محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828681443
بزرگترين دستاورد ادعايي برجام « خيالي» است
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بزرگترين دستاورد ادعايي برجام « خيالي» است
«اگر توافق نميكرديم جنگ ميشد»، «برجام سايه جنگ را از سر ملت ايران برداشت»، «برجام امنيت ايران را تأمين كرد» و...
نویسنده : دكتر يدالله جواني
گزارههاي مذكور، نمونههايي از آن چيزي است كه تحت عنوان «بزرگترين دستاورد برجام» و به صورت تكراري از سوي حاميان اصلي توافق هستهاي بيان ميشود. آيا اين دستاورد برجام، يك واقعيت است يا امري كاملاً ذهني و به عبارتي خيالي است. طرفداران برجام طي يك سال گذشته و در روزهاي اخير در سالگرد برجام و در پاسخ به منتقدان برجام كه ميگويند برجام هيچ دستاورد قابلتوجهي بهرغم عمل ايران به تعهداتش نداشته، بر اين نكته متمركز شدهاند كه با برجام، ايران از فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج و جنگ عليه كشورمان منتفي شد. نگارنده بر اين اعتقاد است كه اين دستاورد ادعايي يك خيال و توهم بيش نيست و با واقعيت فاصله دارد. براي اثبات اين نظر، تأمل در نكات زير كفايت ميكند:
1- از زمان ارجاع پرونده هستهاي ايران در سال 1384 به شوراي امنيت تا زمان رسيدن مذاكرات به نتيجه و انجام توافق در سال 1394، امريكاييها و صهيونيستها به صورت مرتب ايران را به حمله نظامي تهديد ميكردند. در ابتداي سال 1385، جمهوري اسلامي تنها به يك آبشار هستهاي و غنيسازي اورانيوم در سطح 5/3 درصد دست يافته بود و امريكاييها با تصويب قطعنامه در شوراي امنيت عليه جمهوري اسلامي در همان مقطع زماني، بهانه لازم براي حمله به تأسيسات هستهاي نطنز و جلوگيري از ادامه غنيسازي در ايران را داشتند.
2- امريكاييها و در كنار آنها صهيونيستها، با وجود چنين مجوزي براي حمله به ايران طي يك دهه، در حالي كه شاهد پيشرفت برنامه هستهاي ايران بودند، هرگز به سمت عملياتي كردن تهديدات خود نرفتند. چرا؟ پاسخ به اين پرسش بسيار مهم است.
3- در بررسي دلايل عملياتي نشدن تهديدات نظامي عليه جمهوري اسلامي، يك دليل از همه دلايل تعيينكنندهتر است و آن اراده و قدرت پاسخگويي قاطع ايران به متجاوز است. طي اين يك دهه و در پاسخ به تهديدات دشمنان به طرق مختلف اين پيام به آنان داده شد كه ايران پاسخ پشيمانكننده به متجاوز خواهد داد. به عنوان مثال، چند سال پيش وقتي صهيونيستها از حمله نظامي قريبالوقوع به تأسيسات هستهاي ايران و برخي ديگر از نقاط راهبردي كشورمان خبر دادند، رهبر حكيم و فرزانه انقلاب اسلامي به عنوان فرمانده كل قوا، با صراحت اعلام كردند اگر صهيونيستها دست از پا خطا كنند، تلآويو و حيفا با خاك يكسان خواهد شد. طي اين يك دهه روند توسعه قدرت جمهوري اسلامي از يك طرف و روند افول قدرت امريكا و رژيم صهيونيستي از طرف ديگر، به گونهاي بود كه عمده كارشناسان مسائل نظامي جهان، تهديدات امريكاييها و صهيونيستها عليه جمهوري اسلامي را «غيرمعتبر» و تهديدات ايران در پاسخ به تهديدات را «معتبر» ارزيابي ميكردند.
4- امريكاييها و صهيونيستها به همراه دولتهاي با سابقه استعمارگري اروپايي مصمم بودند با استفاده از تمامي ظرفيتهاي خود جلوي دستيابي ايران به چرخه سوخت را بگيرند. تهديدات نظامي آنان عليه جمهوري اسلامي، براي تحقق همين خواسته بود. در موارد مشابه مانند عراق، سوريه و ليبي، آنان از ابزار نظامي استفاده كرده و به نتيجه مورد نظر هم دست يافته بودند، اما در خصوص جمهوري اسلامي هرگز به سمت استفاده از قدرت نظامي نرفتند، چرا؟ غرب و خصوصاً امريكا بهرغم تهديدات پيدرپي در نهايت از موضع قبلي خود عقبنشيني كرده، حاضر به پذيرش غنيسازي و چرخه سوخت ايران شدند. چرا؟ جواب اين سؤال را آقاي اوباما، رئيسجمهور امريكا و در پاسخ به سؤالات منتقدين داخلي خود مبني بر اينكه چرا ايران هستهاي را پذيرفتيد و چرا به تأسيسات هستهاي ايران حمله نكرديد با صراحت بيان ميدارد. آقاي اوباما با صراحت اعلام كرد با جنگ، تأسيسات هستهاي ايران را نميتوان نابود كرد و اگر به ايران حمله ميكرديم، حزبالله لبنان امنيت تلآويو را به خطر ميانداخت. وي در جاي ديگري در پاسخ به همين نوع سؤالات ميگويد حمله به تأسيسات هستهاي ايران، يعني يك جنگ با سرنوشت نامعلوم ديگر در خليج فارس و اين جنگ با منافع ما سازگار نيست.
5- از مطالب ذكر شده در چهار بند بالا به دست ميآيد:
الف- آن چيزي كه سايه شوم جنگ را از سر يك ملت و از جمله ملت ايران برميدارد، قدرت دفاع آن ملت است. اين يك اصل است و نبايد از آن غفلت كرد. از زمان پايان دفاع مقدس تا به امروز اگر دشمنان بهرغم تهديدات پيدرپي مبني بر حمله نظامي به ايران، تهديدات خود را عملي نكردهاند، فقط و فقط به دليل اقتدار ملي و اقتدار نظامي و قدرت پاسخگويي ملت ايران به متجاوز بوده است. ب- براي دشمنان ملت ايران در صورت داشتن قدرت و جرئت براي حمله نظامي به ايران، پيدا كردن بهانه و اخذ مجوز از شوراي امنيت جهت توجيه تجاوزشان، كار سختي نخواهد بود. چگونه به افغانستان حمله كردند؟ چگونه به عراق حمله كردند؟ براي شيطان بزرگ كه هيچ پايبندي به اصول اخلاقي ندارد، بهانهتراشي، متهمسازي و مجوزگيري كار آساني است. بنابراين دشمن را فقط و فقط با «قدرت» ميتوان از دست زدن به تجاوز و راه انداختن جنگ بازداشت.
6- آقاياني كه براي برجام، روي اين دستاورد خيالي مانور ميدهند و مرتب براي موفق جلوه دادن برجام از اين دستاورد ياد ميكنند، مراقب باشند:
الف- با اين نوع تحليل از مسائل، بخشي از ملت را دچار خطاي محاسباتي نكنند. اگر در ميان مردم و بخشي از جوانان اين تصور پديد آيد كه ميتوان با توافق و مذاكره از جنگ جلوگيري كرد، در گذر زمان ممكن است نسبت به تقويت بنيه دفاعي و حفظ قدرت نظامي در سطح بازدارندگي غفلت شود. غفلت از تقويت بنيه دفاعي كشور، يعني فراهم ساختن شرايط براي وسوسه شدن دشمنان و آغاز جنگ. ب- با اين نوع تحليلها و نگاهها، دشمنان اين راهبرد و سياست را در پيش خواهند گرفت تا براي تحميل اراده و خواست خود در هر موضوعي به ملت ايران، آن موضوع را امنيتي كنند. وقتي امريكاييها موضوع هستهاي ايران را امنيتي كردند و ما توجيه ميكنيم كه بايد توافق كنيم تا از جنگ جلوگيري كنيم، آنان براي رسيدن به نتيجه در موضوع موشكي، مسائل منطقه، بحث تروریسم و غيره به راحتي با امنيتي كردن آن موضوعات، شرايطي را پديد ميآورند تا ما هم به ناچار براي جلوگيري از جنگ به خواست آنان تن دهيم و بعد خوشحال باشيم كه با اين توافق از جنگ جلوگيري كردهايم! سال گذشته كمتر از دو هفته بعد از اينكه آقاي روحاني با افتخار گفت بالاخره با تلاش ديپلماتيك سايه شوم جنگ را از سر ملت برداشتيم و امنيت واقعي را به كشور برگردانديم، آقاي اوباما اعلام كرد ايران بايد رفتارهاي خود را در منطقه تغيير و به دخالتهايش در كشورهاي همسايه پايان دهد. رئيسجمهور امريكا در ادامه ميگويد ما براي پايان دادن به دخالتهاي ايران در منطقه اگر لازم باشد از گزينه نظامي استفاده خواهيم كرد. آقاي اوباما در زماني از گزينه نظامي عليه ايران سخت گفت كه بهزعم عدهاي سايه شوم جنگ از سر ملت ايران با لغو قطعنامههاي شوراي امنيت برداشته شده بود.
7- شواهد نشان ميدهد كه امريكا و همپيمانانش روي برنامه موشكي ايران تمركز كرده و ميخواهند آن را امنيتي كنند. بر مبناي تحليل كساني كه بزرگترين دستاورد برجام را جلوگيري از جنگ اعلام ميكنند با فشارها و تحريمها و جنجالآفرينيها عليه برنامه موشكي چگونه بايد برخورد كنيم؟
آيا ممكن است كساني در ايران پيدا شوند كه بگويند بهتر است با مذاكره در خصوص برنامه موشكي و پذيرفتن يكسري محدوديتها از جنگ جلوگيري كنيم؟ متأسفانه در اواخر سال گذشته و در فضايي كه امريكاييها نشان دادند روي برنامه موشكي ايران تمركز كردهاند تا آن را محدود سازند، در توئيت يكي از شخصيتهاي سياسي كشور، مطلب نگرانكنندهاي انتشار يافت. آن مطلب كه منتسب به آقاي هاشميرفسنجاني بود، تصريح داشت كه دنياي آينده، دنياي مذاكره است نه دنياي موشك! اين مطلب آنقدر مهم و خطرناك بود كه مقام معظم رهبري در اولين ديدار سال جديد خود با اشاره ضمني به موضوع، فرمودند اينكه گفته ميشود دنياي آينده، دنياي مذاكره است نه موشك، اگر از روي ناآگاهي باشد كه نآاگاهي است، اما اگر از روي آگاهي گفته شود، خيانت است. حاصل كلام اينكه، سايه جنگ از سر ملت مؤمن و انقلابي ايران را با حفظ و بالا بردن «قدرت دفاعي» ميتوان برداشت. جنگ، آن روزي عليه كشورمان به وقوع ميپيوندد كه ايران ضعيف شده باشد. نقشه امريكا با برجام آن است تا توانمنديهاي ملت ايران را در گذر زمان از بين ببرد. بر اساس همين نقشه ذهني دشمن است كه آقاي اوباما با صراحت ميگويد از طريق توافق هستهاي با ايران، مسيري را طي ميكنيم كه با تغييرات در ايران، رئيسجمهور آينده امريكا در 15 سال آينده راحتتر ميتواند به ايران حمله كند!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
بزرگترین دستاورد برجام تحقق خواسته اصلی مردم ایران بود
معاون وزیر امور خارجه بزرگترین دستاورد برجام تحقق خواسته اصلی مردم ایران بود رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام گفت برجام در صحنه تثبیت برنامه هستهای ایران و حقوق ملت ایران کاملاً موفق بوده ولی در حوزه مشخص شدن آثار رفع تحریمها با چالشهایی مواجه است که این چالشها به تدریج در حادادهها و ستاندههای برجام/ بازداشت ۶ نفر از وابستگان داعش/ رمزگشایی از فهرست ادعایی 950 نفره مدیران
دادهها و ستاندههای برجام بازداشت ۶ نفر از وابستگان داعش رمزگشایی از فهرست ادعایی 950 نفره مدیران روزنامه های صبح امروز به مسائل و موضوعات مهم سیاسی و اجتماعی از جمله فیشحقوقی و ماهواره پرداختند به گزارش نامه نیوز روزنامه های صبح امروز به مسائل و موضوعات مهم سیاسی و اجتماعیموشکهای ایران بهانهای برای کشورهای عربی مشوق آمریکا برای فشار به ایران / برجام؛ دستاورد سیاسی در تنگنای اقت
موشکهای ایران بهانهای برای کشورهای عربی مشوق آمریکا برای فشار به ایران برجام دستاورد سیاسی در تنگنای اقتصادی آرمان در گفتوگو با داود هرمیداس باوند آورده است به گزارش نامهنیوز یک سال ازتوافق هستهای ایران و ۱ ۵ گذشت غرب بعد ازاجرایی شدن برجام مکررا اعلام کرده که ایراندستاوردها و موانع اصلی در اجرای برجام پس از گذشت شش ماه
بر اساس تبصره یک قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مصوب مجلس شورای اسلامی وزیر امور خارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه ماه یک بار به کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد در همین چارچوب دومین گزارش سه ماهه روندبرجام، یک ساله شد/ دستاوردی داشته یا نه؟
برجام یک ساله شد دستاوردی داشته یا نه کسانی و محافلی می گفتند نمی شود اما شد آن هم چه شدنی و این همه سنگ اندازی و یأس پراکنی در این یک سال پس از تصویب به خاطر آن است که فرض را بر این گذاشته بودند که بگویند دیدید گفته بودیم نمی شود عصر ایران مهرداد خدیر- امروز 23 تیر 13مرتضی نبوی:تیم اقتصادی دولت برای حل مشکلات تلاش فراوانی کرد /برجام برای ایران دستاورد داشت
مرتضی نبوی تیم اقتصادی دولت برای حل مشکلات تلاش فراوانی کرد برجام برای ایران دستاورد داشت سیاست > احزاب و شخصیتها - ایرنا نوشت مدیرمسئول روزنامه رسالت گفت مذاکره کنندگان برجام دستاوردهایی را نصیب ایران کردند که یکی از آنها به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی هسته ایجزئیات ادعایی آسوشیتدپرس از توافقات محرمانه ایران و ۱+۵ در «برجام»
جزئیات ادعایی آسوشیتدپرس از توافقات محرمانه ایران و ۱ ۵ در برجام تاریخ انتشار سه شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۸ ۲۸ یک رسانه آمریکایی مدعی شده به سندی دست یافته که جزئیاتی درباره توافقات محرمانه ایران و گروه ۱ ۵ در برجام فراهم میآورد به گزارش فارس یک خبرگزاری آمریکایی با استناپاسخ به یک سوال کلیدی/برجام چه دستاوردهایی دارد؟
پاسخ به یک سوال کلیدی برجام چه دستاوردهایی دارد رئیس تیم کارشناسی مذاکرات هستهای در سالروز برجام به یک سوال کلیدی پاسخ داد به گزارش نامه نیوز حمید بعیدی نژاد در روزنامه ایران نوشت در سالروز پایان موفقیتآمیز مذاکرات هستهای و حصول برجام یک بار دیگر با این سؤال کلمهمترین دستاورد اقتصادی برجام
مهمترین دستاورد اقتصادی برجام رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران معتقد است در یک سالی که از امضای توافق هستهای و برجام میگذرد رفع تحریمهای نفتی مهمترین دستاورد اقتصادی بوده است خبرگزاری ایسنا رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران معتقد است در یک سالی که انماینده مردم ملایر در مجلس: برجام نشان داد آمریکا قابل اعتماد نیست/جزئیات دستاورد برجام منتشر شود مردم مطلع شو
نماینده مردم ملایر در مجلس برجام نشان داد آمریکا قابل اعتماد نیست جزئیات دستاورد برجام منتشر شود مردم مطلع شوند نماینده مردم ملایر در مجلس در خصوص سخنان رفسنجانی مبنی بر اینکه اگر دولت لیست دستاوردهای برجام را منتشر کند منتقدان نزد خانواده خود شرمنده میشوند گفت حتماً جزئیات د-
سیاسی
پربازدیدترینها