واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
درآمدهای نجومی متکدیان سر چهارراه! رئیس سازمان رفاه شهرداری تهران از درآمدهای نجومی متکدیان بر سرچهار راههای شهر خبر داد.
به گزارش فرهنگ نیوز؛ فرزاد هوشیار در مورد جمعآوری و ساماندهی متکدیان که در دستور کار قرار دارد با بیان اینکه مدتی است که بحث جمع آوری و ساماندهی متکدیان شهر تهران با همکاری قوه قضائیه در دستور کار قرار گرفته است، گفت: گشتهای اجتماعی شهرداری با حکم دادستان اقدام به جمع آوری گدایان در سطح شهر میکنند.
وی با اشاره به برنامهریزی انجام شده برای متکدیان در طول اجرای این طرح از اختصاص دو سامانسرا به این افراد خبر داد و افزود: اجرای طرح ساماندهی باعث بوجود آمدن دیالوگ مستقیم با متکدیان شده که این گفت وگو فرصت مناسبی برای جمعآوری اطلاعات شفاف، واقعی و دقیق از فعالیت باندهای تکدیگری فراهم کرده است.هوشیار افزود: اطلاعات به دست آمده نشان میدهد تکدیگری برای 50 درصد متکدیان پایتخت به منظور رفع نیازهای اولیه آنها انجام نمیشود و به عبارت دیگر 50 درصد متکدیان تهران نیاز مالی ندارند و تکدیگری را به عنوان شغل برای کسب درآمد انتخاب کردهاند.
وی با برشمردن بخش دیگری از نتایج اطلاعات بدست آمده از فعالبت باندهای تکدیگری اظهار کرد: این اطلاعات به ما نشان داد که 35 درصد از متکدیان در قالب گروههای خانوادگی و یا فامیلی فعالیت میکنند و شیوه تکدیگری خانوادگی به عنوان یکی از شیوه های مرسوم در میان این باندها رواج دارد.
هوشیار در ادامه این گفتوگو به بحث فعالیت گدایان خارجی در شهرتهران پرداخت و عنوان کرد: در حال حاضر شاهد تکدیگری گروههایی از کشورهای دیگر در معابر پایتخت هستیم که مشاهدات عینی و اطلاعات جمعآوری شده حاکی از آن است که تنوع ملیتی این متکدیان به گونهای است که از افاغنه تا اتباع کشورهای آفریقایی را شامل میشود و به تازگی نیز شاهد فعالیت دو الی سه خانواده عرب زبان میان متکدیان هستیم که با تکیه بر شیوه «کمک به آوارگان سوری» در سطح شهر فعالیت میکنند و با اینکه توسط گشتهای اجتماعی جمع آوری شدهاند اما مجددا به سطح شهر بازگشته و با این حال بازهم نمیتوان به طور دقیق عنوان کرد که آیا این افراد از آوارگان سوری هستند یا خیر!
وی تکدیگری را معضلی اجتماعی قلمداد کرد که راه حل چیره شدن بر این معضل نیز در گذار از شیوههای اجتماعی امکان پذیر است و گفت: باید بگوییم مهمترین عامل شیوع تکدیگری در تهران استقبال مردم از کمک به متکدیان است به گونهای که اطلاعات بدست آمده نشان میدهد؛ در شهر تهران با گداهایی مواجه هستیم که ماهانه سه تا هفت میلیون تومان درآمد دارند! و حتی گاهاً دیده شده است که سود حاصله به قدری است که برخی خانوادهها برای تحریک احساسات و جلب درآمد بیشتر کودکان خردسال خود را مجبور به گدایی بر سر چهارراهها و معابر میکنند و این حضور به رونق درآمدها کمک میکند!
هوشیار با تاکید ضرورت آگاه سازی مردم و ارتقاء آگاهیهای فرهنگی و اجتماعی در موضوع کمکرسانی و همیاری اجتماعی گفت: میدانید که ما براساس نوع مذهبمان به صدقه جاریه اعتقاد داریم و بسیاری از مردم بر همین اساس به متکدیان کمک میکنند اما نکته قابل توجه آنجاست که کمک به متکدیان نه تنها صدقه نیست بلکه به استناد احکام شرعی دین اسلام، سائلی، فعلی حرام به شمار میرود؛ از سویی دیگر بر اساس قوانین کشور نیز گدایی جرم تلقی شده تحت عنوان "کلاشی" دسته بندی میشود.
رئیس سازمان رفاه شهرداری تهران راهکار فائق آمدن بر معضل تکدیگری را در عین ساده بودن نیازمند اقدامات فرهنکی بسیاری میداند بگونهای که بااشاره به تحقیقات انجام شده در شهرهای بزرگ دنیا عنوان میکند باید بگویم بررسیها نشان داده بهترین راهکار حل مشکل گدایان پایتخت بسیار ساده است؛ اینکه مردم با توجه به شیوه و شگردهای متنوع متکدیان از ارائه کمکهای مالی به آنها اجتناب کنند و به این افراد که هربار به شیوه ای متوسل میشوند تا دل مردم بیشتر و بیشتر بسوزد اعتماد نکنند تا شعار شهر بدون «گدایم» آرزوست؛ ایجاد شود و این تنها و تنها با کمک مردم تحقق مییابد.
منبع: ایسنا
95/5/2 - 11:28 - 2016-7-23 11:28:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]