واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تلاش طب نوين در تخریب طب سنتي با اظهار نظرهاي غيرعلمي
حجامت راهكاري براي درمان هپاتيت است نه انتقال آن...
نویسنده : زهرا چيذري
در حالي كه حجامت از درمانهاي مؤثر طب سنتي و اسلامي براي بسياري از بيماريهاست. برخي چهرههاي علمي داراي مسئوليت در وزارت بهداشت مردم را نسبت به اين روش پيشگيري و درماني طب سنتي و اسلامي بدبين میكنند تا جايي كه معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، خالكوبي و حجامت را دو عامل مهم ابتلا به هپاتيت C عنوان ميكند، در حالي كه متخصصان طب سنتي چنين اظهار نظري را علمي و درست نميدانند و معتقدند هم تراز دانستن حجامت به عنوان يكي از روشهاي درمان طب سنتي با خالكوبي يا روابط جنسي يك اظهار نظر غير علمي است.
همين چند روز پيش بود كه رضا ملك زاده، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در سمينار تازههاي هپاتيت C و تدوين پروتكل درمان آن در ايران، اعتياد تزريقي، خالكوبي، تصادف، دريافت خون و مشتقات خوني مبتلايان به هپاتيت C را از جمله عوامل ابتلا به اين بيماري عنوان كرد. اين در حالي است كه رضا منتظر، پزشك، مؤلف و پژوهشگر طب سنتي درباره اظهارات اخير معاون تحقيقات وزارت بهداشت درباره عوامل ابتلا به هپاتيت Cميگويد: اين نخستين بار نيست كه يك مقام مسئول در وزارت بهداشت و درمان، حجامت را با خالكوبي يا روابط جنسي مشكوك همسنگ دانسته و آن را زمينهساز ابتلا به هپاتيت و ايدز معرفي ميكند. از اين نظر اين خبر براي ما تازگي ندارد اما سالها قبل كه اين ادعاها مطرح شد اعلام كرديم تحقيقاتي را كه رابطه حجامت با هپاتيت يا ايدز را اثبات ميكند ارائه دهند با وجود اين تا امروز سندي ارائه نشده است.
رويكرد مثبت جهان و رويكرد منفي ايران
تقابل ميان دانش آموختههاي طب نوين با طب سنتي ريشهاي چند ده ساله دارد. طب سنتي ريشهاي چند هزار ساله دارد و با كمترين تغيير و با تكيه بر پيشگيري سلامت را تضمين ميكند. طب مدرن اما اغلب تهاجمي است با داروهاي شيميايي و روشهاي درماني مانند جراحيهاي باز كه هم پر عارضه است و هم پر هزينه. به همين خاطر هم هست كه هم اكنون پس از سالها حاكميت طب نوين بسياري از محافل علمي دنيا به اين نتيجه رسيدهاند كه طب سنتي با كمترين عوارض توانايي بيشتري براي درمان بسياري از بيماريها دارد و از سوي ديگر چون اين طب بر پيشگيري تمركز دارد هزينههاي سلامت جوامع را تا حد زيادي كاهش ميدهد. بر همين اساس در كشوري مانند آلمان 70 درصد از داروها گياهي هستند و در برخي كشورها مانند هند و چين نيمي از خدمات سلامت بر پايه طب سنتي انجام ميشود. در كشور ما اما معاونت طب سنتي وزارت بهداشت با دستور شخص وزير منحل شد و هر از چند گاه هم تلاشهايي براي زير سؤال بردن طب سنتي صورت ميگيرد. به گفته ملك زاده در حال حاضر نزديك به 190 هزار نفر ايراني به هپاتيت C مبتلا و نيازمند درمان هستند و اين در حالي است كه تاكنون 60 نفر از اين افراد شناسايي شدهاند. دكتر منتظر در برابر اين آمار با طرح اين پرسش كه آيا اين 60 نفر بر اثر حجامت هپاتيت Cگرفتهاند و دكتر ملك زاده بر چه اساسي نتيجه گرفته كه حجامت و خالكوبي عامل هپاتيت Cاست ميافزايد:وقتي هنوز 189 هزار و 940 نفر از مبتلايان به هپاتيت شناسايي نشدهاند چگونه متوجه شدهايد كه حجامت از عوامل مهم ابتلا به هپاتيت بوده است؟! وي با انتقاد از اينكه تاكنون هيچ تحقيقي درباره حجامت صورت نگرفته، ميافزايد: حجامت امروزه توسط پزشكان و با تيغ بيستوري استريل انجام ميشود، يعني درست مانند اعمال جراحي؛ پس اگر حجامت با چنين شرايطي ميتواند موجب انتقال هپاتيت Cشود عمل جراحي و دندانپزشكي هم بهعنوان عوامل ابتلا به هپاتيت خواهد بود. اين در حالي است كه در تحقيقات جديد نيز از نظر آزمايشگاهي اثبات شده است كه حجامت سيستم ايمني بدن را تقويت ميكند كه مقاله آن در سايت Pubmed منتشر شده است. از سوي ديگر نيز هستند بيماراني كه مدت طولاني مبتلا به هپاتيت بودهاند و بعد از طي دوره درماني با حجامت، ويروس هپاتيت كاملاً از خون آنها پاك شده است و مدارك و اسناد اين ادعا نيز موجود است. دكتر محمد فصيحي دستجردي، متخصص طب سنتي هم در گفتوگو با «جوان» درباره احتمال انتقال بيماريهايي نظير هپاتيت با حجامت ميگويد: تمام وسايل حجامت يك بار مصرف است بنابراين احتمال عفونت 100 درصد صفر است. همچنين هيچ مورد ابتلا به هپاتيت C به اين علت در جهان گزارش نشده است.
مخدوش كردن چهره طب سنتي
با اين اوصاف برخي معتقدند اظهار نظرهاي اين چنيني درباره حجامت يا ديگر روشهاي طب سنتي از سوي برخي چهرههاي پزشكي نوين نميتواند سهواً صورت گيرد؛موضوعي كه با انحلال معاونت طب سنتي و محدود كردن آن به يك دفتر در وزارت بهداشت چندان دور از ذهن به نظر نميرسد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]