تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837661546




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فراکسیون امید دچار نوعی شوک


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 فراکسیون امید دچار نوعی شوک
فراکسیون امید دچار نوعی شوک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: انفعالی که در فراکسیون امید ایجاد شد، موضوعی است که باعث ایجاد دافعه در این فراکسیون گردید و منجر بدان شد که بخشی از اعضای فراکسیون امید به فراکسیون مستقلین بپیوندند.


به گزارش فرهنگ نیوز، «داریوش قنبری» فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت و گویی با روزنامه آرمان داشته است که بخشی از آن در ادامه می آید.

به نظر می‌رسد که این روزها فراکسیون امید حال و روز خوبی ندارد و بیشترین انتقادی که می‌شود، حول محور عدم انسجام و هماهنگی است. شما وضعیت فراکسیون امید را چطور ارزیابی می‌کنید؟

بعد از انتخابات هیات رئیسه مجلس دهم، فراکسیون امید دچار نوعی شوک شد و به نظر می‌رسد که در وضعیت انفعالی قرار گرفته است. البته من معتقدم که این شرایط موقتی و گذرا خواهد بود و قطعا در آینده نزدیک و با توجه به توانایی و پتانسیلی که این فراکسیون دارد، شاهد بازسازی تشکیلاتی آن خواهیم بود. مساله مهم دیگری که درباره فراکسیون امید حائز اهمیت است، این است که همه کسانی که با حضور در لیست امید توانستند به مجلس راه یابند، به فراکسیون امید نپیوستند. این نخستین اختلافی بود که بین اعضا ایجاد شد. موضوع انتخاب رئیس مجلس هم انشقاق دیگری بین اعضای ائتلاف امید ایجاد کرد و نیروهای معتدل اصولگرا که در جریان انتخابات مجلس دهم با اصلاح‌طلبان ائتلاف کردند، راه خود را از اصلاح‌طلبان جدا کردند. جوان بودن اعضای فراکسیون امید که تعداد زیادی از آنان تجربه قانونگذاری را نیز ندارند، در عملکرد نهایی فراکسیون موثر است. با پیشرفت امور مجلس و کسب تجربه توسط اعضای این فراکسیون، به زودی شاهد بازیابی هویتی فراکسیون امید خواهیم بود. محوریت شخصی چون آقای عارف، می‌تواند فراکسیون امید را به فراکسیونی توانمند بدل کند.

بعد از انتخابات هیات رئیسه، علاوه بر انفعال فراکسیون، شاهد گوشه‌گیری آقای عارف بودیم. چه مسئولیتی را برای آقای عارف متصور هستید تا بتوانند انسجام بیشتری به فراکسیون امید ببخشند؟

بعد از انتخابات هیات رئیسه، برخی توقع داشتند که آقای عارف در سمت‌هایی چون ریاست کمیسیون حاضر شود، اما به عقیده من رهبری فراکسیون امید بهترین مسئولیت برای اوست. اگر آقای عارف قصد می‌کرد تا در مجلس در مقام رئیس یک کمیسیون حاضر شود، کسر شأن ایشان بود. رهبری فراکسیونی که بیش از یکصد نماینده در آن حضور دارند، کار مهمی است و آقای عارف با هدایت این فراکسیون می‌تواند نقش تاثیر‌گذاری در تحولات مجلس و در روند تبدیل مطالبات مردم به قانون داشته باشد.

در هفته گذشته شاهد تشکیل هیات رئیسه فراکسیون سوم در مجلس بودیم که بخشی از آنان با حضور در لیست امید به مجلس راه یافتند اما در جریان انتخابات ریاست مجلس، به آقای لاریجانی رأی دادند که ظاهرا سبب اختلافی بین اعضای فراکسیون شد. آینده رابطه فراکسیون امید و اعتدال را چگونه می‌بینید؟

فراکسیون امید باید مسائل مربوط به انتخاب رئیس مجلس را فراموش کند و همکاری‌های فرافراکسیونی را افزایش دهد تا هویت ائتلاف امید که تشکیل شده از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل بود، در مجلس نیز احیا شود و عزمی تشکیلاتی برای پیشبرد امور شکل گیرد. چرا که هیچ یک از فراکسیون‌ها به تنهایی نمی‌توانند اکثریت را داشته باشند. این ویژگی مجلس دهم است که اصولگرایان و اصلاح‌طلبان هر کدام حدود یک سوم کرسی‌ها را به دست آوردند. به همین جهت، فراکسیون‌ها مجبورند که برای دستیابی به اهدافی که دارند، به صورت ائتلافی عمل کنند. ضمن اینکه تفکرات حاکم بر فراکسیون سوم که متشکل از مستقلین و معتدلین است، به فراکسیون امید نزدیک‌تر است. وابستگی فراکسیون امید و فراکسیون اعتدال، دو سویه است و هر کدام از این فراکسیون‌ها، زمانی می‌توانند گام بلندی بردارند که با هم همراه و هم قدم باشند. یکی از وجوه اشتراکی که این دو فراکسیون دارند، بحث حمایت از دولت و سیاست‌های معقول و منطقی آن است. این موضوع می‌تواند مبنای همکاری‌های دو جانبه فراکسیون‌های امید و اعتدال باشد. ضمن اینکه من تشکیل فراکسیون اعتدال را در عرض فراکسیون امید نمی‌بینم و آنها را در مقابل هم تصور نمی‌کنم. نهایتا این دو فراکسیون می‌توانند در کنار یکدیگر هویت ائتلاف امید را احیا کنند.

