تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845482475




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کوتاهی کمیسیون اقتصاد مهمترین بند لایحه توسعه را حذف کرد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بروز بحران مالی در سال 2007 در سطح جهان، باعث گرایش کشورهای مختلف به رویکرد جدیدی در ساختار تجارت بین‌المللی شد. کشورهایی که پیشتر از پول‌های رایج مانند دلار و یورو در مبادلات خود استفاده می‌کردند، روش جدیدی برگزیدند که به «پیمان پولی دوجانبه» معروف شده است.

به گزارش «تابناک»، تاکنون 47 «پیمان پولی دوجانبه» میان کشورهای مختلف امضا شده است که در این رویکرد جدید، تجارت با استفاده از پول های محلی انجام می‌شود؛ یعنی به جای استفاده از یک پول واسط مانند دلار و یورو، از پول کشورهای مبدأ و مقصد تجارت استفاده می‌شود و دیگر دلار واسط تجاری نیست.
 
اکنون پیمان پولی دو جانبه که بسیاری از کشورها برای کاهش هزینه مبادلات و همچنین در امان ماندن از نوسانات و نفوذهای کشورهای غربی دارند، در لایحه برنامه ششم توسعه نیز از سوی دولت دیده شده بود؛ اما این بند، در جریان بازنگری نمایندگان مجلس در کمال ناباوری از لایحه حذف شد.
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رفع برخی ایرادات شورای نگهبان به بعضی از مواد لایحه احکام دایمی برنامه ششم توسعه کشور ماده یک، این لایحه را که در آن بانک مرکزی مکلف به انعقاد پیمان دوجانبه و چند جانبه می شد، حذف کردند. نکته جالب آنکه این بند توسط خود نمایندگان به لایحه اضافه شده بود.
 
ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: یکی از مهم ترین ایراداتی که شورای نگهبان به این لایحه گرفت، مربوط به بندهای الحاقی لایحه بود و گفته شد، بندهای اضافه شده بیشتر از خود لایحه اصلی است.
 
وی همچنین یادآور شد: بنابراین برخی از بندهای الحاقی که اهمیت کمتری داشت، حذف شد، البته برخی ایرادات آیین نامه ای نیز باعث شده است تا دقت لازم در حذف این بندها در کمیسیون اقتصادی نشده باشد.
 
این نماینده مجلس گفت: چون آیین نامه مجلس شورای اسلامی عوض شده است، زمانی که یک بندی از لایحه حذف می شود، دیگر امکان بازگشت آن به لایحه وجود ندارد، مگر آنکه پیشنهادی در صحن علنی از سوی نمایندگان مطرح شود، چون تا کنون پیشنهادی در این باره نیامده؛ پس الزاما این ماده حذف شده است.
 
اهمیت معاهده های پولی از آنجایی بیشتر می شود که این کار راهکاری است برای گریز از زیر یوق دلار که بعد از جنگ جهانی دوم و در بزرگترین کنفرانس پولی دنیا به عنوان پول تجارت بین المللی انتخاب شد تا سالانه حدود نیم تریلیون دلار سود بدون اندک کار و تولید جیب آمریکا برود و هم کنترل تجارت دنیا در دست آنها باشد.
 
غلامرضا مصباحی مقدم در این باره در گفت و گو با رادیو ایران می گوید: آمریکا تنها پول چاپ می کند و به جای آن کالای اساسی وارد کشور کند و به مانند بانک مرکزی جهان عمل کند و هر مقدار دلار در هر جای دنیا جابجا شود، از طریق سیستم پولی این کشور مانیتور می شود و اگر خارج از چهارچوب او باشد، جلوی آن گرفته می شود.
 
بنابراین، کشورهای دنیا به فکر فرار از این سیستم هستند و یکی از راهکارهای آن، پیمان های دو یا چند جانبه پولی است؛ راهکاری که توانسته، بیش از پنجاه کشور دنیا را از دست کردن آمریکایی ها در جیبشان محروم کند.
 
حدود یک سال پیش سیاست های کلی برنامه ششم توسط رهبری به دولت ابلاغ شد که در بند 4 آن دولت مکلف به انعقاد پیمان های پولی دوجانبه شده بود؛ اما این بند یکباره از لایحه حذف و با واکنش بسیاری همراه شد.
 
برخی کارشناسان اقتصادی بر این باورند، انجام این کار در کشور ناممکن نبود و اگر بانک مرکزی اراده این کار را داشته باشد، انجام این گونه تعهدات بسیار راهگشاست؛ اما مجلس به واسطه آنکه شورای نگهبان به تعدد الحاقیه ها ایراد گرفته است، بدون توجه به مفاد موجود، نمایندگان اقدام به حذف فله ای بندهای الحاقی کرده اند.
 
با توجه به موارد گفته شده، گویا حذف بند پیمان های پولی دو جانبه و چند جانبه با اینکه به پیشنهاد خود نمایندگان به لایحه اضافه شده بود، در اثر بی توجهی نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس حذف شده است، حال آنکه اجرای پیمان های پولی دوجانبه، باعث اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبری ابلاغ شده است، می شد و هم باعث کاهش تقاضا، برای ارزهای پر قدرت در معاملات بین المللی می شود و از سوی دیگر، این کار باعث می شود تا دردسرهای سوئیفت و تحریم نیز اندکی کاهش یابد.
 
به نظر می رسد، برای جبران این کوتاهی نمایندگان در کمیسیون اقتصادی مجلس، دولت بیش از هر کار دیگری، راهکارهای لازم برای برگرداندن این بند به لایحه دایمی کردن احکام انجام دهد، به ویژه آنکه در روزهای گذشته، پارلمان آمریکا محدودیت هایی برای تجار خود برای تجارت با ایران وضع کرده است.


۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن