واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس مجلس شورای اسلامی: امروز موضوعات آموزش و پرورش جزء مسائل امنیت ملی کشور است زئیس مجلس گفت: همیشه در جلساتی که مربوط به آموزش و پرورش است با نشاط خوبی حضور پیدا می کنم زیرا شما مدیران دستگاهی هستید که تمدن ساز است و باید افرادی را تربیت کنید که برای آینده مفید باشند.
۱۳۹۵ سه شنبه ۱۹ مرداد ساعت 12:03
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ علی لاریجانی در دومین روز مراسم سی و سومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور که صبح امروز 19 مرداد ماه در سالن اجلاس سران برگزار شد اظهار داشت: ایام فرخنده دهه کرامت را خدمت همه عزیزان تبریک عرض می کنم و امیدوارم این اجلاس برای شما که مدیران موثر کشور هستید دستاوردهای خوبی داشته باشد و همچنین نویدبخش روزهای خوبی در آینده آموزش و پرورش باشد. وی ادامه داد: همیشه در جلساتی که مربوط به آموزش و پرورش است با نشاط خوبی حضور پیدا می کنم زیرا شما مدیران دستگاهی هستید که تمدن ساز است و باید افرادی را تربیت کنید که برای آینده مفید باشند. امروز موضوعات آموزش و پرورش جزء مسائل امنیت ملی کشور است که اینها به دلیل اهمیت آموزش و پرورش است که امروز در محضر مدیران آنها هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از سه دهه از عمر اداره آموزش و پرورش توسط نظام جمهوری اسلامی ایران می گذرد که در این زمینه تجربیات خوبی اندوخته ایم و خوشبختانه مسئولان در وزارت آموزش و پرورش مسیر معقولی را پیگیری می کنند و معلمان سعی می کنند افرادی را در جامعه اسلامی تربیت کنند که تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشند.البته این مسئولیت نیاز به ارزشیابی مستمر دارد تا همه خواسته ها در زمینه تعلیم و تربیت محقق شود.
وی افزود: همانطور که می دانید در آستانه برنامه ششم توسعه هستیم که آینده 5 ساله کشور و آموزش و پرورش را مشخص می کند. کتاب هایی که توسط آموزش و پرورش برای نظام جدید متوسطه دوم نوشته شده بسیار خوب است و می تواند برخی از نیازهای کشور را مرتفع کند. آنچه شما در این اجلاس باید به دست آورید باید جمع بندی باشد که برای آینده شما به همان برنامه ششم توسعه است مفید باشد .
لاریجانی ادامه داد: همانطور که می دانید سندتحول بنیادین مبنای کار شما در برنامه ششم توسعه است که موضوعات متنوع و عمیقی دارد و همان موقع که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مراحل تصویبش را می گذراند مشخص بود که از پختگی لازم برخوردار است. اما اگر بخواهیم کار بزرگی در آموزش و پرورش صورت گیرد باید 2 یا 3 هدف را ملاک عمل قرار دهیم و همه استعدادها و توان خود را متمرکز به ثمر رسیدن این اهداف کنیم زیرا زمانی که هدفها چندگانه باشد با وجود صرف انرژی بسیار ما به هدف نمی رسیم پس از شروع دولت یازدهم و اتمام دولت دهم تورم در کشور حدود 40 درصد بود که موضوع کاهش تورم جز اولویت های اصلی نظام شد و دولت و مجلس و همه ارکان نظام متمرکز شدند تا بتوانند تورم را کنترل کنند.که پس از سه سال مشاهده می کنیم رشد تورم بسیار کاهش پیدا کرده است البته این به آن معنا نیست که وضعیت اقتصادی ما بهبود یافته است زیرا چالش های مختلفی در زمینه اقتصاد وجود دارد که باید با تمرکز هر کدام از این چالش ها را حل و فصل کرد. درمورد مسئله هسته ای نیز که جز خواسته های مشروع ما بود اگر وفاق ملی وجود نداشت نمی توانستیم به سرانجام خوبی دست پیدا کنیم. اکنون کشور ما به دانش هسته ای دست پیدا کرده است و توانسته است پرونده هسته ای خود را به سرانجام برساند در زمینه توانمندسازی هسته ای نیز چنین بود که با یک وفاق ملی ما توانست ایران در زمینه هسته ای توانمند شود. کل کشور بسیج شوند با عنایات الهی مشکلات حل می شود در آموزش و پرورش مشکل های متعددی وجود دارد که مهمترین آنها معیشت معلمان و تغییرنظام آموزشی است. اگر در مورد آموزش و پرورش در سطح ملی سه موضوع اولویت واقع شود و همه در این زمینه وفاق داشته باشند مطمئن باشید در دوره 5 ساله برنامه ششم می توانیم این سه موضوع را حل و فصل کنیم اما اگر این موضوع را انتخاب کنیم معلوم نیست به آن دست یابیم چون اولویتی انتخاب نکرده ایم تا به آن دست یابیم و این مبنایی برای کل کشور است. به طور مثال وقتی در جمع معلمان حاضر می شویم یکی از مشکلات و دغدغه آنها موضوع وضعیت معیشت است.
وی افزود: همین طور که وزیر آموزش و پرورش گفت رکن اصلی آموزش و پرورش معلمان هستند بنابراین اگر نتوانیم از نظر معیشتی انها را به یک آرامش و سامان یافتگی برسانیم قابل پیش بینی است که اگر آنها آرامش اولیه را نداشته باشند نمی توان از انها انتظار داشت که بتوانند با آرامش فکری انرژی مناسب را در کلاس درس بگذارند. زیرا همه معلمان نمی توانند مانند سلمان فارسی باشندو بگوییم همه چیز را کنار بگذارید سند تحول باید در آرامش روحی اجرا و عملیاتی شود که مهمترین مسئله در آرامش فکری تامین معیشت معلمان است البته مشکلاتی هم از نظر درآمدی در کشور وجود دارد که امیدواریم با رونق اقتصادی این مشکلات حل شود.
لاریجانی ادامه داد: در زمینه اقتصاد بحث اقتصاد مقاومتی کاری از پایه درست و حرفی صحیح و سنجیده است اما ما باید فضای مناسب را برای اقتصاد مقاومتی ایجاد کنیم که مهمترین آن ایجاد شادابی، نشاط و امیدواری در جامعه است. اما بحث بعدی نظام نوپایی است که در آموزش و پرورش در حال اجرا است و همانطور که می دانید طی سالهای پس از انقلاب چندین بار نظام آموزشی را تغییر داده ایم باید دید آیااین تغییر نظام آموزشی توانسته است افراد مفید و توانمندتری را تربیت کند یا خیر. زیرا تغییر نظام آموزشی انرژی و فرصت فراوانی را می گیرد و ممکن است نتیجه مطلوبی در بر نداشته باشد اما اگر با تدبیر در نظامی که در حال اجرا است صیانت کنیم قطعا به نتیجه خواهد رسید حال اگر اشکالی هم در این نظام وجود داشت می توانیم اشکالات را برطرف کنیم و لازم نیست سریعا به فکر تغییر در نظام آموزشی باشیم.
وی افزود: لازمه صیانت از نظام آموزشی این است که یک نظام ارزیابی مستمر به صورت درونی در آموزش و پرورش وجود داشته باشد و اشکالات را معرفی کند تا سریعا این اشکالات را بتوانیم برطرف کنیم البته خوب است دستگاه هایی خارج از آموزش و پرورش نظام آموزشی را در آموزش و پرورش مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند تا بتوانیم اشکالات آن را برطرف کنیم. البته با وجود سدی به اسم کنکور هر نظام آموزشی و سندی هم در آموزش و پرورش اجرا شود نمی تواند باعث پویایی و خلاقیت آموزش و پرورش شود. زیرا دانش آموزان ما از اول دبیرستان استرسی برای کنکور دارند و همه نگران تست زنی در کنکور هستند و هیچ کس نگران فهم دقیق علوم نیست ما باید شرایط فرهنگی در بین معلمان ، خانواده ها ، دانش آموزان و کل جامعه ایجاد کنیم که زندگی باکرامت زندگی است که فرد بتواند در آن مهارت یا فنی بداند و دارای خلاقیت باشد و خیلی دنبال مدرک گرایی نباشیم. که در این زمینه سیستم آموزش و پرورش ، رسانه ها ، رادیو و تلویزیون می تواند فضای فکری جامعه را در مورد کنکور تغییر دهد . این مسئله با رشد صندلی دانشگاه ها نیز حل نمی شود زیرا 50 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه ها هم اکنون شغل ندارند و حرفه مناسبی هم برای تعیین شغل بلد نیستند.امیدواریم با فرهنگ سازی در این زمینه خروجی های آموزش و پرورش و دانشگاه ها بتوانند افراد موثری در جامعه باشند و الا اگر بخواهیم کنکور را مانند مسابقه ای برای دانش آموزان تعریف کنیم وضعیت این چنین خواهد بود و همه به دنبال مدرک و مدرک گرایی خواهند بود و در زندگی آینده خود معطل هستند. بنابراین لازم است فرهنگ ارزیابی انسان ها در جامعه تغییر پیدا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم خلاقیت را در دانش آموزان افزایش دهیم و آنها حرفه ای را یاد بگیرند بهترین دوران دوره پیش دبستانی و دبستان است البته توجه جدی به این بخش لازم است که به مربیان و معلمان تکنیکهای جدیدی را در خصوص آموزش نوآموزان و دانش آموزان در دوره پیش دبستانی و دبستان بیاموزیم. زیرا این دو دوره بهترین سن برای شکوفایی خلاقیت ها و آموزشهای مهارتها و تکنیکها به افراد است.
وی اضافه کرد: خوشحالیم که امسال اولین ورودیهای دانشگاه فرهنگیان وارد مدارس می شوند که امیدواریم با آموزشهای متناسبی که در این دانشگاه دیده اند بتوانند افق روشنی را در آینده فرزندان این مرز و بوم رقم بزنند.در مورد آموزش و پرورش در کشورهای مختلف دیدگاه های مختلفی وجود دارد که برخی معتقدند آموزش و پرورش باید به صورت خصوصی باشد عده ای دیگر معتقدند آموزش و پرورش باید به شکل دولتی باشد و عده ای دیگر معتقدند که باید بین این دو بخش باشد. همانطور که می دانید آموزش و پرورش طبق قانون اساسی برای همه افراد در ایران باید رایگان باشد اما می توانیم مدارس غیرانتفاعی و غیردولتی را کنار هم داشته باشیم و مانع از رشد آنها نباشیم زیرا ممکن است معلمان با حضور در این مدارس فعالیت بیشتری بکنند و علاوه بر این می توانیم از خیرین نیز در اداره مدارس غیردولتی کمک بگیریم البته تا کنون از خیرین در آموزش و پرورش ایران فقط در زمینه سخت افزاری و ساخت و تجهیز مدارس استفاده شده است و در زمینه نرم افزاری استفاده ای از آنها نداشته ایم و یا اینکه می توانیم همه مدارس را به صورت دولتی اداره کنیم که هیچکدام از این دو روش ایرادی ندارد اما باید هر کدام به خوبی در کشور اجرا شود.
لاریجانی گفت: همانطور که می دانید منابع کشور محدود است و اگر بتوانید جمعیت معلمان را ساماندهی کنیم و توزیع متوازن صورت گیرد این امکانات و منابع به همه آنها بیشتر می رسد و موجبات آرامش روحی در جامعه معلمان خواهد شد. باید راه های مختلفی را برای حضور مشارکت مردم در آموزش و پرورش فراهم کنیم که این موضوع عین اقتصاد مقاومتی است امیدواریم در این اجلاس طرح ها و موضوعاتی مطرح شود که برای آینده آموزش و پرورش مفید باشد و ما آمادگی داریم قبل از تصویب سند برنامه ششم توسعه این برنامه ها را در مجلس به تصویب برسانیم و موضوعات ملی از این میزگردها احصاء شود و ما با طیب خاطر حاضریم که انجام دهیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]