واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: صدیف بدری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر اینکه حذف درآمدهای پایدار شهرداریها از مالیات بر ارزش افزوده که در برنامه ششم توسعه مغفول مانده است شهرداری ها را به مشارکت پذیری بخش خصوصی سوق می دهد، تصریح کرد: دولت از یک سو به فروش تراکم و مشارکت بخش خصوصی در پروژه های شهری انتقاد دارد و از سوی دیگر راه های کسب درآمد پایدار شهرها را سد می کند؛ این سیاست دوگانه مشکل زا است.
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی، تراکم فروشی شهرها را مطابق با طرح جامع کلانشهرها که مصوب شورای عالی شهرسازی است دانست و گفت: اگر ساخت ساختمان های بلندمرتبه خارج از چارچوب قانونی است، چرا وزارتخانه های دولت همگی ساختمان های بلندمرتبه هستند؟
وی ادامه داد: تمامی نهادها بر اساس برنامه ریزی که در خصوص بودجه دارند برنامه های سالانه را در دستور کار قرار می دهند. چگونه است که دستگاه های اجرایی بدون پرداخت سهم بودجه سالیانه اش از سمت دولت قادر به پیشبرد اهداف و رسیدن به افق 1404 نیستند، اما آن روی سکه شهرداری ها و به ویژه شهرداری تهران قرار دارد که می بایست هم درآمدزایی کند و هم بدون اتکا به اصطلاح درآمدهای نفتی اهداف شان را پیش ببرند.
این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: دولت و همه نهادها از جمله شورا و شهرداری ها یک هدف دارند و آن آماده سازی زیرساخت های شهرها به منظور ارائه خدمات هرچه کیفی تر به شهروندان است، پس نباید در خلال پیشبرد اهداف شاهد خط کشی و مرزبندی های سیاسی باشیم.
بدری ادامه داد: در بودجه سالانه دولت، بخشی به پیشبرد اهداف و انجام امور شهرها برای شهرداری ها در نظر گرفته می شود چراکه مجلس و نمایندگانش بر این مهم واقف بوده و تاکید دارند که اهداف برنامه افق 1404 و توسعه شهرها تحقق پذیر نیست مگر با همکاری و حمایت های دولت. حمایت هایی که در یک دهه گذشته سبب کندی توسعه خطوط حمل و نقل ریلی زیرزمینی در شهرهایی به ویژه تهران شده و دستاوردی نداشته به جز رفع نشدن آلودگی هوا و ترافیک که همچنان معضل نخست زندگی شهروندان تهرانی است.
وی با اشاره به اینکه دولت در طول 10 سال گذشته بودجه هایی تصویب کرده که مطابق قانون می بایست به شهرداری ها می پرداخته همچون سهم شهرداری ها از جرایم نقدی راهنمایی و رانندگی اما هرگز این منابع مالی به شهرداری ها تعلق نگرفته است، گفت: بارها اعلام شده که شهرداری ها باید از بودجه های نفتی فاصله بگیرند و درآمدهای پایدار داشته باشند. سوال اصلی این است، وقتی دولت و مراجع ذی ربط از شهرداری ها حمایت نمی کند چگونه این نهاد خدماتی باید خدمات را به شهروندان ارائه کند.
بدری با یادآوری اینکه سال گذشته دولت متعهد شده بود که به شهرها 20 هزار تن قیر رایگان بدهد، اما تا به امروز حتی یک تن هم به شهرداری ها داده نشده است، بیان کرد: شهرداری ها از عوارض سوخت یا گمرک یا سایر درآمدهای دولتی محروم هستند. در حالیکه مطابق قانون برنامه پنجم توسعه دولت موظف به حمایت مالی از مدیریت واحد شهری است.
وی با انتقاد از اینکه دولت یازدهم و دولت های قبل همواره اعلام کردند که لایحه درآمد پایدار شهری روی میز دولتی هاست، اما هنوز معلوم نیست این لایحه دقیقا در چه وضعیتی است و سرانجامش چه می شود، تاکید کرد: 70درصد جمعیت کشور در شهرها ساکن هستند، اما به نظر نمی رسد دولت عزمی در حمایت از شهرداری ها داشته باشد، به طوری که امروز شاهد هستیم به جای آنکه دولت در جهت تحقق مدیریت واحد شهری گام بردارد، روز به روز شاهد کاهش اختیارات شوراها هستیم چراکه نه دولت و نه مجلسی ها باوری به ارتقا اختیارات شوراها و شهرداری ها ندارند.
سخنگوی فراکسیون مدیریت شهری و روستایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بارها دولت در زمینه توسعه شهرها انگشت اتهام را به سمت شوراها و شهرداری ها نشانه رفته در حالیکه عدم پرداخت سهامش در زمینه های مختلف سبب کندی پیشبرد امور شهری شده است، گفت: نمی شود از یک طرف در قالب برنامه هایی همچون برنامه ششم توسعه روند تزریق بودجه به شهرداری ها را سخت کنیم و از سوی دیگر توقع داشته باشیم که توسعه و ساخت زیرساخت های شهرها با سرعت انجام شود.
۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]