واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان ملی بهره وری کشور: 2 درس پایه نهم و کتاب دانشگاهی به بهره وری اختصاص یافت رئیس سازمان ملی بهره وری کشور گفت: برای اولین بار در کشور، 2 درس تعلیمات اجتماعی در پایه نهم و چند صفحه از کتاب های زبان انگلیسی و زبان فارسی عمومی دانشگاهی به بهره وری اختصاص یافته است.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۳ مرداد ساعت 14:47
رویا طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار پانا سمنان، در حاشیه نهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان به میزبانی استانداری افزود: در سازمان ملی بهره وری به مقوله فرهنگی نیز توجه بسیاری شده و به همین منظور با همکاری وزارت آموزش و پرورش یک فصل و 2 درس از کتاب تعلیمات اجتماعی پایه نهم تحصیلی به مقوله بهره وری اختصاص یافته است.
وی گنجاندن این موضوع مهم در کتاب های مقطع تحصیلی ابتدایی را یادآور شد و گفت: هم اکنون این موضوع در دستور کار سازمان قرار گرفته است و ثمرات آن در آینده ای نزدیک منعکس می شود.
رئیس سازمان ملی بهره وری کشور با تاکید بر این نکته که با قرار گرفتن کشور در فضای تحریم و کاهش درآمدهای نفتی، توجه به نقش بهره وری در اقتصاد بیشتر شد، اظهار کرد: یکی از برنامه های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور، ارتقاء بهره وری است که بر اساس آن، چهار طرح و 13 پروژه از جمله چرخه مدیریت بهره وری در 10 بنگاه بزرگ اقتصادی منتخب مصوب شده است.
طباطبایی توجه ویژه به مقوله بهره وری در برنامه ششم توسعه را یادآور شد و گفت: استانداران، روسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها، مدیران و مسئولان استانی باید زمینه ترویج بهره وری را برای فعالان بخش های مختلف اقتصادی فراهم کنند.
وی، از افزایش شاخص بهره وری نیروی کار در سال گذشته به 3.2 درصد اشاره و اضافه کرد: شاخص بهره وری سرمایه در سال گذشته به 1.9 درصد رسید و این در حالی است که هر 2 شاخص در سال 91 و 92 منفی گزارش شد. امیدواریم با اقدامات انجام شده و در زمان انجام و همچنین مشارکت دستگاه ها و استان ها، شاهد ارتقا بهره وری باشیم.
جوایز بهره وری نیاز به اصلاحات بنیانی دارد
رئیس سازمان ملی بهره وری کشور، در خصوص اعطاء جوایز بهره وری یادآور شد: هیچکدام از جوایزی که در زمینه بهره وری اعطا می شوند، مرتبط با سازمان ملی بهره وری ایران نیستند و نیاز به اصلاحات بنیانی دارد.
طباطبایی با بیان این که از بین جوایزی که دارای عنوان بهره وری سازمانی و یا تعالی سازمانی هستند، جوایز ایمیدرو و ایدرو تایید مشروط شده است، افزود: سازمان ملی بهره وری امسال، جایزه ملی بهره وری را طراحی و اجرا می کند.
وی تصریح کرد: هدف از طراحی این جایزه ملی نیز الگو قرار گرفتن برای سایر جایزه ها در کشور است و اینکه بنگاه هایی که حقشان بوده، این جایزه را دریافت کنند.
رئیس سازمان ملی بهره وری کشور با اشاره به رشد سه درصدی اقتصاد کشور در سال 93 ، عنوان کرد: 2 درصد از این رشد مربوط به بهره وری است و بهره وری سهم بسیار خوبی داشته است.
طباطبایی با بیان این که در 6 ماه آینده میزان بهره وری در استان ها نیز ارزیابی و مشخص می شود، افزود: استان ها باید با توجه به وضعیت و بخش های مختلف و همچنین میزان شکاف با سایر استان ها، بهره وری خود را محاسبه کنند.
رقابت پذیری و دانش بنیانی دو مولفه مهم بهره وری هستند
وی اظهار داشت: امروز بهره وری فراتر از معنای سنتی خود یعنی اصلاح نظام اداری، شامل موارد متعددی از جمله اقتصادی نیز می شود و رقابت پذیری و دانش بنیانی، مولفه آن هستند.
رئیس سازمان ملی بهره وری کشور، ضمن بیان اینکه بهره وری امروز به مفهوم اصلاح نظام اداری نیست، بلکه بخش های مختلف شامل تولید و خدمات را نیز در بر می گیرد، اذعان داشت: لیکن بهره وری با رقابت پذیری و دانش بنیانی ارتباط گسترده ای دارد و از مولفه های تاثیرگذار در رشد و ارتقاء بنگاه های اقتصادی چه خدماتی و چه تولیدی، محسوب می شوند که باید آنها را مد نظر قرار داد.
طباطبایی با بیان اینکه تعریف بهره وری امروز با تعاریف ۳۰ سال پیش تفاوت دارد، افزود: هیچ کشوری بدون ارتقاء بهره وری نمی تواند به رشد و توسعه برسد و در شرایط کنونی ما معتقدیم که ارتقا بهره وری در سطح کلان، شهری، استانی و کشوری یکی از برنامه هایی محسوب می شود که سازمان بهره وری به دنبال عملی کردن آن ها است و در همین راستا تلاش های فراوانی را نیز در دستور کار داشته ایم.
چرخه مدیریت بهره وری در بنگاه های اقتصادی انجام می شود
رئیس سازمان بهره وری ایران از اجرای طرح چرخه مدیریت در بنگاه های اقتصادی کشور خبر داد و گفت: سه استان لرستان، کرمان و آذربایجان شرقی به عنوان استان های پایلوت اجرای اقتصاد مقاومتی انتخاب شدند، به همراه دیگر استان های منتخب در اجرای این پروژه حضور و مشارکت دارند.
طباطبایی با بیان اینکه ۱۰ کارگاه در سطح کشور برای اجرای طرح چرخه مدیریت انتخاب شده اند، ابراز داشت: این طرح در بنگاه های بزرگ اقتصادی که بیش از ۱۰۰ نفر نیروی انسانی دارند، انجام می شود و طی آن مدیریت بهره وری تحت مجموعه ای به نام چرخه مدیریت تعریف و اجرا می شود تا در نهایت با بررسی عملکرد و راندمان کارگاه، اجرای آن در سیستم مدیریتی را بررسی کنیم تا در صورت موفقیت این طرح در سطح کشور تسری پیدا کند.
وی با بیان اینکه پایه طرح چرخه مدیریت، اقتصاد مقاومتی است و مولفه های بهره وری مانند رقابت پذیری، دانش بنیانی، کارآفرینی و نوآوری را شامل خواهد شد، افزود: در اجرای این طرح، علاوه بر چند بنگاه در بخش صنعت، دو مجموعه کشت و صنعت در بخش کشاورزی و شهرداری اصفهان در بخش خدمات انتخاب شده است تا بتوانند در آینده الگویی در زمینه اجرای چرخه مدیریت بهبود بهره وری در بخش های مختلف اقتصادی باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]