واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اقدامات دو وزارت علوم و بهداشت برای حفظ نخبگان در کشور
رییس سازمان امور دانشجویان با تاکید بر اهمیت حفظ نخبگان در کشور اقدامات وزارت علوم و وزارت بهداشت در این راستا را تشریح کرد.
آفتابنیوز :
به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر مجتبی صدیقی در مراسم توجیهی دانشجویان نمونه کشوری سال 94 که صبح امروز با حضور جمعی از مسؤولین سازمان امور دانشجویان، وزارت بهداشت و دانشگاه تهران در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به همکاری وزارت علوم و وزارت بهداشت در زمینه انتخاب دانشجوی نمونه اظهار کرد: آییننامه انتخاب دانشجوی نمونه اصلاح شد و کیفیت آن افزایش یافت. دانشجویی که میخواهد به عنوان دانشجوی نمونه انتخاب شود، باید در همه ابعاد علمی، پژوهشی، فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی و غیره امتیاز بالایی کسب کند.
وی با بیان اینکه امسال انتخاب دانشجویان نمونه ابتدا در دانشگاهها صورت گرفت، افزود: برای انتخاب دانشجوی نمونه در سطح دانشگاهها کف و سقف امتیاز مشخص نشد و هر دانشجویی که موفق به کسب بالاترین امتیاز شد، در سطح دانشگاهها برگزیده شد. سپس این دانشجویان به وزارت علوم و وزارت بهداشت معرفی شدند و افرادی که توانسته بودند امتیازات لازم را کسب کنند، به عنوان دانشجوی نمونه کشوری برگزیده شدند.
انتخاب 40 دانشجوی نمونه از میان 2248 دانشجوی برگزیده
رییس سازمان امور دانشجویان در ادامه از حضور دانشگاههای غیردولتی، دانشگاه آزاد و دانشگاه پیام نور در انتخاب دانشجوی نمونه سال 94 خبر داد و گفت: به طور کلی 2248 دانشجو برای برگزیده شدن به عنوان دانشجوی نمونه در سطح دانشگاهها با یکدیگر رقابت کردند که از این تعداد 251 نفر به دو وزارتخانه معرفی شدند و در نهایت 40 نفر توانستند حداکثر امتیازات را کسب کنند که از این تعداد 27 دانشجو زیرمجموعه وزارت علوم و 13 دانشجو زیرمجموعه وزارت بهداشت هستند که در مقاطع مختلف دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی تحصیل میکنند.
صدیقی در مورد جوایز و تسهیلاتی که امسال به دانشجویان نمونه اعطا میشود، توضیح داد: قرار است جوایز نقدی در حد توان دو وزارتخانه به دانشجویان نمونه اعطا شود. همچنین امکان تحصیل در مقاطع بالاتر برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد براساس آییننامه استعداد درخشان فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: دانشجویان مقطع دکتری که به عنوان دانشجوی نمونه انتخاب شدند، برای دورههای کوتاهمدت شش تا نه ماهه با هزینه وزارتخانه به خارج از کشور اعزام میشوند و همه دانشجویان نمونه چنانچه مورد تایید بنیاد ملی نخبگان قرار بگیرند، میتوانند از امکانات این بنیاد استفاده کنند.
سیاست وزارت بهداشت و وزارت علوم برای حفظ نخبگان در کشور
رییس سازمان امور دانشجویان در ادامه با اشاره به ضرورت حفظ نخبگان در کشور اظهار کرد: حفظ و ماندگاری نخبگان در کشور یک امر چندمحوری و به عهده چند بخش مختلف است. وزارت بهداشت و وزارت علوم همواره سعی میکنند با همفکری، همراهی و همافزایی، امید نخبگان برای ماندگاری در کشور را بالا ببرند تا کمتر شاهد خروج این افراد از کشور باشیم.
صدیقی ادامه داد: از طرف دیگر سعی شده تسهیلات بیشتری در اختیار دانشجویان نخبه قرار بدهیم. برای مثال وامهای دانشجویی هدفمندتر شده و سعی میشود همه دانشجویان پوشش داده شوند، البته دانشجویان برتر در اولویت پرداخت هستند. همچنین میزان تعرفه وامها افزایش یافته است. مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان نیز انگیزه خوبی برای حضور بیشتر نخبگان در کشور هستند.
وی با اشاره به وام ویژه دانشجویان دکتری گفت: وام ویژه دانشجویان دکتری از سال 93 به این افراد ارائه میشود که تاکنون شیب افزایشی داشته است و امیدواریم شامل همه دانشجویان دکتری شود.
براساس این گزارش، دکتر ابوالحسن ریاضی، معاون سازمان امور دانشجویان با تاکید بر اینکه افرادی که به عنوان دانشجوی نمونه برگزیده شدند، از نظر علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی شایسته تقدیر بودند، افزود: فرآیند انتخاب دانشجوی نمونه با دقت و براساس آییننامه صورت گرفت. ابتدا این دانشجویان در سطح دانشگاه برگزیده شده و سپس به دو وزارتخانه معرفی شدند.
وی خاطرنشان کرد: امسال الگوهای انتخاب دانشجویان نمونه تغییر کرد و سطح شاخصها ارتقاء یافت. دانشجویانی که امسال به عنوان دانشجوی نمونه برگزیده شدند، میتوانستند مقاله، طرح پژوهشی، ابداع، اختراع، تألیف، ترجمه و غیره ارائه دهند. به عبارت دیگر فقط در یک بخش خاص تمرکز وجود نداشت.
۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]