اين دوراهي هم تصميمات سختي در مقابل آنها قرار مي‌دهد. شايد براي همين مسئله است كه يكي از دو طرف به آرامي سيگنال‌هاي هشدارآميزي را به طرف مقابل مي‌دهد.
 
از رحم اجاره‌اي تا انتخاب ناگزير

درست و از زماني كه انتخابات سال 92 به نقطه پاياني خود رسيد، بحث تعامل اصلاح‌طلبان و دولت روحاني يكي از مناقشه‌برانگيز‌ترين بحث‌هاي تئوريك و عملي در صحنه سياسي كشور بوده است.  واضح است كه اصلاح‌طلبان خود را قرباني اصلي پيروزي روحاني مي‌دانستند و آنان بودند كه با كار گرفتن شبكه‌هاي اجتماعي خود زمينه پيروزي روحاني را در انتخابات رياست جمهوري فراهم كردند. اصلاح‌طلبان كانديداي اصلي خود محمدرضا عارف را كنار زدند تا سبد آراي وي به سمت روحاني برود.  شايد اصلاح‌طلبان تصور مي‌كردند كه با به قدرت رسيدن روحاني مي‌توانند سهم از دست رفته خود را از قدرت بازستانند، با اين حال آنچه كه در واقعيت روي داد با ايده‌آل‌هاي ذهني آنان بسيار متفاوت بود.  البته كمي دور از انصاف است كه ثمره حضور روحاني در سمت رياست جمهوري را صفر ارزيابي كنيم. طبيعي است كه حضور نصفه و نيمه اصلاح‌طلبان در مجلس ثمره فضاي رواني دولت روحاني به خصوص در حوزه برجام و توسعه شبكه‌هاي اجتماعي بود.

شايد بیراه نباشد كه بگوييم اگر دولت روحاني زمينه را براي گسترش شبكه‌هاي اجتماعي موبايل‌محور فراهم نمي‌كرد، اصلاح‌طلبان هيچ‌گاه نمي‌توانستند، موفقيت نصفه و نيمه خود را در انتخابات مجلس به دست آورند.

از سوي ديگر برجام به عنوان مهم‌ترين دستاورد دولت روحاني‌ مهم‌ترين دستاويز تبليغاتي را در فضاي مردمي ايجاد كرد تا اصلاح‌طلبان بتوانند خود را به عنوان مدافع برجام مطرح كنند.
با تمامي اين دستاوردها نارضايتي اصلاح‌طلبان از دولت ادامه دارد.  اما سؤال اصلي اينجاست كه در صورت عدم رضايت اصلاح‌طلبان از رياست روحاني و حتي فراهم بودن پتانسيل اجتماعي براي پيروزي اصلاح‌طلبان در انتخابات رياست جمهوري سال 96 آيا چهره‌اي وجود دارد كه اصلاح‌طلبان بتوانند به آن براي پيروزي اميد ببندند.  به طور حتم شخصيت‌هايي همچون عارف نشان داده‌اند كه رقابت در انتخابات‌هاي رياست جمهوري فراتر از توان آنهاست. پس بايد با همين «روحاني» ساخت.

 بعيد به نظر مي‌رسد كه اصلاح‌طلبان بتوانند به گزينه ديگري از جمله روحاني فكر كنند، اما مسئله اينجاست كه اين حمايت همچون حمايت از روحاني در انتخابات سال 92 نبايد مفت و بي‌حاصل باشد.

حمايت دوباره از روحاني قيمتي دارد كه بايد به اصلاح‌طلبان پرداخته شود، چراكه دوران رحم اجاره‌اي هم به سر آمده است، اما مطرح كردن اين درخواست هم بايد به صورت احتياط‌آميزي صورت بگيرد. پس چه بهتر آن كه در قامت يك شخصيت دلسوز از روحاني خواسته شود بهتر به تهديدهاي دوره دوم رياست جمهوري خود بينديشد.

 با درك همين مسئله است كه دليل پرداختن بيش از اندازه به برخي كانديداها روشن مي‌شود. نامزدهای خاص و احتمالی بايد آنچنان بزرگ شوند كه هم روحاني ترس آن را احساس كند و اين نكته به وي مفهوم شود كه بدون اصلاح‌طلبان امكان پيروزي بر وي فراهم نيست.

