واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شیرنی شکر به کام دلالان/جنگ زرگری برای واردات به کجا می رسد؟
چندی است که ماجرای نایاب شدن شکر و ایجاد دلال بازی و واسطه گری در عرضه این محصول، سبب بهم ریختگی بازار و نارضایتی مردم شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی است که ماجرای نایاب شدن شکر و ایجاد دلال بازی و واسطه گری در عرضه این محصول ، موجت نارضایتی مردم و بهم ریختگی بازار شده است، در این میان برخی سودجویان برای افزایش واردات و به جیب زدن سودهای کلان از طریق احتکار محصول در انبارها، کمبود ساختگی شکر را در بازار به راه انداخته اند و از این آب گل آلود ماهی گرفته اند.
این درحالیست که مسئولین وزارت جهاد کشاورزی تلاش نمودند تا با عرضه کنترل شده شکر در بورس اوراق بهادار، اوضاع را سر و سامان ببخشند اما با این وجود هیچ تغییر مثبتی در روند بازار شاهد نبودیم.
در این راستا غلامحسین بهمئی دبیر انجمن صنفی کارفرمایان تصفیه شکر در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: براساس آمار و مستندات، مصرف داخلی شکر سالانه 2 میلیون و 400 هزار تن است که براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی تنها هزار و 500 تن آن در داخل تولید می شود از این رو می بایست مابقی نیاز خود را از طریق واردات تامین نماییم.
وی با اشاره به دلایل گرانی شکر در ماه های اخیر گفت: کمبود عرضه و کاهش واردات، افزایش قیمت را رقم زده چرا که سال گذشته تنها 500 هزار تن شکر به کشور وارد شده که این میزان براساس مصرف داخلی و تولید جوابگوی نیاز کشور نیست.
بهمئی ادامه داد: عرضه شکر در بورس تاثیر چندانی بر قیمت نخواهد داشت چرا که به سبب عرضه پایین، بورس کالا نمی تواند نیاز متقاضیان را پوشش دهد.
وی با اشاره به وضعیت قیمت شکر بیان کرد: در حال حاضر نرخ هر کیلو شکر 3 هزار و 200 الی 3 هزار و 300 تومان است از این رو بعید است که قیمت شکر در مرداد ماه کاهش یابد و پیش بینی می شود که با رسیدن کشتی های شکر تا شهریور ماه قیمت ها کاهش یابد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان تصفیه شکر با اشاره به وضعیت کارخانه های قند و شکر تصریح کرد: در حال حاضر 14 کارخانه تصفیه شکر و تولید قند به علت کمبود ماده اولیه شکر خام در تعطیلی و در نیمه تعطیلی به سر می برند.
***نرخ مصوب شکر گران شد
همچنین حسن عباسی معروفان معاون داخلی بازرگانی دولتی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تصریح کرد: طی 25 روز گذشته بیش از 90 هزار تن شکر از سوی بازرگانی دولتی و 140 هزارتن از سوی کارخانه های قند و شکر به بورس عرضه شده که این رقم بیش از مصرف داخلی است.
وی افزود: سودجویان و دلالانی که شکر را در انبارهای خود احتکار کردند باید آن را به بازار عرضه کنند چرا که با نزدیک شدن به فصل برداشت و انبارهای مملو از شکر این امر به زیان آنها تمام می شود.
عباسی معروفان با اشاره به نرخ مصوب شده شکر از سوی دولت تصریح کرد:نرخ هر کیلو شکر 2 هزار و 300 تومان بوده اما از روز گذشته دولت نرخ 2 هزار و 520 تومان را برای عرضه شکر به بازار تصویب کرده است.
*** سوء مدیریت کمبود شکر را رقم زد
قاسمعلی حسنی عضو اتحادیه مواد غذایی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: وضعیت بازار شکر در مقایسه با چند روز گذشته تفاوتی نداشته و هم اکنون بازار در شرایط متلاطمی به سر می برد.
وی با بیان اینکه کمبود شکر از جمله دلایل اصلی گرانی آن است، گفت: عرضه محصول در بورس راه گشای این مشکل نیست چرا که تنها به افرادی که دارای پروانه تولیدی هستند محصول عرضه می شود از این رو می توان گفت سوء مدیریت دلیل اصلی کمبود شکر در بازار است.
حسنی تصریح کرد: مسئولان امر معتقدند زمانیکه کشتی های حاوی محصول به کشور برسد قیمت کاهش خواهد یافت.
۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]