واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: طیبنیا: همچنان با بانكهاي بزرگ جهان مشكل داريم
طيبنيا با بيان اينكه ايران همچنان در مبادلات با بانكهاي بزرگ مشكل دارد، گفت: اين كشور پس از 14 سال به بازار اوراق قرضه بينالمللي برميگردد و رتبه اعتباري ايران به زودي تعيين ميشود كه شرايط را براي سرمايهگذاري تسهيل ميكند.
طيبنيا با بيان اينكه ايران همچنان در مبادلات با بانكهاي بزرگ مشكل دارد، گفت: اين كشور پس از 14 سال به بازار اوراق قرضه بينالمللي برميگردد و رتبه اعتباري ايران به زودي تعيين ميشود كه شرايط را براي سرمايهگذاري تسهيل ميكند.
به گزارش «جوان» به نقل از بلومبرگ، يك مقام ارشد دولتي ايران گفت: از آنجاييكه اين كشور در تلاش است تا سرمايه بهبود اقتصادي را يك سال پس از توافق هستهاي تأمين كند، براي نخستين بار از سال 2002، در حال بررسي بازگشت به بازارهاي بينالمللي اوراق قرضه است.
علي طيبنيا در مصاحبه با اين رسانه گفت وي انتظار دارد كشور متبوعش در آينده نزديك يك رتبه اعتباري به دست آورد كه ميتواند گامي در جهت جذب سرمايهگذاران اوراق قرضه باشد.
وي تصريح كرد: «مقامات ايراني در حال مذاكره با تمامي آژانسهاي رتبهبندي است.»
در مبادلات با بانكهاي بزرگ همچنان مشكل داريم
طيبنيا ادامه داد: «در حوزه روابط بانكداري، به ويژه در مورد بانكهاي بزرگ، ما هنوز با برخي مشكلات مواجهيم... با اين حال، برخي از اين مشكلات به تدريج و به مرور زمان حل خواهند شد.»
بر اساس آمار صندوق بينالمللي پول، آخرين باري كه ايران اوراق بدهي بينالمللي منتشر كرد به جولاي 2002 باز ميگردد. مقامات مؤسسه رتبهسنجي فيچ در ماه ژوئن از اين كشور بازديد كردند و برآوردهاي اوليه خود از اقتصاد اين كشور را انجام دادند. اين خبر را اكبر كميجاني، معاون بانك مركزي ايران در مصاحبهاي در 30 ژوئن اعلام كرد. مؤسسه فيچ اعلام كرد اين شركت در ماه مارس با جمهوري اسلامي ايران مذاكراتي داشته است اما از ارائه جزئيات خودداري كرد.
بر اساس آمارهاي بلومبرگ، مؤسسه فيچ در سال 2008 رتبه B+ و مؤسسه موديز رتبه B2 را به ايران اختصاص دادند. طيبنيا افزود: «در حال حاضر، زمينه انتشار اوراق قرضه و اوراق قرضه ايراني مختلف در بازارهاي بينالمللي وجود دارد.» وي به حجم و زمانبندي احتمالي براي فروش اين اوراق اشارهاي نكرد.
اين مقام ايراني توضيح داد: از زمان اجراي توافق هستهاي در ماه ژانويه، حدود 45 ميليارد دلار توافقهاي تأمين مالي با كشورهاي مختلف به دست آمده است. هرچند وي در ادامه خاطرنشان كرد كه چندين ماه زمان خواهد برد تا «به مرحله اجرا برسيم.» وي ادامه داد: « طبيعي است كه زمانيكه يك خودرو متوقف شده و ميخواهد دوباره شروع به حركت كند، در ابتدا، تحت فشار بيشتري قرار خواهد گرفت و به نيروي رانش بيشتري نياز خواهد داشت، پس از آن، با راحتي بيشتري حركت خواهد كرد.»
طيبنيا پيشبيني كرد كه رشد توليد ناخالص داخلي ايران در 12 ماه منتهي به مارس 2017 به 5 درصد برسد كه بيش 5/4 درصدي است كه مقامات ايراني پيش از اين پيشبيني كردند.
وزير اقتصاد تصريح كرد: «وامهاي بازپرداخت نشده نيز از 14 درصد در زمان روي كار آمدن روحاني در سال 2013 به حدود 10 درصد كاهش يافته است.» وي افزود: «ما تأثيرات مثبت لغو تحريمها بر اقتصاد را شاهديم.»وي خاطرنشان كرد همانطوركه اعمال تحريمها عليه ايران زمانبرده است، بهبود اقتصادي كامل نيز تدريجي خواهد بود.
به عنوان مثال، در مورد صادرات و توليد نفت، ما در حال حاضر با هيچ محدوديت خاصي مواجه نيستيم. در برخي حوزهها، ما هنوز نتوانستهايم به طور كامل مزيتهاي نتايج لغو تحريمها را مديريت كنيم (و از آن بهره ببريم.)
وي گفت: ايران قوانين مقابله با پولشويي و مقابله با تأمين مالي تروريسم را تقويت كرده است.
خريد هواپيما از بوئينگ براي ايران مهم نيست
همچنين وزير امور اقتصادي و دارايي ايران به عنوان سخنران ويژه در اجلاس آنكتاد ضمن تأكيد بر ظرفيتهاي كمنظير ايجاد شده براي سرمايهگذاري در ايران از همه كشورها خواست تا به حركت جريان سرمايه كمك كنند.
شبكه اخبار اقتصادي و دارايي درباره سخنراني علي طيبنيا در اين مراسم نوشت: ايران رشد محسوسي در بهبود فضاي كسب و كار طي سه ساله اخير داشته كه بخشي از آن به تسهيل شرايط براي سرمايهگذاري مربوط ميشود و ما اين روند را به عنوان يك راهبرد تا دستيابي به شرايط مطلوب ادامه خواهيم داد.
وزير اقتصاد كشورمان در اين مراسم كه در نايروبي پايتخت كنيا در حال برگزاري است، با اشاره به ضرورت وجود امنيت و ثبات در كشورها و مناطق مختلف جهان به عنوان بستر مناسبي براي گسترش همكاريهاي اقتصادي و سرمايهگذاري، وجود تنشهاي سياسي و ناامني را خطر مهلكي براي ثبات و توسعه اقتصادي دانست و خاطرنشان ساخت: امنيت و ثبات سياسي در ايران در حالي كه منطقه با تنشها و چالشهاي اساسي امنيتي و سياسي مواجه است، ضامن سرمايهگذاري در ايران محسوب ميشود. وزير اقتصاد در مورد قرارداد 6/17 ميليارد دلاري با شركت بوئينگ گفت: «ما واقعاً آنقدر روي اين توافق حساس نيستيم... اين قرارداد آنقدر كه براي امريكاييها مهم است براي ما مهم نيست. شركتهاي ديگري در جهان هستند كه ميتوانند نيازهاي ما را تأمين كنند.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]