تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798714130




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چیزهایی که باید درباره‌ی سرطان تیروئید بدانید


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چیزهایی که باید درباره‌ی سرطان تیروئید بدانید
اکثر آدم‌ها اطلاعات کمی درباره‌ی تیروئید خودشان دارند، اگر اصلا چیزی درباره‌اش بدانند، و درباره‌ی مشکلات سلامتی که می‌تواند آن را تحت تاثیر قرار دهد هیچ ایده‌ای ندارند. به لطف چهره‌های مشهوری مثل راجر ایبرت (که بعد از مدت‌ها تقلا با سرطان غدد بزاقی و تیروئید در ۲۰۱۳ درگذشت) و سوفیا ورگارا، سرطان تیروئید موجی ناگهانی از توجه عمومی را تجربه می‌کند.
آفتاب‌‌نیوز : این برای شما به چه معنی است؟ خوب، در این نوشتار چند نکته‌ی مهم آمده‌است، و حتی اگر تاثیری روی شما نداشته‌باشد، در صورتی که یکی از دوستان‌تان این موضوع را مطرح کند، شما حرفی برای گفتن دارید.


۱. شیوع سرطان تیروئید در حال افزایش است. در واقع، از ۱۹۹۷ احتمال تشخیص سرطان تیروئید ۲۷۴ درصد افزایش داشته‌است. با این حال، میزان تشخیص برابر با میزان وقوع آن نیست. به احتمال زیاد، علت‌اش این واقعیت است که آدم‌ها در حال آگاه شدن از وجود این بیماری هستند و این باعث تشخیص بیماری می‌شود. انجمن سرطان امریکا می‌گوید این یک بیماری نادر است، در واقع در ۲۰۱۴ سرطان تیروئید در حدود ۶۰۰۰۰ نفر در امریکا تشخیص داده‌شد، و حدود ۲۰۰۰ نفر از این تعداد منجر به مرگ خواهدشد.


چه کسانی در معرض بیش‌ترین خطر هستند؟ زنان جوان در سنین باروری- هرچند می‌تواند مردان، زنان، و کودکان را نیز در تمام سنین تحت تاثیر قرار دهد. و با این‌که نادر است، مانند سرطان‌های دیگر به آن توجه نشده‌است و در اطلاع‌رسانی‌هایی که درباره‌ی آن می‌شود اغلب از کنار مسائل مهم مربوط به این سرطان به سادگی می‌گذرند.


کسانی که به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند عموما سابقه‌ی خانوادگی ندارند. علت‌اش می‌تواند این باشد که این نوع سرطان نسبتا جدید است که به تازگی پرداختن به آن را آغاز کرده‌ایم، و از این رو فرصتی برای به وجود آمدن سابقه‌ی خانوادگی نبوده‌است.


۲. این "سرطان خوبی” نیست. به آدم‌هایی که این را می‌گویند گوش نکنید، حتی پزشکان. به نظر می‌رسد آنها در مطب‌شان دست‌نوشته‌ای دارند که می‌گوید: "اگر قرار است سرطان بگیرید، این را انتخاب کنید.” این یکی از گمراه‌کننده‌ترین نظراتی است که ما شنیده‌ایم. بله، سرطان تیروئید نرخ زند ‌ماندن بالایی دارد، و اگر زود تشخیص داده‌شود، کسانی که شایع‌ترین انواع آن را دارند، نرخ زنده ماندن ۵ ساله‌ی ۱۰۰ درصدی دارند. با این وجود ابتلا به سرطان هرگز یک خوش‌شانسی نیست.


۳. درمان این نوع سرطان معمولا شامل برداشتن کل تیروئید است. این اندام هورمون‌هایی تولید می‌کند که بدن برای عملکرد خود به آنها نیاز دارد. برای همین کسانی که از سرطان جان به در می‌برند باید دارو مصرف کنند (عموما روزانه یک قرص) تا این هورمون‌ها جایگزین شود. این مستلزم آزمون و خطای زیاد است تا مشخص شود میزان این هورمون‌ها در چه سطحی باید باشد و خوب کار کند. فقط یک قرص نیست، مراقبت و آزمایش خون مداوم است.


هم‌چنین، کسانی که به این سرطان مبتلا می‌شوند در معرض خطر سرایت سرطان به گره‌های لنفاوی هستند، که اغلب عود می‌کند و نیاز به جراحی بیش‌تر است.


۴. معاینه‌ی خود اغلب واقعا امکان‌پذیر نیست چون حس کردن غده‌ی تیروئید اغلب دشوار است. با این حال، برخی سرطان‌های تیروئید به‌طور اتفاقی هنگامی کشف می‌شود که فرد متوجه برآمدگی روی گردن‌اش می‌شود. برخی موارد وجود داشته‌است که وقتی یک برآمدگی به نای فشار می‌آورد، سبب مشکل بلع می‌شود. گاهی آدم‌ها حس می‌کنند فشار روی گردن‌شان زیاد شده‌است، انگار فردی دارد گردن‌شان را فشار می‌دهد یا آنها را خفه می‌کند. 


علائم دیگر شامل این موارد است: صدای خشن و زمخت غیرعادی (تیروئید درست زیر حنجره قرار دارد، و اگر بزرگ شود، می‌تواند سبب تغییر صدا شود)، درد گردن که بیش از چند هفته طول بکشد، ورم گره‌های لنفاوی، و درد گلویی که ربطی به بیماری یا عفونت ویروسی ندارد و بیش از یک یا دو هفته باقی می‌ماند. با این حال باید توجه داشته‌باشید که بیش‌تر علائم این بیماری جزیی و کوچک است یا تقریبا وجود ندارد، بنابراین واقعا سرطان تیروئید یک فهرست علائم ندارد که کنترل کنید. بیشتر موارد به‌طور اتفاقی کشف می‌شوند.


اگر عمل بلع برایتان دشوار است یا متوجه برآمدی روی گردن‌تان شده‌اید، از تماس گرفتن با پزشک عمومی نترسید. بله، این سرطان نادر است اما معنی‌اش این نیست که وجود ندارد. بهتر است مطمئن باشید مبتلا نیستید تا این‌که این فکر گوشه‌ای از ذهن‌تان را درگیر کند.


منبع:positivemed
ترجمه: سایت بازده




۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن