تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مرگ آرى امّا پستى و خوارى هرگز، به اندك ساختن آرى امّا دست سوى اين و آن دراز كردن هرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852862807




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اما و اگرهای انتخاب رشته دانشگاه


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برای داوطلبانی که حدود یک ماه پیش در آزمون سراسری سال 95 شرکت کرده‌اند، اعلام نتایج اولیه کنکور مساوی است با برداشتن قدم آخر؛ قدم آخری که آنها را در مسیری قرار می‌دهد که دور نمایش تصویری است از سرنوشت آینده آنها... تصویری از شغل، درآمد، موقعیت اجتماعی و... زوایای مختلف این تصویر گرچه در گذر زمان رنگ واقعیت به خود می‌گیرند، اما هیچ گاه نمی‌توان اهمیت انتخاب رشته تحصیلی را در پایه‌ریزی آینده شغلی داوطلبان ورود به دانشگاه بی‌اهمیت دانست.
 
به گزارش جم جم، اگر شما هم جزو جوانان‌هایی هستید که با اعلام رتبه‌های کنکور 95، به خوان آخر یعنی انتخاب رشته قدم گذاشته‌اید یا بین نزدیکانتان یک کنکوری با شرح حال بالا دارید، گزارش امروز را از دست ندهید. ما فوت و فن‌های انتخاب رشته را با چند کارشناس و استاد دانشگاه در میان گذاشتیم و از آنها برای یک انتخاب رشته خوب راهنمایی گرفتیم.

انتخابی که به طورمستقیم در آینده افراد موثر است
محمدعلی زلفی گل، عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی همدان

در بحث انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه سه دیدگاه مطرح می‌شود. در دیدگاه اول داوطلبان براساس سهولت دستیابی به شغل در آینده، دست به انتخاب رشته می‌زنند، یعنی علاقه مندند در رشته‌ای درس بخوانند که شغلش تضمین شده باشد. در دیدگاه دوم، با داوطلبانی روبه‌رو هستیم که براساس علاقه ذاتی‌شان دست به انتخاب رشته می‌زنند، این گروه چون از کسب علم در رشته مورد علاقه خود لذت می‌برند، آگاهانه و با این هدف که امکان ادامه تحصیل تا مقاطع بالاتر برای آنها وجود دارد انتخاب رشته می‌کنند. در دیدگاه سوم هم علاقه شخصی مطرح است هم گزینه دستیابی به شغل مدنظر قرار دارد. درحقیقت داوطلبانی که در این گروه قرار می‌گیرند، براساس علائق درونی‌شان نسبت به رشته‌های مختلف تحصیلی، رشته‌ای را انتخاب می‌کنند که بازار کار خوبی هم داشته باشد. با این حال داوطلبان عزیز با هر دیدگاهی که دست به انتخاب رشته می‌زنند باید به این نکته توجه کنند که یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی شان را انجام می‌دهند؛ انتخابی که به طور مستقیم در آینده آنها تاثیر گذار است. از آنجا که در آزمون سراسری امسال هم داوطلبان شرکت‌کننده مجازند 150 کد رشته محل را از بین کد رشته محل‌های انتخاب شده برگزینند، به همین دلیل توصیه من به داوطلبان این است که با علم، آگاهی و شناخت این کار را انجام بدهند، از فرصتی که برای انتخاب رشته در اختیار آنها گذاشته شده نهایت استفاده را ببرند تا در سال‌های آینده از این بابت احساس پشیمانی داشته باشند.

تحت تاثیر جو روانی خانواده و آموزشگاه‌ قرار نگیرید
دکتر مهدی قمصری، معاون آموزش سابق دانشگاه تهران

انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه موضوع بسیار با اهمیتی است چراکه با سرنوشت آینده داوطلبان گره خورده است. در این بحث، من معتقدم مهم ترین عامل، علاقه داوطلبان است. یعنی صرف‌نظر از فشارهایی که از یک طرف خانواده‌ها ایجاد می‌کنند و از طرف دیگر مدارس و موسسه‌های آموزشی که این داوطلبان در آنها حضور داشته‌اند، به وجود می‌آورند، بهتر است داوطلبان برای انتخاب رشته در درجه اول به قلبشان رجوع کنند و ببیند میزان علاقه آنها به رشته مورد نظر چقدر است.

متاسفانه در سال‌های اخیر بیشتر داوطلبان تحت تاثیر جوی که در اطرافشان حاکم است، دست به انتخاب رشته می‌زنند. برای مثال تحت تاثیر راهنمایی‌های موسسه‌های آموزشی مختلف. موسسه‌هایی که با هم رقابت دارند و به خاطر اعلام آمارهای قبولی‌شان در رشته‌های مطرح و پرطرفدار هم که شده، داوطلبان را به سمتی هدایت می‌کنند که شاید در حقیقت خواست درونی آنها نباشند. از طرف دیگر این جو گاهی نادانسته در خانواده‌ها هم حاکم می‌شود و داوطلبان تحت تاثیر دو فضای روانی شدید دست به انتخاب رشته‌ای می‌زنند که با روحیاتشان سازگار نیست. من در شش سالی که به عنوان معاون آموزشی دانشگاه تهران توفیق خدمت به دانشجویان را داشتم، بارها و بارها با دانشجوهایی مواجه شدم که با رتبه‌های بالا وارد دانشگاه شده بودند اما در رشته‌هایی که براثر این فضاسازی‌ها انتخاب کرده بودند توفیقی نداشتند و بعد از گذشت یک یا دو ترم مجبور به تغییر رشته می‌شدند.

به همین دلیل مصرانه می‌گویم مهم‌ترین نکته در بحث انتخاب رشته، علاقه فرد دانشجوست و مسائل بعدی یعنی مسائل حرفه‌ای، اجتماعی و... در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند. چراکه اگر کسی در رشته مورد علاقه‌اش تحصیل کند، حتما فرد موفقی هم می‌شود و می‌تواند برای خودش و جامعه‌اش ایجاد اشتغال، کار و احترام بکند. نکته مهم بعدی در بحث انتخاب رشته، بحث واقع‌بینی است. متاسفانه بیشتر داوطلبان کنکور بدون واقع‌بینی دست به انتخاب رشته می‌زنند. برای مثال بیشتر بچه‌هایی که در رشته تجربی شرکت می‌کنند، انتخاب اولشان پزشکی و دندان پزشکی است. در حالی که قطع به یقین همه نمی‌توانند وارد این رشته‌ها شوند و اگر با واقع‌بینی به این مساله نگاه نکنند انتخاب موفقی نخواهند داشت.

توجه به علاقه، استعداد و نیاز جامعه؛ رمز موفقیت
حجت‌الاسلام عباس پسندیده، رئیس پژوهشکده اخلاق و روان‌شناسی اسلامی

موضوع انتخاب رشته تحصیلی با این که قبل از برگزاری کنکور ذهن داوطلبان را به خودش مشغول کرده اما زمانی که رتبه‌ها اعلام می‌شود و داوطلبان به لحظه‌های آخر عبور از سد کنکور نزدیک‌تر می‌شوند، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این بحث به نظر من سه عامل مهم را همراستا با هم باید در نظر گرفت. عامل اول که تقریبا همه روی آن اتفاق نظر دارند، عامل علاقه است. به عبارتی بسیار مهم است که فرد در رشته‌ای ادامه تحصیل بدهد که مورد پسند و خواستش باشد. عامل مهم بعدی در انتخاب رشته، بحث توانایی افراد است. ذکر این نکته ضروری است که توانایی غیر از علاقه است.

گاهی ممکن است داوطلب به یک رشته علاقه داشته باشد، اما در آن رشته توانایی و استعداد نداشته باشد، در نتیجه انتخاب موفقی در انتظارش نیست. در حالی که اگر با درنظر گرفتن هر دوعامل، یعنی هم علاقه و هم توانایی دست به انتخاب بزند، شانس موفقیتش در آینده تحصیلی و شغلی‌اش بیشتر می‌شود.

عامل تاثیرگذار بعدی، مساله نیاز جامعه است. بدیهی است که باید متناسب با ضرورت‌ها و نیازهای جامعه حرکت و انتخاب کنیم. در حقیقت اگر رشته تحصیلی برای فردی جذاب باشد، اما نیاز جامعه نباشد، یا در آن زمینه جامعه اشباع شده باشد، طبیعتا این انتخاب، انتخاب درستی نخواهد بود. در نتیجه بهتر است داوطلبان این سه بُعد را درکنار هم در نظر بگیرند و با درنظر گرفتن همه جوانب، به یک نقطه طلاقی برسند و براساس آن، رشته مورد نظرشان را انتخاب کنند.
 



۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن