تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832978263




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشگیری از نازایی در بیماران سرطانی


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:  
NCI_SOD_FertilityPreservation
خانم هایی که تحت درمان به وسیله شیمی درمانی هستند برای باردارشدن در معرض چه مشکلاتی قرار دارند این افراد تا چه میزان شانس باروری دارند چه روش هایی به آن ها در بچه دارشدن و پیشگیری از نازایی کمک میکند آلودگی هوا، استرس‌ها و سن بالای ازدواج عوامل موثر در کاهش احتمال باروری و در نتیجه ناباروری به شمار می‌روند
، این سال‌ها خبرهای زیادی از آمار ناباروری به گوش می‌رسد. تاکنون عوامل مختلفی برای ناباروری ذکر شده است. در این میان، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی که از روش‌های اصلی درمان بیماران مبتلا به سرطان محسوب می‌شوند، از دلایل ناباروری هستند. حالا دانشمندان توانسته‌اند با فریز کردن بافت تخمدان بیماران سرطانی، قدرت باروری را بعد از اتمام دوره‌های شیمی‌درمانی به آنان بازگردانند. در ارتباط با مساله یائسگی زودرس تخمدان و تاثیر شیمی‌درمانی روی ناباروری، پای حرف‌های دکتر اشرف آل‌یاسین، رئیس بخش زنان بیمارستان دکتر شریعتی و مدیرگروه زنان دانشگاه تهران نشستیم. آمار دقیقی از ناباروری در کشور وجود دارد؟
خیر. آمار دقیقی از میزان ناباروری در کشور در دست نیست ولی در کل دنیا حدود 10 تا 15 درصد نازا هستند و به‌طور کلی، در ایران هم آمار به همین شکل است. آیا آمار ناباروری در ایران طی سال‌های اخیر بالا رفته است؟
نمی‌توان گفت که در ایران آمار ناباروری و نازایی زیاد شده است. در دنیا عوامل مختلفی چون عوامل محیطی و انواع توکسین‌ها (سموم ناشی از آلودگی هوا) از جمله علل ناباروری عنوان شده‌اند. از طرفی، با گذشت زمان و پیشرفت فناوری‌ها، مردم نسبت به ناباروری و روش‌های درمانی آگاهی بیشتری پیدا می‌کنند و از این رو، بیشتر هم به پزشک برای درمان مراجعه می‌کنند. بنابراین این مساله و مراجعه بیشتر افراد به مراکز ناباروری دلیل بر بالا رفتن آمار نازایی در کشور نیست. فاکتورهای محیطی، آلودگی هوا، استرس‌ها و سن بالای ازدواج از جمله عوامل موثر در کاهش احتمال باروری و در نتیجه ناباروری به شمار می‌روند. معمولا ازدواج بالای 30 سال میزان باروری را کاهش می‌دهد. این در حالی است که بعد از 35 سال، تعداد تخمک‌ها به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد و به حدود 25 هزار تخمک می‌رسد که سریع از بین می‌روند و شانس باروری کاهش پیدا می‌کند. در حال حاضر، محققان دریافته‌اند که در مردان هم میزان اسپرم‌ها بعد از 30 سال کاهش می‌یابد. در واقع، در زوجینی که مرد بالای 30 سال دارد، احتمال باروری کم می‌شود. نارسایی زودرس تخمدان‌ها به چه معناست و به چه علت بروز می‌کند؟
نارسایی یا یائسگی زودرس تخمدان معمولا به حالتی اطلاق می‌شود که فعالیت طبیعی تخمدان‌ها پیش از 40 سالگی متوقف می‌شود. گاهی این نارسایی توقف کامل تخمک‌گذاری را موجب نمی‌شود و فرآیند تخمک‌گذاری فقط کاهش می‌یابد. در این میان، اشکالات تخمک‌گذاری یکی از علل یائسگی زودرس به شمار می‌رود. در واقع، اشکالات تخمک‌گذاری در 30 درصد موارد وجود دارد که تنها پنج درصد آن مربوط به یائسگی زودرس است. از علل یائسگی زودرس می‌توان به اختلالات کروموزومی، عمل‌های جراحی که روی تخمدان‌ها صورت می‌گیرد، عوارض مربوط به شیمی‌درمانی و رادیوتراپی اشاره کرد. آیا اقداماتی برای حفظ باروری تخمک‌ها پیش از شیمی‌درمانی وجود دارد؟
معمولا برای حفظ باروری قبل از شیمی‌درمانی، ابتدا تخمک‌ها را از بدن فرد می‌گیرند و بعد از بارور کردن آن با اسپرم شوهر و تولید جنین، تخمک بارور شده را فریز می‌کنند تا زمانی که شیمی‌درمانی و زمان خطر بعد از درمان سرطان به اتمام برسد؛ سپس این تخمک بارور شده را به بدن زن تزریق می‌کنند. در روش دیگر، تخمدان یا تخمک زن را پیش از شیمی‌درمانی فریز می‌کنند تا زمانی که زن به سن باروری برسد و بتواند با ترکیب با اسپرم همسرش، جنین تولید کنند. در دنیا حدود 15 تا 20 درصد بیمارانی که از روش فریز کردن استفاده می‌کنند، حامله می‌شوند. از دیگر درمان‌هایی که برای ناباروی انجام می‌شود، استفاده از تخمک‌های اهدایی است که با شرایط کاملا شرعی انجام می‌شود. در این روش، تخمک‌ اهدایی توسط اسپرم‌های مرد که همسر گیرنده تخمک است بارور می‌شود و جنین ایجاد شده به رحم زن نابارور منتقل می‌شود. آیا یائسگی زودرس تخمدان قابل پیشگیری و قابل شناسایی است؟
یائسگی زودرس تخمدان قابل پیشگیری نیست اما قابل شناسایی است. این حالت معمولا با علائمی چون اختلالات قاعدگی و گُر گرفتگی همراه است. در تشخیص یائسگی زودرس تخمدان، معمولا از آزمایش هورمونی AMH (آنتی‌مورلین هورمون) برای سنجش میزان شانس باروری استفاده می‌شود. میزان هورمون در حالت طبیعی در این آزمایش باید بین 4 تا 5 باشد و چنانچه این مقدار به زیر 5/1 کاهش یابد نشان‌دهنده کاهش ذخیره تخمدان است. به دنبال آن، آخرین درمان‌ها برای حاملگی انجام می‌شود. آیا یائسگی زودرس تخمدان غیر از ناباروری عوارض دیگری هم به دنبال دارد؟
معمولا یائسگی در 50 سالگی اتفاق می‌افتد که خطر پوکی استخوان را بالا می‌برد. در نتیجه، خطر یائسگی زودرس تخمدان‌ها خطر پوکی استخوان زودرس را افزایش می‌دهد. این بیماران باید از هورمون درمانی برای حل این مشکل استفاده کنند. از سوی دیگر، در این افراد، احتمال بیماری‌های قلبی و عروقی نیز افزایش می‌یابد. مبتلایان به یائسگی زودرس تخمدان باید تا زمان یائسگی معمولی از هورمون درمانی استفاده کنند تا کمتر دچار عوارض ناشی از یائسگی شوند.
روزنامه فرهیختگان
 
5 مرداد 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن