تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مهدى طاووس بهشتيان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855155706




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا کلاه اتحادیه اروپا برای اردوغان پشم ندارد؟!


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چرا کلاه اتحادیه اروپا برای اردوغان پشم ندارد؟!
اردوغان احتمالا با خود می اندیشد اگر کودتا موفق شده بود و او باز داشت کرده بودند آیا منتقدان امروز رفتارهای او حاضر بودند برای نجات او کاری کنند؟
 عصر ایران؛ مهرداد خدیر- یک هفته پس از کودتای نافرجام در ترکیه رجب طیب اردوغان رییس جمهوری این کشور هم چنان به پاک‌سازی ادامه می‌دهد و به تهدیدات اتحادیه اروپا وقعی نمی‌نهد.

در زبان فارسی هنگامی که تهدیدات موثر واقع نمی‌شود و شخص تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد اصطلاحا می‌گویند کلاه او (تهدید کننده) پشم ندارد! یعنی تهدید شونده موضوع راجدی نمی‌گیرد وبنا بر این صحنه را ترک نمی‌کند.

اما چرا «اردوغان»ی که برای پیوستن به اتحادیه اروپا سینه چاک می‌کرد به تهدیدات همین نهاد که به معنی کل اروپا هم هست اعتنایی نمی‌کند و به کار خود ادامه می‌دهد و برخورد با متهمان کودتای 15 ژوییه را چنان گسترده کرده که از آن بوی انقلاب فرهنگی به سبک مائو در چین هم استشمام می‌شود؟

هر چند می‌توان بخشی از  این رفتارها را به سرمستی از قدرت و احساس فتح یا دست کم «نجات» از کودتا نسبت داد اما 10 دلیل دیگر را می توان برشمرد:

اول این که برخی از کشورهای اروپایی و خاصه فرانسه در حالی از برقراری وضعیت فوق العاده انتقاد می‌کنند که خود نیز چنین کرده‌اند.
اردوغان به همین نکته اشاره کرده و گفته در حالی که فرانسه خود دست به تمدید سه ماهه وضعیت فوق‌العاده زده چگونه از ترکیه انتقاد می‌کند؟

 نکته جالب این که آلمان نیز پس از حوادث مونیخ حالت فوق‌العاده اعلام کرده است.
 
دوم: محمد مرسی دوست و متحد اردوغان در مصر با کودتای عبدالفتاح سیسی سرنگون شد.

اکنون اما مرسی در زندان است و سیسی حکومت می کند. غرب اما برای رییس جمهوری سرنگون شده مصر که سر او زیر تیغ است چه کرده است؟ اردوغان احتمالا با خود می اندیشد اگر کودتا موفق شده بود و او باز داشت کرده بودند آیا منتقدان امروز رفتارهای او حاضر بودند برای نجات او کاری کنند؟

بنا براین به صحنه مانند جنگ می نگرد که اگر نزنی می خوری! پس می زند تا نخورد.

سوم: مردم بریتانیا به تازگی ودر یک همه پرسی به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادند و در پی آن دیوید کامرون نخست وزیر کنار رفت و اکنون خانم تزرا می به جای او نشسته و پی گیر پروسه خروج است. وقتی انگلیسی ها بیرون می آیند یعنی اتحادیه دیگر آش دهان سوزی نیست که ترکیه از بیم پذیرفته نشدن در آن تهدیدات را جدی بگیرد.

چهارم: سال هاست که ترکیه به هر دری زده و هر شرطی را پذیرفته تا عضو اتحادیه اروپا شود اما نشده است. وقتی با توقف 10 ساله اجرای حکم اعدام هم راهی به روی آنان باز نشد شاید اکنون در پی آن است که با پشت پا زدن تأییدیه بگیرد.
 
به همین خاطر بعید نیست پارلمان ترکیه به اجرای دوباره حکم اعدام رأی دهد. پس از کودتای ژنرال کنعان اورن در سال 1980 نزدیک به 50 نفر از مخالفان سیاسی را به جوخه های آتش سپرد. پس چنین سابقه ای در این کشور وجود دارد. این که اجرا می کند یا تنها تهدیدی است برای امتیاز گیری البته هنوز روشن نیست.

پنجم: اتحادیه اروپا ایران را به تلاش برای تولید سلاح کشتار جمعی، حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر متهم می کرد ولی سرانجام در برجام با ایران به توافق رسید. اگر روند برخوردهای کنونی در ترکیه و شبه انقلاب فرهنگی که به راه انداخته ادامه یابد تنها به یکی از آن سه فقره متهم می شود و ترکیه می داند که در نهایت چاره ای جز توافق ندارند.

نکته ششم این است که ترکیه عضو ناتو است و همین نوعی حاشیه امنیت ایجاد می کند.

هفتم: غرب به خاطر اوکراین و سوریه با روسیه در تنش است و ترکیه با سرنگون کردن هواپیمای روس نشان داده برای این بازی آماده است.

هر چند بهای سنگینی پرداختند و بعد از کودتا هم این موضوع را به گردن کودتاگران انداخته اند اما غرب نمی تواند هم با روسیه درگیر باشد و هم ترکیه را تهدید کند.

چرا که همچنان در قبال روس ها به ترکیه نیاز دارند. برخی هم این احتمال را مطرح می کنند که اساسا کشف کودتا کار روس ها بوده تا نشان دهند می توانند شریک قابل اعتمادتری برای اردوغان باشند و اگر غرب بخواهد به انتقاد ادامه دهد یا مجازات در نظر گیرد اردوغان که نشان داده سیاستمداری فرصت طلب و اهل چرخش است چه بسا به روس ها چراغ سبز نشان دهد و نه آمریکا و نه اروپا هرگز دوست ندارند یک عضو ناتو به مسکو نزدیک شود.

دلیل هشتم می تواند این باشد که ولو اردوغان به سمت سلطان شدن در حرکت باشد حضور او خطر خلاء قدرت در ترکیه  را دور ساخته حال آن که غرب دریافته از حذف معمر قذافی و صدام حسین زیان دیده است. اگر قذافی در لیبی بود چه بسا سیل مهاجران کنونی که از آفریقا به سوی اروپا روان اند این امکان را نداشتند و اگر صدام حسین در عراق می بود چه بسا داعش شکل نمی گرفت چرا که گفته می شود هسته اصلی داعش را ارتش تحقیر شده بعث تشکیل می دهد.

اگر اردوغان را سرنگون کنند و ترکیه دست خوش آشوب و ناامنی شود این ناامنی به اروپا هم سرایت می کند. وقتی از آفریقا به اروپا می رسد از ترکیه ای که بخشی از آن در خاک اروپاست چرا نرسد و همین هم جسارت بخش است.

نهمین دلیل می‌تواند این باشد که ترکیه در قبال پناهندگان عملکرد بهتری داشته است. موج پناهندگان سوری در آلمان و فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی بحث های بسیار برانگیخت اما ترکیه یک میلیون نفر را جا داده و اگر بخواهند فشار بیاورند هرآن که اراده کند می تواند این موج را به کشورهای منتقد سوق دهد. بنا بر این بعید است بخواهند زیاد سر به سر ترکیه بگذارند.

دهمین علت البته به روحیات شخص اردوغان مربوط است که از ریسک های گذشته نتیجه گرفته و اکنون نیز به مخاطره ای تازه دست زده است.

مجموع این دلایل یا عوامل 10 گانه سبب شده رجب طیب اردوغان و دولت ترکیه تهدیدات یا انتقادات اخیر اتحادیه اروپا خصوصا فرانسه را از رفتارهای یک هفته گذشته با منتقدان و مخالفان به بهانه پاک سازی از طراحان و مجریان کودتا جدی نگیرد و احساس کند کلاه‌شان پشم ندارد!




تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - 23 July 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن