واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران اعلام کرد: غذاهای ملی و بومی استان ها به فرهنگ غذایی کشور باز می گردنند مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران با اشاره به برگزاری جشنواره سه روزه صنعت غذا که از عصر امروز در محل بام شهر رامسر برگزار می شود اظهار کرد: این جشنواره با هدف تقویت و احیای غذاهای بومی و محلی در فرهنگ غذایی خانوارها و ورود آن به منوی رستوران ها ، هتل ها و واحدهای پذیرایی برگزار می شود.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۳۰ تير ساعت 13:30
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا؛ دلاور بزرگ نیا با بیان اینکه استان مازندران میزبان 3 استان قزوین ، گلستان و گیلان در این جشنواره خواهد بود، عنوان کرد: در این جشنواره قرار است هر استان 3 غذای محلی و بومی خود شامل 3 پیش غذا ، 3 غذای اصلی ، 3 دمنوش و نوشیدنی و سه دسر ارائه دهد.
وی ادامه داد: حداقل در هر بخش باید سه عنوان غذا توسط هر استان ارائه شود که داوران ملی و محلی به ارزیابی فعالیت آشپزها و سرآشپزها می پردازند .
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران گفت: برنامه زمان بندی برگزاری جشنواره های «سفره ایرانی فرهنگ گردشگری» بدین صورت است که در منطقه یک استان های گیلان، مازندران، گلستان و قزوین شرکت خواهند کرد و مکان برگزاری جشنواره رامسر خواهد بود. جشنواره منطقه دو نیز با شرکت استان های زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل در شهر تبریز از ۱۵ تا سی ام مرداد برگزار می شود.
نعمتی ادامه داد: مجریان این برنامه ها باید طرح برگزاری جشنواره و انتشار فراخوان آن را بر عهده بگیرند هیات داورات این جشنواره ها در دو سطح ملی و منطقه ای تعیین خواهند شد که شامل ۶ داور ملی و دو داور بومی خواهند بود.
وی عنوان کرد: جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری توسط معاونت گردشگری و با محوریت غذاهای محلی، برگزاری مسابقه آشپزی، انتخاب واحدهای پذیرایی و محل های عرضه غذای برتر، نمایشگاه آیینی غذا، نشست های علمی درباره خوراک، نمایشگاه صنایع دستی مورد استفاده در تهیه غذا برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران عنوان کرد: همچنین یک نظرسنجی عمومی نیز از شرکت کنندگان در این جشنواره صورت خواهد گرفت تا اعلام کنند که از چه غذاهای محلی و بومی رضایت داشته و با ذائقه آنها سازگارتر بوده است که این اقدام با هدف ورود غذاهای محلی و بومی در منوی رستوران ها و هتل ها صورت می گیرد.
بزرگ نیا با تاکید بر اینکه غذا از ارکان اصلی فرهنگ هر کشور است، بیان کرد: غذا در کنار سایر مؤلفههای فرهنگی مثل آداب و رسوم، زبان، و... به عنوان شاخصهای مهم در شناسایی و بررسی فرهنگی نقش ایفا می کند وامروزه نگاه گردشگران با هرگرایش و علاقمندی در حوزه فرهنگ منطقه میزبان انکارنشدنی است .
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران غذا به عنوان یکی از ابزارهای معرفی در فرهنگ هر کشوری این قابلیت را دارا است که به عنوان یک جاذبه گردشگری مورد توجه قرار بگیرد.
بزرگ نیا خاطرنشان کرد: بخش مهمی از هزینه های گردشگران درطول سفر اختصاص به تهیه غذا دارد.وجود رستورانهایی با غذاهای سنتی و بومی موجب میشود تا شرایطی برای شناخت فرهنگ و محیط جامعه میزبان برای گردشگران فراهم شود و همچنین بستری برای درآمدزایی ساکنین محلی آن مناطق باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه با وجود اینکه اقلیم متنوع و فرهنگ ایرانی در اقصی نقاط کشور غذاهای متنوعی را پدید آورده است، اما غذاهای محلی در حال فراموشی هستند و لازم است برای حفاظت از آنها اقدام شود. لازم است که این موضوع به جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران خاطرنشان کرد: ما سفره های متعددی همانند سفره هفت سین، نذری، یلدا و ... در فرهنگ بومی خود می گشاییم، با این وجود مهمترین بخش بندی سفره های ایرانی بر اساس نگاه تخصصی موجود سفره ملی و سفره محلی است که هر کدام با دارا بودن ویژگی ها، سبک متمایز، خواص دارویی و شفا بخشی در جشنواره های منطقه ای غذای استان های مختلف انعکاسی با شکوه خواهند داشت.
وی ادامه داد: ما کتاب های آشپزی متعددی داریم که غذاهای متفاوتی را در آن توضیح داده اند اما هیچ گاه رستوران های ما از غذاهای بومی در منوی خود استفاده نمی کنند. باید کاری کنیم که رستوران داران تشویق به استفاده از غذاهای محلی شوند.
بزرگ نیا بیان کرد: غذاهای بومی و تنوع غذایی در مازندران امری غیرقابل انکار است و این استان حتی می تواند به راحتی برند تنوع غذایی را از آن خودکند.
بزرگ نیا تصریح کرد: فرهنگ غذاهای محلی در بسیاری از استان ها به فراموشی سپرده شده و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در صدد است تا این غذاها را احیا کند.
وی تصریح کرد: تقویت بنیانهای فرهنگی مناطق مختلف، تدوین استانداردهای خوراک، تأکید بر فرآیند ثبت غذا بهعنوان یکی از جاذبههای فرهنگی کشور و از عوامل تأثیرگذار توسعه صنعت گردشگری، تمرکز بر تنوع غذاهای ایرانی، احصاء، حفظ و احیای غذاهای محلی و نیز بررسی پیشنیازهای موردنیاز برای سرو این غذاها در رستورانها و مراکز اقامتی اهداف مهم جشنوارههای منطقهای «سفره ایرانی؛ فرهنگ گردشگری» محسوب میشوند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره غذا برنامه جانبی نیز دارد، عنوان کرد: در غالب کارگاه های آموزشی، نوع طبخ غذاهای محلی به مردم آموزش داده می شود و از سوی دیگر آئین های نمایشی و موسیقی محلی نیز در حاشیه این جشنواره 3 روزه ارائه خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران عنوان کرد: صنایع دستی وابسته به طبخ و سرو غذا نیز از بخشهای جنبی این نمایشگاه خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که نتایج نظرسنجی مردمی چه کاربردی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: نظرات مردمی جمع بندی و آنالیز شده و با همکاری داوران برای ورود غذاهای محلی به منوی رستوران ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی مساحت این جشنواره را در بخش اصلی 3 هزار متر مربع و در خارج از سالن اصلی نیز حدود 3 هزار مترمربع اعلام کرد و افزود: در مجموع 77 غرفه همراه با 4 سایت اصلی که هر کدام بیش از 100 متر مساحت دارند در این جشنواره جانمایی شده اند.
بزرگ نیا با پیش بینی استقبال عمومی و بازدید مناسب از این جشنواره که در مجموعه بام سبز شهر رامسر برگزار می شود عنوان کرد: احیای فرهنگ بومی در فرهنگ غذایی مردم و رستوران ها مهمترین هدف برگزاری این جشنواره است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]