در اين ميان هم انتقاداتي مبهم از عملكرد دولت روحاني صورت مي‌گيرد كه براي پرداختن به اولويت‌هاي معيشتي مردم نيز عريضه خالي نباشد.

در راستاي همين راهبرد است كه ناگهان روزنامه اعتماد هوس مي‌كند به ميان قشرهاي مختلف مردم برود و از محبوبيت ناگهاني برخي كانديداها صحبت كند. در گزارش اول اين روزنامه آمده است: رئيس دولت سابق محبوبيت دارد، مردم اين محله اميدوارند بازگردد؛ مردمي كه در خيابان خاوران زندگي مي‌كنند عطش وصف‌ناپذيري در صحبت كردن دارند و وقتي مي‌گويم خبرنگارم بي‌وقفه صحبت مي‌كنند، از مشكلات‌شان مي‌گويند، از بيكاري و فقر گرفته تا اعتياد و ويراژ نوجوانان موتورسوار در خيابان‌ها و كوچه‌ها در سبد مشكلات‌شان موجود است. تنها چند دقيقه صحبت با يك نفر لازم بود تا تعدادي در اطرافم حلقه بزنند و دوست داشته باشند جمله‌هاي‌شان روي تكه كاغذي كه دستم بود حك شود.‌»

البته اين روزنامه در گزارش خود از پرداختن به روحاني هم كوتاهي نمي‌كند و در جاي ديگر مي‌گويد: اينجا مردم روحاني را دوست دارند، حسن روحاني براي آنها مردي است كه زنجير تحريم‌ها را شكسته و دنيا را با ايران آشتي داده است. وقتي در اطرافم حلقه زده بودند، مرد ٦٤ ساله‌اي كه مي‌گفت راننده كاميون بوده و هنگام صحبت كردن دستانش هم به اندازه زبانش كار مي‌كرد و مدام آنها را در هوا مي‌چرخاند و با صدايي رسا مانند يك سخنران صحبت مي‌كرد، گفت: روحاني براي دوران تحريم خوب بود تا تحريم‌ها را بشكند.

البته اعتماد در تحليلي ديگر از زبان عباس عبدي به ذكر اين مسئله مي‌پردازد كه مهم‌ترين دشمن روحاني عملكرد خود وي است و روحاني بايد در اين باره تجديد نظر به عمل آورد. اين راهبرد دقيقاً در روزنامه شرق هم به چشم مي‌خورد و در مطلبي ديگر از زبان عبدالله ناصري، عضو حزب منحله مشاركت اين نكته بيان مي‌شود كه دولت روحاني بايد در زمينه فيش‌هاي حقوقي پاسخ دقيق‌تري به مردم دهد.
   
جدايي اصلاحات از اعتدال

با تمام اين تفاصيل سؤال اصلي اينجاست كه تا كجا نامزدهای رقیب در عرصه انتخابات می‌توانند مايه دستگرمي براي رسانه‌هاي اصلاح‌طلب در راستاي پنهان كردن اختلافات خود با دولت و البته فرستادن سيگنال‌هايي در راستاي رعايت حقوق بيشتر اصلاح‌طلبان باشند.

آيا در نهايت لحظه انتخاب نهايي براي اصلاح‌طلبان و معتدلين براي ادامه همكاري فرا نخواهد رسيد. جواب اين نكته را گذر زمان خواهد داد، اما از هم‌اكنون يك چيز مسجل است. خطاهاي دولت اعتدال به خصوص در حوزه اقتصاد و معيشت عمومي تا جايي قابل تحمل است و اصلاح‌طلبان به هيچ عنوان حاضر نيستند بار اين مسئوليت را به صورت مساوي با دولت يازدهم قبول كنند.

سؤال اصلي اينجاست كه در صورت ادامه روند فعلي چه زماني زمان انتخاب نهايي فرا خواهد رسيد. قبول مسئوليت اشتباهات دولت يا اعلام اين نكته كه زمان جدایی  مسير اصلاحات از اعتدال فرا رسيده است.






۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن