واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: به مناسبت روز خبرنگار: زندگینامه خبرنگار شهید محمود صارمی بخشی از زندگی نامه ی شهید محمود صارمی به مناسبت سالروز شهادت خبرنگار عرصه اطلاع رسانی ارائه می گردد.
۱۳۹۵ يکشنبه ۱۷ مرداد ساعت 08:21
پانا ازالبرز : ۱۷ مردادماه سالروز شهادت شهید محمود صارمی خبرنگار شجاع ، جسور ، و متعهد ایرنا است كه در سال ۷۷ با نثار خون خود جهان را از ظلم طالبان در افغانستان آگاه ساخت.
شهید محمود صارمی در خرداد ۱۳۴۷ در شهرستان بروجرد در خانوادهای مذهبی دیده به جهان گشود.
وی تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه شهید باهنر بروجرد سپری كرد و دوران متوسطه را در دبیرستان حضرت رسول (ص) در رشته علوم انسانی با موفقیت در سال ۶۵-۶۶ پشت سر نهاد.
او همراه با تحصیل، به دلیل علاقه شدید به ورزش کاراته در این رشته فعالیت خود را آغاز كرد، و در فاصله كوتاهی با گذراندن دورههای مختلف این رشته موفق به كسب كمربند مشكی و كارت مربیگری در این حرفه شد.
صارمی در سال ۶۷ در آزمون سراسری رشته علوم انسانی دانشگاه تهران پذیرفته شد و دوران تحصیلات دانشگاهی خود را به طور جدی با موفقیت و در سختترین شرایط زندگی، با كاركردن برای امرار معاش و تامین هزینههای تحصیل طی كرد.
محمود صارمی در دوران تحصیلات در دانشگاه بنا به وظیفه و احساس مسوولیت از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به جبهههای كردستان، حلبچه و خرمشهر اعزام و ۱۴ ماه در این جبههها در كنار سایر رزمندگان اسلام، به دفاع از كیان و تمامیت ارضی كشور پرداخت.
صارمی در سال ۷۱ با داشتن دانشنامه كارشناسی به استخدام سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی درآمد، و به عنوان كارشناس متون خبری فعالیت خود را آغاز كرد.
صارمی پس از چند صباحی استخدام در سازمان ایرنا، تشكیل خانواده داد و در سال ۷۲خداوند فرزندی به او عطا كرد و نامش را سینا نهاد.
شهید صارمی با پشتكار فراوان، هنگام اشتغال در خبرگزاری، تحصیلات خود را در دوره كارشناسی ارشد ادامه داد و در سال ۷۴موفق به اخذ مدرك كارشناسی ارشد از دانشگاه شهید بهشتی در رشته جغرافیای انسانی با گرایش روستایی شد.
صارمی در ۲۶ دیماه سال ۷۵ به عنوان مسوول نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی راهی كابل افغانستان شد زمانی كه این كشور درگیر جنگهای داخلی بود و به خوبی میدانست در این سرزمین آشوب زده خطر به اسارت درآمدن و حتی شهادت وجود دارد اما بر حسب وظیفه، رسالت و تكلیف این راه را انتخاب كرد.
او با تنها سلاحش كه ایمان و قلمش بود در آن وضعیت بحرانی كشور مصیبت زده افغانستان توانست مظلومیت مردم ستمدیده، زجر كشیده و بیدفاع و بی گناه بویژه مردم مزار شریف، و جنایت گروه ضد بشری، متحجر و خائن طالبان را به طور صریح و سالم به گوش جهانیان برساند.
شهید صارمی حدود ۲۰ روز پیش از سقوط مزار شریف و به اسارت درآمدن و شهادت در افغانستان، دچار بیماری آپاندیس شد كه با مشكلات فراوان و تلاش و پیگیری دوستانش به مدت پنج ساعت شبانه به دكتر رفته و سپس وی را با توجه به وضعیتی كه داشت، در محیطی غیر بهداشتی، با فقدان امكانات، و بدون وجود نور كافی و برق، عمل جراحی كردند.
پس از گذشت دو روز از این جراحی، به ایران اعزام شد و با وجود اینكه وی دوران نقاهت خود را در تهران طی میكرد، پس از به اوج رسیدن جنگ افغانستان، بر حسب تكلیف از طریق سازمان ایرنا و با توجه به احساس مسوولیت شرعی و حرفهای كار خبرنگاری، و رسالتی كه بر دوش داشت مجدد ۱۴ مرداد ۷۷ به كشور افغانستان و محل كارش مزارشریف اعزام، و در زمان بسیار كوتاهی به مدت سه روز یعنی ۱۷ مرداد ماه خبر سقوط مزار شریف به دست طالبان، و به خاك و خون كشیدن، قتل عام زنان ، مردان و كودكان بیگناه را به ایران و سراسر جهان مخابره كرد.
و پس از آن شنبه سیاه، دیگر كسی نبود تا خبر شهادت و یا به اسارت درآمدن او و ۹ دیپلمات و پرستوی عاشق، غریب و بیگناه را كه در زیر زمین كنسولگری ایران به طور فجیعانه و با بیرحمی تمام توسط پیشرفتهترین سلاح های آمریكایی به رگبار مسلسل بسته بودند به دنیا مخابره كند.
آری سرانجام پیكر گلوله باران شده صارمی از دیاری آمد كه خون سیاه قرون وسطایی در گنداب عروق طالبانی جاری است.
اما آنان چه غافلند كه با غروب پیش هنگام مهپارهیی از دیار فرهنگ سازان ایران زمین ، هزاران مهتاب برآمده از چشمهی خون فام قلم، از افق سبز عالم شرق، دوباره در حال بالا آمدن است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]