بعد از تشکیل فراکسیون اعتدال، شاهد جدا شدن بخشی از اعضای فراکسیون امید و پیوستن آنها به فراکسیون سوم بودیم. علت این امر را چه می‌دانید؟

انفعالی که در فراکسیون امید ایجاد شد، موضوعی است که باعث ایجاد دافعه در این فراکسیون گردید و منجر بدان شد که بخشی از اعضای فراکسیون امید به فراکسیون مستقلین بپیوندند. البته شخصا این انفعال را مقطعی می‌دانم. چرا که فراکسیون امید جاذبه‌های خاص خود را دارد. ضمن اینکه این فراکسیون دارای پایگاه وسیع مردمی است. فراموش نکنیم که بسیاری از همین نیروهای معتدلی که امروز فراکسیون سوم مجلس را تشکیل داده‌اند، با حمایت اصلاح‌طلبان وارد مجلس شدند. چرا که در فرایند انتخابات، نیروی اصلاح‌طلبی باقی نمانده بود که در رقابت با اصولگرایان شرکت کند. به همین جهت بود که اصلاح‌طلبان به سمت حمایت از نیروهای معتدل پیش رفتند. نیروهای معتدلی هم که با لیست امید به مجلس راه یافتند، قطعا انتخابات بعدی را مدنظر قرار خواهند داد. آنها می‌دانند که به حمایت اصلاح‌طلبان نیاز دارند و حمایت و همکاری خود را با فراکسیون امید قطع نخواهند کرد.

عبور اصلاح‌طلبان از آقای روحانی، موضوعی است که مخالفان دولت و اصلاح طلبان آرزوی آن را دارند. استراتژی اصلاحات را در سال 96 چگونه می‌بینید؟

معتقدم که اصلاح‌طلبان با رضایت کامل از آقای روحانی در انتخابات سال آینده حمایت می‌کنند. مسائلی که بین اصلاح‌طلبان و دولت وجود دارد، معطوف به شخص آقای روحانی نیست بلکه با بعضی از افراد درون دولت است که چارچوب‌های اصلاح‌طلبی را مدنظر نداشته و به پایگاه اجتماعی دولت بی‌توجه‌اند. از این لحاظ انتقاداتی به برخی از افراد کابینه وارد است که البته شخص آقای روحانی هم همین دیدگاه را دارد. اگر اصلاح‌طلبان مسائل و مشکلاتی با کابینه دارند، منحصر به برخی از افراد درون دولت است و در مجموع، جناح اصلاحات هیچ زاویه‌ای با آقای رئیس‌جمهور ندارند. ایشان به بهترین وجه، افکار و اندیشه‌های اصلاح‌طلبانه دارند. هرچند آقای روحانی هیچ گاه صراحتا خود را اصلاح‌طلب معرفی نکرده، اما در مجموع به پایگاه حمایتی خود که جناح اصلاح‌طلب و میانه رو است، توجه کافی و وافی دارد و شخصا تلاش می‌کند تا در جهت تحقق شعارها و وعده‌هایی که داده است، گام بردارد. آقای روحانی تا امروز هم نشان داده که اهل سازش نیست و از این لحاظ، برنامه‌ها و افکار ایشان مورد تایید و حمایت اصلاح‌طلبان است. تردیدی نیست که آقای روحانی تنها گزینه اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 96 است که جبهه اصلاحات با رضایت حداکثری از او حمایت خواهد کرد. انتقادات اصلاح‌طلبان هم نه به شخص رئیس‌جمهور بلکه به برخی از اعضای کابینه است. معتقد هستم که آقای روحانی بعد از پیروزی در انتخابات سال 96 تغییراتی در کابینه دوازدهم ایجاد خواهد کرد و به سمت استفاده از کسانی می‌رود که به افکار و برنامه‌های او اعتماد کافی داشته و به قدر کفایت به آن افکار و برنامه‌ها نزدیک باشند.
 

منبع: آرمان


95/5/6 - 10:31 - 2016-7-27 10:31:49





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن