واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حجم بالای مسافر و ترافیک هوایی در فرودگاه بین المللی مهرآباد منجر به انتقال بخشی از پروازها به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) خواهد شد.
به گزارش تراز ، پسابرجام،هجوم شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در ایران را به همراه داشته و این روزها خرید تجهیزات هواپیمایی و مذاکره با بوئینگ و ایرباس نقل محافل خبری است، اما گره کور آمریکایی ها بر طناب اتصال ایران با سرمایه گذاران خارجی مانع پیشرفت مذاکرات شرکتهای هواپیمایی شده به طوری که مذاکرات در حد تفاهم باقی مانده است.
با این وجود آثار پسابرجام کم کم در حال نمایان شدن است و یکی از سه رادار خریداری شده از فرانسوی ها وارد کشور میشود.
رحمت الله مهآبادی مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در گفتگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه فرودگاه بین المللی مهرآباد سالانه پذیرای حدود 14 میلیون مسافراست، افزود : میزان پروازهای مسافری فرودگاه بین المللی مهرآباد نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد رشد داشته و حجم بالای مسافر که بیش از ظرفیت این فرودگاه است موجب ترافیک بالا شده است.
مهآبادی ادامه داد : اجازه افزایش تعداد پروازها را در این فرودگاه نخواهیم داد و در آینده برای کاهش بار ترافیکی ، بخشی از پروازها را به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) انتقال می دهیم.
ورود اولین رادار کمک ناوبری بعد از برجام
وی با بیان اینکه طی قراردادی که بین شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و شرکت «تالس» فرانسه به امضا رسیده است سه دستگاه رادار برای نصب در فرودگاههای مهرآباد٬ شیراز و بندرعباس خریداری شده، افزود: اولین رادار خریداری شده بعد از برجام به زودی وارد کشور می شود که این رادارها برای طرحهای تقرب و بالا بردن ایمنی پرواز در مناطق تحت کنترل فرودگاهها استفاده میشود.
مهآبادی با اشاره به اینکه یکی از روشهای کاهش ایستایی مسافران و ترافیک ، انتقال سریع آنها به سالن ترمینال فرودگاه است، اظهار داشت : انتقال مسافرین از هواپیما به ترمینال فرودگاه به دو روش استفاده از اتوبوس و ایربریج(Air Bridge) (پله رابط هوائی بین ترمینال و اتوبوس) صورت می گیرد که ایربریج رایج تر است.
وی ادامه داد : جهت تسهیل تردد مسافرین، 11 ایربریج برای فرودگاه های کشور خریداری می کنیم که به دلیل ترافیک بالا حدود 5 ایربریج به فرودگاه مهرآباد اختصاص می یابد.
مهآبادی بیان کرد: سفر با هواپیما جذابیت های خاصی دارد و مسافرین با پرداخت هزینه زیاد انتظار سفری راحت و ایمن را دارند، اما زمانی که به فرودگاه وارد می شوند،درصورت نداشتن تاخیر و ردشدن از هفت خان رستم ترافیک زمینی تا ترافیک هوایی حالا باید انتظار بکشند تا سوار بر هواپیما شوند یا در مواردی برای پیاده شدن منتظر جای پارک باشند.
وی با اشاره به اینکه تاخیر پرواز شرکت های هواپیمایی خارجی بسیار ناچیز است، افزود: شرکت های هواپیمایی در سراسر فرودگاه های دنیا حساسیت زیادی برای ساعت پروازها دارند و هر هواپیما طی زمان مشخص باید پرواز کند، درغیر این صورت نه تنها جریمه سنگینی باید بپردازد بلکه به دلیل تاخیر باید در صف طولانی، منتظر صدور دستور پرواز باشد.
قوانین مانع توسعه صنعت هوایی
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به اینکه افزودن تجهیزات و جذب نیروی انسانی از جمله عواملی است که تاثیر بسزایی در کاهش ترافیک فرودگاهی دارد ،عنوان کرد : متناسب با افزایش ترافیک هوایی باید جهت کنترل آن نیرو جذب شود و یکی از بحران هایی که در بخش ترافیک هوایی با آن روبرو هستیم منع قانونی برای جذب نیرو است؛ در این شرایط باید یا از نیروی فعلی دو برابر استفاده شود که امکان پذیر نیست یا نیروهای جدیدی در این بخش جذب شود که قوانین در این بخش مانع توسعه صنعت هوایی است.
وی با بیان اینکه متصل بودن ترمینال هوایی فرودگاه مهرآباد از یک سمت به کوه و از سمت دیگر به نقاط ممنوعه ،مسیر تردد هواپیماهای مسافری را محدود کرده، افزود: تقرب (اپروچ) و خروج باید طوری طراحی شده باشد که هواپیماها از این راه ها تردد نکنند.
مهآبادی با اشاره به اینکه برای فرود هواپیما در هر فرودگاه باید فضای هوایی کافی و باند خالی داشته باشیم ،تصریح کرد: گلوگاه های ترافیکی بسیاری نظیر فضای هوایی، باند، تاکسی وی ( محل پیاده شدن مسافرین)،پارکینگ هواپیما، سالن ترمینال ، مکان دریافت بار،گیت دریافت کارت پرواز، تحویل بار، گیت بازرسی و گذرنامه ،در فرودگاه ها وجود دارد و درصورت تاخیر درهربخش کل سیستم پرواز بهم می ریزد.
کمبود فضای فرودگاهی از عوامل ترافیک
مهآبادی با اشاره به اینکه پارکینگ هواپیما یکی از گلوگاه های ترافیکی محسوب می شود، گفت : تنها 11 درصد از فضای فرودگاهی مهرآباد متعلق به این فرودگاه است و بیش از نیمی از این فضا متعلق به بخش نظامی و مابقی زیرنظر ارگانهای مختلف و ایرلاین ها است.
وی عنوان کرد : فضای فرودگاهی به دلیل اهمیت بیشتر مردم باید به نفع مسافرین بهره برداری شود ،چراکه افزایش سطح پارکینگ فرودگاه هاجهت مدیریت استند(پارکینگ هواپیما) ، کاهش ترافیک هواپیما ها در زمان نشست و برخاست را به همراه دارد.
مهآبادی گفت : هم اکنون فضای استاندارد برای پارک هر هواپیما 10 هزار مترمربع است ،اما به دلیل کمبود جا و پارک شدن هواپیماهای بیشتر،با قبول مسئولیت فضای کمتری را در نظر گرفتیم.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه به دلیل ظرفیت محدود، جای پارک ایرلاین ها را سهمیه بندی کردیم ،عنوان کرد : هرکدام از شرکتهای هواپیمایی در هر فرودگاه ظرفیتی برای جای پارک دارند اما با انجام پروازهای بیش از ظرفیت و رعایت نکردن سهمیه های پارکینگ ،جهت پارک هواپیما دچار مشکل می شوند، یابرخی ایرلاین ها هواپیماهای فرسوده را در جای پارک اختصاصی خود قرارداده اند، درنتیجه برای پارک هواپیماهای فعال دچار مشکل شده و از پارکینگ های عمومی استفاده می کنند که البته این پارکینگ های اختصاصی را حذف خواهیم کرد.
مهآبادی گفت : تخصیص عرصه بیشتر به فرودگاه ها ، منظم شدن سهمیه جای پارک ایرلاین ها و توسعه ترمینال ها می تواند مقداری از ترافیک فرودگاهی و اتلاف وقت مردم را بکاهد.
نوسازی باند اول مهرآباد پس از 40 سال
وی با بیان اینکه باند اول فرودگاه بین المللی مهرآباد از 40 سال پیش نوسازی نشده است، تصریح کرد: سعی می کنیم نوسازی باند دوم فرودگاه مهرآباد را تا آبان ماه امسال به پایان برسانیم که پس از راه اندازی باند دوم راست ، نوسازی و بهسازی باند اول چپ پس از 40 سال آغاز خواهد شد.
مهآبادی گفت: طبق استاندارد های بین المللی در هر ساعت باید 18 نشست و برخاست در هر باند فرودگاهی انجام شود ،اما به دلیل ترافیک پروازی در صبح ها و شبها اجازه 27 نشست و برخاست را به فرودگاه مهرآباد در باند سمت چپ داده ایم.حال اگر دو باند پروازی داشته باشیم تعداد ظرفیت نشست و برخاست ها بیشتر خواهد شد.
وی در خصوص بدهی ایرلاین ها به شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفت :جهت تسریع پرداخت بدهی ایرلاین ها ،با اهرم قدرت به راحتی می توانیم همانند سوخت گیری هواپیما که باید نقدی پرداخت شود، اجازه نشست و برخاست برای ایرلاین های بدهکار را صادر نکنیم ، این در حالیست که به دلیل استفاده نکردن از اهرم زور ، ایرلاین ها بدهی خود به شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران را پرداخت نمی کنند.
مهآبادی ادامه داد : جهت تلف نشدن وقت مردم با رأفت و مهربانی با ایرلاین های بدهکار برخورد کردیم که این امر باعث شد به دلیل مطالبه نکردن تمام حق دولت از سوی سازمان بازرسی کل کشور به دادگاه معرفی و تفهیم اتهام شویم و هم اکنون پرونده در حال دادرسی است.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در پاسخ به این سوال که 20 درصد ترافیک فرودگاه مهرآباد مربوط به مسافرین کرج و حومه آن است ، چرا از فرودگاه پیام کرج به عنوان فرودگاه مسافری استفاده نمی شود، گفت : مرکز اپروچ (تقرب) فرودگاه مهرآباد 12 فرودگاه را اداره می کند و اگر فرودگاهی بخواهد به این تعداد اضافه شود ، ساختار ترمینال هوایی بهم ریخته و در باقی امور فرودگاه ها تاثیر می گذارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
زمانبندی انتشار: 17 مرداد 1395 - 19:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]