واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: حاشیههای نامه «محمود» به «باراک»
احمدی نژاد به اوباما نامه نوشت. خبر جنجالی دیگری از احمدی نژاد باز تیتر اول اخبار قرار گرفت.
به گزارش نامه نیوز، این اولین بار نیست که احمدی نژاد به سران کشورها نامه مینویسد. پیش از این نیز به اوباما، جرج بوش، ژاک شیراک، آنگلا مرکل و حتی پاپ بندیک شانزدهم هم نامه نوشته بود. او آن زمان استدلال میکرد که رسالت خود را در سالی که به نام پیامبراعظم نامگذاری شده بود، انجام میدهد و البته این نامهها مربوط به دوران ریاست جمهوریش بود. اما باز پس از گذشت سه سال از پایان ریاست جمهوریاش، درحالی که پیش از این فعالیتهای انتخاباتیاش را در شهرهای مختلف شروع کرده بود، اقدامی عجیبتر از همیشه را رونمایی کرد. نامهای از سوی خادم ملت به رییس جمهوری کشور آمریکا باراک حسین اوباما. در متن نامه احمدینژاد به اوباما آمده است: «بسم الله الرحمن الرحیم؛ الحمدلله رب العالمین و صل الله علی خاتم الانبیاء حضرت مصطفی محمد (ص) و اهل بیته الطاهرین و علی جمیع الانبیاء و المرسلین؛ اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه؛ جناب آقای باراک حسین اوباما؛ رییسجمهوری ایالات متحده آمریکا، سلام علیکم؛ جناب عالی در اوج اعتراضات و نارضایتی عمومی ملتها، از چند دهه سیاستها و رفتار سلطهطلبانه دولتهای متوالی آمریکا و با شعار تغییر و اینکه مصمم هستید آن سیاستها و رفتارها را اصلاح نمایید، حقوق ملتها را به رسمیت بشناسید و به فرهنگ و استقلال ملتها احترام بگذارید، سکان مدیریت دولت آمریکا را به دست گرفتید.
این تعهدات صریح جناب عالی از جمله اعلام علنی و همچنین کتبی شما برای اصلاح روابط با ملت ایران و جبران حدود شصت سال اجحافات و مظالم رفته توسط دولتهای متعدد آمریکا علیه ملت ایران، متاسفانه به هر دلیل، جامه عمل نپوشید و همان سیاستها و روند خصمانه گذشته کمابیش به شکل دیگری ادامه پیدا کرد. گرچه انتظار این بود که در دوره ریاست جمهوری شما، گذشته جبران شود، یا دست کم از ظلم جدید علیه ملت ایران ممانعت شود، اما مسائل فراوانی اتفاق افتاد که از بین همه فقط به یک مورد میپردازم که اخیرا روی داده است. در ۱۸ تیرماه ۱۳۹۳ هجری شمسی (نهم ژوئیه ۲۰۱۴) ، دادگاهی در آمریکا به بهانههای واهی و بدون ارائه هیچ سند معتبری حکم به تصرف حدود دو میلیارد دلار از ثروت ملت مظلوم ایران را به ناحق و با زورگویی آشکار صادر کرد و در اول اردیبهشت سال ۱۳۹۵ (۲۰ آوریل ۲۰۱۶) نظام قضایی آمریکا آن حکم را تایید و اموال را مصادره نمود که این امر با اعتراضات گسترده و عمومی ملت ایران مواجه شد. ملت ایران انتظار دارد، این مورد خاص که تماما و مشخصا در دوره حکومت جناب عالی و آن هم در اواخر دوره ریاست شما و بر خلاف تمام موازین و قواعد حقوقی بینالمللی اتفاق افتاده است، توسط جناب عالی و به سرعت مرتفع شده، حق ملت ایران استیفا گردد، منابع به طور کامل مسترد و خسارات وارده نیز جبران شود. گرچه بر این باورم که در هر صورت ملت ایران، کلیه حقوق پایمال شده خود را بازپس خواهد گرفت اما اینجانب مشفقانه به شما نصیحت میکنم که اجازه ندهید این لکه ننگ و نقطه تاریک و حادثه تلخ به نام شما در تاریخ روابط یکسویه و غیرعادلانه دو کشور ثبت گردد و بی اعتمادی تاریخی تعمیق یابد. نامه اینجانب مطلقا جنبه سیاسی ندارد بلکه صرفا از منظر حقوق انسانی و در دفاع از حق مسلم ملتم نگاشته شده است و چنانچه جناب عالی آن را با نگاه و ملاحظات سیاسی مطالعه کردهاید، ضروری است یک بار دیگر و صرفا از منظر نگارنده آن را مرور نمایید. با آرزوی سلامت و بهروزی برای تمام ملتها».
نامهای برای پوشاندن یک اشتباه
از متن این نامه به نظر میرسد، احمدی نژاد سعی دارد اشتباه گذشته خود را بشوید. این یکی از احتمالاتی است که در کنار علتهای دیگر درباره اقدام جدید رییسجمهوری سابق به ذهن میرسد. در متن نامهای که به سفارت سوئیس - حافظ منافع آمریکا در ایران - تحویل داده است؛ اشاره شده که این نامه جنبه سیاسی ندارد ولی اقدام به فرستادن چنین نامهای روح سیاسی دارد. او در این نامه اشاره میکند که باراک اوباما در تبلیغات انتخاباتی خود با شعار تغییر ظاهر شده و اعلام کرده بود که به دنبال تغییر سیاستهای کشور آمریکاست. آمریکایی که به سالها و دههها رفتار و سیاستهای سلطنتطلبانه داشتهاست. اما در واقع خواسته اصلی او بازگرداندن اموال بلوکه شده ایران است. احمدینژاد با ارسال چنین نامهای پذیرفته که در قبال سیاستهای خارجی ایران اشتباه کرده است. چرا که حکم بلوکه شدن دو میلیارد دلار از داراییهای کشورمان در زمان تصدی ریاست جمهوری او اتفاق افتاد. درست است که احمدینژاد در نامه خود به اوباما اشاره کرده که حکم دادگاه آمریکا در سال 93 صادر شده است اما به این موضوع اشاره نکرده که این حکم، حکم تجدیدنظر بوده و حکم اصلی در سال 91 صادر شده بود. به نظر میرسد احمدینژاد با این کار در لفافه پذیرفتهاست که او و دولتش مقصر این ماجراست و تلاشهای نهایی برای تغییر این شرایط و بازپسگیری دارایی کشور انجام میدهد. البته او این کار را در ادامه فعالیتهای به ظاهر انتخاباتی که از چند هفته پیش شروع کرده هم انجام داده است و توانسته با این کار دوباره اسم خود را برسر زبانها بیاورد. در کنار پشیمانی و شاید شرمندگی رییس جمهوری سابق در قبال تعهداتش فرض دیگری هم وجود دارد. بعد از اخطار چندباره رحمانی فضلی وزیر کشور در خصوص اینکه با تبلیغات انتخاباتی زود هنگام برخورد میشود و اشاره او مبنی بر اینکه به آقای احمدینژاد هم در اینباره تذکراتی دادهایم. میتوان پیش بینی کرد که احمدینژاد که نمیخواهد به این زودی از دور رقابتهای انتخاباتی کنار گذاشته شود، سعی دارد با اقداماتی این چنینی خود را در معرض نمایش قرار دهد.
شوی تبلیغاتی بود
در راستای انتشار این نامه محمدعلی وکیلی نماینده مجلس دهم این نامهنگاری را نوعی شوی تبلیغاتی دانست که به مانند نامههایی است که وی در زمان ریاست جمهوری خود به اوباما مینوشت و گفت: این نامه روی سخنش بیش از اینکه به رییس جمهوری آمریکا باشد، به رییس جمهور ایران است. وکیلی با بیان اینکه احمدی نژاد زمانی که رییسجمهور بود انباری از نامهها را به اوباما نوشت و رییسجمهوری آمریکا هم بی اعتنا به آن نامهها بود، ادامه داد: بنابراین اگر بنا بود وی از نامهنگاری خود با اوباما پاسخی دریافت کند در زمان ریاست جمهوریاش جوابی می گرفت نه در زمانی که وی تنها یک شهروند عادی است.
میخواهد بگوید دولت ناتوان است
عضو کمیسیون فرهنگی تاکید کرد: احمدی نژاد با نگارش چنین نامههای به رییس جمهور آمریکا قصد دارد بگوید: منابعی از کشور در دست آمریکا است و دولت وقت (دولت روحانی) در تامین و باز پس گیری این حق ناتوان است، بنابراین احساس تکلیفی برای خود ایجاد کرده است. وی تصریح کرد: احساس تکلیف احمدینژاد در باز پسگیری اموال ایران به نوعی پیام ناتوانایی دولت کنونی را در تحقق منافع ملی به همراه دارد. عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه نامه نگاری احمدی نژاد با رییس جمهور آمریکا به نفع کشور نیست، ادامه داد: این نامه نه تنها به نفع کشور نیست بلکه باعث وهن جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
احمدینژاد به کشور بیاحترامی کرد
اقدام اخیر احمدینژاد به گفته جلالیزاده فعال سیاسی، کاری بهشدت غیراخلاقی، غیرحرفهای و به دور از برنامه دیپلماتیک است. جلالی زاده معتقدست در شرایطی که احمدی نژاد در کشور کارهای نیست و به عنوان فرد عادی و شهروند عادی چنین اقدامی کردهاست؛ در واقع مسئولان نظام را درنظر نگرفته و این عمل بیاحترامی به مقامات فعلی بوده است. وی اظهار کرد: این کار نشاندهنده این است که او به دنبال وانمود کردن این موضوع به عوام جامعه است که هنوز فرد تصمیمگیرنده کشور است و توانایی انجام چنین کارهایی را دارد. وی اشاره کرد: اگرهر شخص عادی شروع به نامه نوشتن به سران کشورها مانند پوتین و اوباما کند و به طرح تقاضاهای ملت بپردازد، این طور نشان میدهد که دستگاه دیپلماسی کشور وجود و اهمیتی ندارد. در نتیجه هر ایرانی خودش در راس امور میتواند وارد هر مسئله ملی شود، اقداماتی را پیگیری و انجام دهد.
این نامه موجب هرج و مرج سیاسی است
جلالیزاده اشاره کرد که احمدینژاد نباید چنین کاری میکرد. این کار، کار موجهی نبوده و با این کار هم وجهه بینالمللی ایران را خدشهدار میکند، گرچه سعی در جبران اشتباهات داشته باشد. درست است که ماجرای پولهای بلوکه شده در زمان ریاست شخص ایشان شروع شد اما نباید پس از اتمام دوره فعالیت رسمی خود، چنین اقداماتی انجام دهد که عامل هرج و مرج و بی سیاستی است. نماینده دوره ششم مجلس تاکید کرد که این چنین اقدامات را باید به افرادی که در راس امور هستند، سپرد.
امیدواریم اوباما به حرف احمدینژاد گوش دهد!
غلامحسین کرباسچی نیز پیرامون نامه محمود احمدینژاد به باراک اوباما رییسجمهوری آمریکا گفت: تاکنون همه تلاش احمدینژاد این بوده تا در افکار عمومی، جامعه، مطبوعات و تبلیغات حضور داشته باشد و موضوع این نامه هم همین است. وی در ادامه افزود: احمدینژاد اون موقع که در راس کار بود باید پیگیری میکرد تا این اموال برگردد. دبیرکل حزب کارگزاران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: امیدواریم اوباما به حرف احمدینژاد گوش دهد تا پولها به کشور برگردد و مشکلات کشور حل شود. احمدینژاد بیش از این هفت نامه به سران کشورها فرستاده است که در این میان گیرنده دو نامه روسای جمهور آمریکا جورج بوش پسر و اوباما بودند. البته این اولین بار است که او با مضمون درخواستی و برای حل مشکل کشور نامه مینویسد و مهمتر اینکه اولین بار بعد از دوران دولت نهم و دهم نامه سیاسیای که جنبه غیرسیاسی دارد، نگاشتهاست. این اقدام حتی بدون آگاهی هیچ یک مقامات کشور و نهادهای رسمی صورت گرفته است. گرچه او به دنبال جبران گذشته هم باشد،اما بیشتر به دنبال بهبود وجهه اجتماعی و سیاسی است و در این راستا هم از هیچ اقدامی دریغ نمیکند حتی اگر به ضرر منافع ملی و مصالح جامعه باشد. به هرحال او همیشه چیزی در آستین داشته که خود را سر زبان
بیاورد.
منبع: روزنامه ابتکار
۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]