واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ابتکار: طرح جامع مقابله با گرد و غبار سیستان و بلوچستان به زودی نهایی میشود جلسه بررسی گرد و غبار استان سیستان و بلوچستان و وضعیت تالاب هامون شنبه شب در محل سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار و مسئولان دستگاه های مرتبط برگزار شد.
۱۳۹۵ يکشنبه ۳ مرداد ساعت 10:22
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابتکار در این جلسه، گفت: این جلسه در راستای اجرای مصوبه دولت برای ستاد مقابله با گرد و غبار، همچنین به درخواست استاندار سیستان و بلوچستان از معاون اول رئیس جمهور و تکلیف معاون اول برای میزبانی سازمان از دستگاه های مرتبط تشکیل شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه رنج مردم سیستان و بلوچستان و آسیبی که در اثر طوفان های شن و گرد و غبار متحمل می شوند، موضوعی نیست که مورد بی توجهی دولت قرار گرفته باشد، افزود: دولت یازدهم از ابتدای فعالیت خود با نگاه جدی برنامه ای و سیاستگذاری، اقدامات خوبی در سطح استان برای مقابله وکاهش گرد و غبار داشته است اما هنوز گام های زیادی باقی مانده که باید برداشته شود.
به گفته وی، توسعه کشاورزی در 46 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان از طریق اصلاح الگوی کشت و آبیاری، رفع موانع ورود آب به هامون و اجرای طرح های حفاظت و احیاء آن، انجام مطالعات گرد و غبار و شناسایی منشاء ها، تکمیل مطالعات مدیریت زیست بومی تالاب هامون، رایزنی های دیپلماتیک، ثبت هامون در فهرست ذخیرگاه های زیست کره جهانی یونسکو و جلب نگاه و همکاری جهانی برای حفاظت از این تالاب از جمله اقدامات دولت برای رفع چالش های زیست محیطی استان سیستان و بلوچستان است.
طرح مقابله با گرد و غبار سیستان به زودی نهایی میشود
ابتکار با اعلام اینکه طرح جامع اقدام برای مقابله با گرد و غبار استان سیستان و بلوچستان نیز به زودی نهایی خواهد شد، اظهار کرد: به رغم این اقدامات، به دلیل وسعت شدت و ابعاد وقوع پدیده، سال ها است که مردم متاثر از گرد و غبار و طوفان های شن در رنج قرار دارند. معاون رئیس جمهور اشاره ای هم به چالش های اعتباری دولت داشت و افزود: با تمام محدودیت ها، اقدامات خوبی از جمله اقدامات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در بخش منابع طبیعی صورت پذیرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری اهمیت و ضرورت هماهنگی بین بخشی در دستگاه های مرتبط از جمله وزارتخانه های نیرو، امور خارجه، کشور( سازمان مدیریت بحران) و ادارت استانی، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که باید به جد مورد پیگیری قرار گیرد، تشکیل کارگروه مشترک ایران و افغانستان برای احیاء تالاب بین المللی هامون به عنوان میراث مشترک طبیعی است که در دیدارم با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در دیدار پیشنهاد کرده و مورد پذیریش وی قرار گرفته بود.
اقدامات بین المللی ایران برای مقابله با گرد و غبار
وی با مرور سایر اقدامات بین المللی ایران برای مقابله با گرد و غبار، گفت: تصویب سه قطعنامه مهم بین المللی برای مقابله با گرد و غبار که از آن جمله می توان به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شورای وزرای محیط زیست (مجمع وزاری محیط زیست در نایروبی کنیا) اشاره کرد، در نتیجه تلاش های ایران برای طرح موضوع گرد و غبار در سطح جهانی و ایجاد عزم و اهمیت بین المللی برای مقابله با آن، شکل گرفت.
این مقام مسئول ضمن اشاره به مصوبه سال 93 دولت برای مقابله با گرد و غبار، همچنین مصوبه ماه گذشته دولت در این حوزه، اظهار کرد: در کوتاه مدت، کاهش مواجهه مردم با این پدیده و اثرات آن از طریق اطلاع رسانی به موقع و پیش از وقوع پدیده گرد و غبار در دستور کار قرار داد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: فعالیت سازمان های هواشناسی و مدیریت بحران در این زمینه می تواند منجر به کاهش مواجهه مردم با پدیده گرد و غبار و طوفان های شن در شرایط اضطرار شود.
معاون رئیس جمهور ضمن تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی صحیح و آگاهی به مردم در خصوص ابعاد موضوع و اقدامات صورت گرفته توسط دولت به صورت واقع بینانه، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر با نوعی اغراق و فضاسازی مواجه هستیم که کمکی برای مردم هم نیست.
به گفته وی، حل مسائل در گرو برنامه ریزی صحیح و سیاست گذاری کلان است و دولت به رغم تمامی محدودیت های خود، گام های مهمی در این حوزه برداشته است که البته باید با جدیت و سرعت بیشتری پیگیری و اجرا شود.
ابتکار اشاره ای هم به ضرورت هماهنگی بین بخشی در کارگروه ملی گرد و غبار برای موضوع مقابله با گرد و غبار، همچنین هماهنگی در کارگروه استانی برای مدیریت زیست بومی تالاب داشت و اظهار کرد: تلفیق این دو موضوع با هم می تواند در رسیدن به نتایج مثبت موثر باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: پیگیری موضوع گرد و غبار در ابعاد ملی، منطقه ای و بین المللی منجر به بهبود شرایط زیستی مردم در سراسر کشور به ویژه استان سیستان و بلوچستان شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]