تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845133709




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چطور با پرورش ماهی پولدار شویم؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مشاغل زیادی هستند که ما آن‌ها را به درستی نمی‌شناسیم. آدم‌های زیادی هم هستند که هنوز جویای شغل مناسب هستند. مجله مهر شما را با برخی از این مشاغل آشنا می‌کند.

به گزارش تراز ، بعضی شغل‌ها بوی عید و سال نو می‌دهند. آدم‌هایی که تمام تلاششان را می‌کنند که نبض سفره هفت‌سین ما مثل هرسال بتپد و ماهی قرمز به سفره‌های هفت‌سین برسند. پرورش ماهی‌های زینتی، یکی از مشاغل جذابی است که با آن می‌توانید مراحل رشد یک موجود زنده را به چشم ببینید و از راه پیدا کردنشان به سفره‌های عید مردم لذت ببرید.

«سید جواد حسینی» حدود ۲۰ سال است که در راوند کاشان  در این حرفه فعالیت می‌کند. آقای حسینی می‌گوید گام اول در شروع این کار استفاده از تجربیات آدم‌های باتجربه است و برای همین تجربیاتش را در اختیار ما می‌گذارد:

ماهی قرمز یا آکواریومی؟

اگر تازه‌کار هستید و در این زمینه تجربه‌ای ندارید، اول‌ازهمه باید با یک فرد باتجربه مشورت کنید و در همان تجربه اول گام‌به‌گام مشاوره بگیرید. ماهی‌های زینتی دو نوع هستند: ماهی‌های قرمز که سردآبی هستند و ماهی‌های زینتی که اکثرا گرمابی هستند. ماهی‌های گرمابی شامل طیف وسیعی از ماهی‌های آکواریومی می‌شود. ماهی‌های قرمز فقط در دوران عید مشتری دارند و مقطعی هستند؛  اما ماهی آبزی‌دانی در تمام طول سال طرفدار دارند.

بعد از پرس و جوها حالا نوبت به آن می‌رسد که منطقه‌ای برای پرورش ماهی انتخاب کنید که ماهی شما با آن اقلیم سازگاری داشته باشد. بعد از این مراحل هم باید به فکر تجهیز یک استخر و حوضچه برای پرورش ماهی‌ها باشید. این کار هم به دو صورت سنتی و حرفه‌ای صورت می‌گیرد. با پمپ اکسیژن و استخرهای مجهز شاید خرج شما بالا برود، اما تلفات شما کمتر و سود بیشتری عایدتان می‌شود.  معمولا ماهی‌های قرمز تلفات زیادی دارند و باید تعداد بیشتری تخم‌کشی کنید تا به تعداد موردنظر خود برسید. حتی ممکن است مجبور شوید دو بار در یک سال تخم‌ریزی کنید.

باید بدانید که شرایط پرورش ماهی قرمز با آکواریومی فرق می‌کند و مطابق با آن باید به ماهی‌ها رسیدگی کنید. بعدازاینکه این مقدمات را فراهم کردید، می‌توانید به‌طور رسمی کار خود را شروع کنید.

برای شروع کار ۱۰ میلیون نیاز دارید

مثل هر سرمایه‌گذاری برای این کار هم نیاز به سرمایه اولیه دارید. برای ۱۰۰ مترمکعب که حدودا پنج‌تا ده هزار قطعه ماهی قرمز در آن می‌توان پرورش داد، هزینه‌ای نزدیک به ۱۰ میلیون تومان نیاز است. البته این هزینه فقط مربوط به حوضچه و ماهی‌های مولد است و هزینه ملک و آب بسته به امکانات شما متفاوت است. درباره ماهی‌های زینتی هم یک نفر به‌تنهایی تا ۱۰۰ تا آکواریوم را می‌تواند مدیریت کند. این ۱۰۰ آکواریم هم حدود ۱۰ میلیون هزینه لازم دارد. پمپ مرکزی و دستگاه‌های تصفیه و مکانی در حدود ۵۰ مترمکعب، با سقف کوتاه هم احتیاج دارد. علاوه بر این ماهی‌های آکواریومی چون خونگرم هستند، به وسایل گرمایشی در فصل سرد نیازمند هستند.

مراحل پرورش ماهی زینتی

مراحل رشد ماهی قرمز از بهار و تقریبا در اردیبهشت‌ماه تخم‌کشی از آنها شروع می‌شود. ابتدا باید آب استخر را تعویض کنید و آب تازه در آن بریزید و گونه‌های ماهی‌های نر و ماده‌ای که به هم می‌خورند را در تورهای مخصوص بگذارید. نر و ماده را هم به‌طور عرف هر ماده را با دو نر جفت‌گیری می‌کنیم؛ یعنی اگر ۵۰ ماده داشته باشیم با ۱۰۰ عدد نر درون تور می‌ریزیم. این ماهی‌های مولد نهایتا تا سه شب در تور هستند تا به تخم‌ریزی برسند. اگر از محرک‌ها استفاده کنید این زمان کمتر هم می‌شود.

بعدازاین سه روز تخم‌گذاری می‌کنند و ماهی‌ها از تخم بیرون می‌آیند و دوره رشدشان شروع می‌شود. روند رشد این ماهی‌ها در ابتدا و در فصل گرم سریع است و با گرم شدن این هوا غذایشان هم باید کمتر شود. رشد ماهی در زمستان نسبت به تابستان خیلی کند است. بیشتر فعالیت شما در نیمه اول سال است. بازاریابی از ماه دهم شروع می‌شود و عرضه به بازار هم از بهمن و اسفند شروع می‌شود و شب عید هم اوج فروش است. این روند برای ماهی‌های قرمز شب عید است؛ اما ماهی‌های آکواریومی اکثرا بچه‌زا هستند و سوددهی آن‌ها هم مقطعی نیست و در تمام طول سال می‌توان آن‌ها را پروش داد؛  درنتیجه به نظر می‌رسد به‌صرفه‌تر باشد.

ماهی قرمز مختص شب عید نیست

هیچ قیدی وجود ندارد که حتما ماهی‌های آکواریومی پرورش دهید یا ماهی قرمز. هر دو نوع این ماهی‌ها را به‌شرط تجربه و سازگاری آن‌ها باهم می‌توان توامان تولید کرد. در ضمن برای کسانی که دوست دارند در بقیه ایام سال هم در خانه‌شان ماهی قرمز داشته باشند هم راه‌حل وجود دارد و می‌توان آن را با شرایطی از سردابی به گرمابی تبدیل و در آکواریوم نگهداری کرد. بسیاری از گونه‌های ماهی‌های زینتی وارداتی هستند که شما را با طیفی متنوع و رنگارنگ از ماهی‌ها آشنا می‌شود که فرصتی برای آشنایی با انواع مختلف ماهی‌هاست. اگر در این کار تجربه لازم را به دست آورید حتی می‌توانید به صادرات هم فکر کنید. ترکیه یکی از کشورهای مشتری ماهی‌های زینتی شماست.

کارکنان کم؛ حقوق خوب

برای مدیریت ۱۰۰ مترمکعب استخر پرورش ماهی یک نفر کفایت می‌کند و حتی در مراحل بعد و با کسب تجربه بیشتر همین یک نفر می‌تواند ۲۰۰ مترمکعب را به‌تنهایی مدیریت کند. درآمد این کار هم به تجربه و حوصله فرد بستگی دارد؛ اما به‌طور تقریبی اگر یک استخر ۲۰۰ مترمکعب را بدون کسادی درنظر بگیریم،  تقریبا حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون بازدهی دارد. دنیای ماهی‌ها، دنیای پر از رنگ و لعابی است که از آن خسته نمی‌شوید. اگر می‌خواهید در این کار موفق باشید، باید باحوصله و باسلیقه باشید و از ضررها و خسارت‌های احتمالی نترسید! زمان‌بندی را رعایت کنید گاهی یک ساعت بی‌توجهی به ماهی کل سرمایه شما را بر باد می‌دهد. ماهی‌ها موجود زنده هستند و قطعا به توجه زیادی نیاز دارند. باید بدانید که در هر کار تولیدی به‌ویژه در ابتدا سختی‌هایی وجود دارد و این صبر و پشتکار شماست که باعث موفقیت می‌شود.


منبع: مجله مهر







زمانبندی انتشار: 12 مرداد 1395 - 08:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن