واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اساسا باید برای وصول به تمدن اسلامی، عقلانیتی در میان اسلامگرایان حاکم شود که بداند نباید به بهانه خلوص گرایی، خط و مرزهای اتحاد مسلمین، بعنوان مهمترین عامل تقویت اسلام را نادیده گرفت و وجود نقصها یا انحرافات را جوازی برای تخریب کل این بنا گرفت!
به گزارش تراز ، «شما ملاحظه کردید در کشور ترکیه؛ [البتّه] هنوز به نظر ما اثبات نشده است، امّا اتّهام قوی وجود دارد که این کودتایی که در ترکیه رخ داد، با تدبیر و تهیّهی آمریکاییها بود. اگر ثابت بشود، رسواییِ بزرگی برای آمریکا است. ترکیه کشوری بود که روابط خوبی با آمریکا داشت و میگفت متّحد منطقهایِ آمریکا است؛ [امّا] حتّی با ترکیه هم حاضر نیستند [بسازند]؛ چون یک گرایش اسلامی آنجا وجود دارد؛ با اسلام مخالفند، با گرایش اسلامی مخالفند، لذا آنجا هم حتّی کودتا راه میاندازند، البتّه سرکوب شد، مغلوب شدند و در چشم مردم ترکیه هم منفور شدند؛ در جاهای دیگر هم همینجور است؛»
اینها بخشی از سخنان دیروز مقام معظم رهبری است و شاید اگر «توجیهات» اجازه دهند، این «تصریحات»، بتواند تلنگری باشد برای کسانی که بدون شناخت مبانی تمدنی انقلاب اسلامی، گاها عنوان تحلیلگر انقلابی نیز یافتهاند و براحتی نسخه «ترجیح سنی سکولار» پیچیدهاند!
آنان که با مشاهده چند انحراف در عملکرد جریان اسلامگرایی ترکیه، براحتی نسخه میپیچند که روی کار آمدن سکولارهای ضددین در این کشور بهتر از حضور این نوع اسلامگرایی است باید در این جملات رهبری تامل کنند و سپس به مبانی دینی بازگردند و مشابه این رویکرد را در رفتار مولای متقیان ببینند که با اینکه انتقاداتی جدی به عملکرد خلفا داشتند ولی حاضر نشدند اقداماتی را صورت دهند که به تضعیف اسلام – ولو همان اسلام دارای اشکال- منجر شود و خدای نکرده غیرمسلمان بر مسلمان ترجیح داده شود!
اساسا باید برای وصول به تمدن اسلامی، عقلانیتی در میان اسلامگرایان حاکم شود که بداند نباید به بهانه خلوص گرایی، خط و مرزهای اتحاد مسلمین، بعنوان مهمترین عامل تقویت اسلام را نادیده گرفت و وجود نقصها یا انحرافات را جوازی برای تخریب کل این بنا گرفت! طبعا وقتی جریانی را در نیت سالم ولی در عمل، دارای نتایج زیانبار بدانیم حکم مساله با جایی که افرادی فاسد، عالمانه و آگاهانه با عملکرد خود در حال تخریب اسلام باشند فرق می کند ولی در هر دو حالت حق نداریم به نحوی عمل کنیم که در مجموع، اسلامگرایی تضعیف شود و به اسلام ضربه ای وارد شود.
آری! پر واضح است که تاکید بر فهم این ملاک مهم به معنای تایید انحرافات موجود در عملکرد برخی حکام کشورهای اسلامی مانند ترکیه نیست ولی وقتی میدانیم جهتگیری تقویت اسلامگرایی وجود دارد، باید تلاش کنیم رویکرد اصلاحی داشته باشیم نه انقلابی تا مردم مسلمان این کشورها با فهم نقاط ضعف و انحراف، به سمت اصلاح آنها یا برگزیدن جریان اسلامگرای دیگری که انحراف ندارد برآیند نه اینکه شرایط به سمتی پیش برود که جریانات سکولار و مروج بی دینی روی کار بیایند.
تقویت ارزشهای اصیل دینی در ترکیه به ایجاد شرایطی منجر خواهد شد که مردم، خودشان اجازه ارتباط با رژیم صهیونیستی یا همراهی با سیاستهای آمریکا را نخواهند داد و این مهم یعنی گفتمان سازی ارزشهای انقلابی، مهمترین رسالت همه روشنفکران دینی است.
متاسفانه باید اعتراف کرد که ضعف در تبیین نگرش تمدنی از طرف کسانی که خود را داعیهدار فکر انقلابی می دانند ولی در عصبیتهای مذهبی یا نگرشهای ناقص و غلط گرفتارند، باعث شد که در ماجرای کودتا علیه اسلامگرایان مصری نیز همین حس تلخ تکرار شود و شاهد باشیم که عده ای از مسلمانان یا حتی انقلابیون، از این اتفاق خوشحال باشند! حال آنکه میدانیم رهبری انقلاب از آن مساله نیز ناراحت بودند و نسبت به اجرای کودتا و کشتار مردم نیز اعتراض جدی نمودند.
این بزنگاهها فرصت خوبی برای ماست که با مواجهه ای صادقانه و شجاعانه، ملاک های ذهنی مان را در مقوله «نگرش تمدنی» اصلاح کنیم و بار دیگر به بازخوانی خویش دست بزنیم.
منبع: فردا
زمانبندی انتشار: 12 مرداد 1395 - 16:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]