واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان همدان درخصوص واگذاری زمین به بانوان برای توانمندسازی بانوان روستایی، گفت: تاکنون با پروندهای برخورد نکردم که در اصلاحات اراضی مستقیماً به خانمی زمین واگذار شده باشد.
به گزارش تراز ، حیم برقی دوشنبه 11 مرداد در کارگروه توانمندسازی بانوان روستایی، عشایر و سرپرست خانوار استان همدان، با اشاره به اینکه واگذاری اراضی ملی و تغییر کاربری موضوع جدیدی نیست، اظهار کرد: در استان همدان هیچ پروندهای ندیدم که به خانمی زمین داده شده باشد.
وی با بیان اینکه قانون اصلاحات اراضی قانون بستهای نیست، افزود: در گذشته خانمها از شوهر زمین ارث نمیبردند ولی این موضوع اصلاح شد و اکنون خانمها از شوهر زمین ارث میبرند.
وی با اشاره به اینکه امور اراضی جهاد کشاورزی اکنون به خانمها زمین واگذار میکند، افزود: در شهرک گلخانهای و طرح طوبی، زمین به خانمها واگذار شده است اما وضعیت کنونی رضایتبخش نیست و باید زمینهای بیشتری واگذار شود.
برقی با تأکید بر اینکه خانمها در روستا پتانسیل خوبی دارند اما از این ظرفیت به شکل مناسب استفاده نمیشود، ادامه داد: خانمهای روستایی و عشایر توانمند هستند و قرار است کمک کنیم تا توانمندتر شوند.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان همدان از بانوانی که زمین دریافت میکنند خواست تا وارد موضوع زراعت نشوند و برنامهریزی آنها بر صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی باشد.
وی با بیان اینکه استان همدان در ایجاد صنایع تبدیلی محصول سیر از پتانسیل بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: خانمهایی که زمین دریافت میکنند میتوانند از تسهیلات استفاده کنند.
برقی با اشاره به احیای جاده ابریشم ، افزود: سیر همدان در جاده ابریشم مهم است و باید روی این محصول سرمایه گذاری کرد چراکه داد و ستد سیر در جاده ابریشم بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای بانوانی که زمین دریافت میکنند نباید به صورت انفرادی باشد چراکه طرحهای انفرادی توجیه اقتصادی ندارد، ادامه داد: خانمها میتوانند در صنایع در قالب تعاونی از امکانات موجود استفاده کند.
80 درصد نیروی کار کشاورزی را زنان تشکیل میدهند
مشاور امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در ادامه هدف از برگزاری این جلسه را واگذاری زمین به بانوان روستایی و تشکل های روستایی و شرکتهای تعاونی دانست و اظهار کرد: 60 تا 80 درصد نیروی کار کشاورزی را زنان تشکیل میدهند.
عذرا حیدری نوید با اشاره به اینکه در کشورهای جهان سوم 85 تا 90 درصد نیروی کار کشاورزی را زنان تشکیل میدهند، افزود: موانعی از جمله کاهش سواد، کمبود دانش و اطلاعات تخصصی، تبعیض جمعیتی، نبود زمین و ... باعث کمتر دیده شدن زنان در حوزه کشاورزی است.
وی با تأکید بر توجه به ایجاد تشکل در برنامهریزیهای منطقهای، عنوان کرد: در استان 49 درصد جمعیت را بانوان را تشکیل میدهند و 115 هزار بهرهبردار کشاورزی وجود دارد که 40 هزار بهرهبردار به صورت غیر مستقیم در مشاغل مرتبط با کشاورزی مشغول به کار هستند.
منبع: ایسنا
زمانبندی انتشار: 11 مرداد 1395 - 17:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]