تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853007117




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیگر کسی به آمریکا اعتماد ندارد/ایران باید در ۲ جبهه وارد جنگ شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: عضو انجمن بین المللی وکلای دموکرات در گفتگو با مهر؛
دیگر کسی به آمریکا اعتماد ندارد/ایران باید در ۲ جبهه وارد جنگ شود

گفتگوی خبرنگار مهر با لوئیس روبرتو زامورا


شناسهٔ خبر: 3718071 - چهارشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
بین الملل > آمریکای شمالی

.jwplayer{ display: inline-block; } ساختار غلط سازمان ملل، سلطه صهیونیست ها بر سیاست آمریکا و امکان پیروزی ایران در دعوای حقوقی با واشنگتن مواردی بود که در گفتگو با «ربرتو زامورا» مورد بررسی قرار گرفتند. خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ عبدالحمید بیاتی: وضعیت نابرابر موجود میان کشورهای جهان و تسلط یک پنجم از جمعیت جهان بر مابقی جمیعت آن موجب شکل گرفتن استانداردهای دوگانه و وضعیتی غیرقابل تحمل در جهان شده بطوریکه هر انسان آزاده ای را وادار به تفکر و اندیشه برای تغییر این وضعیت می کند. «روبرتو زامورا» عضو انجمن بین المللی وکلای دموکرات که بیش از یک دهه از عمر خود را صرف تحقیق در مورد وضعیت نابرابر موجود در جهان بویژه اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و همچنین حمله غیرقانونی آمریکا به عراق کرده در گفتگو با خبرگزاری مهر به تشریح مشکلات موجود در جهان پرداخت که مشروح این گفتگو به شرح زیر است: * نظر شما درباره سیاست های سلطه جویانه آمریکا و نقش آن در عرصه بین الملل چست؟ در این رابطه باید کار زیادی انجام شود زیرا سلطه گری به هیچ وجه امری پسندیده و مورد احترام محسوب نمی شود. سالهاست که شاهد هستیم قدرت های بزرگ از موقعیت خود برای سرکوب کشورهای دیگر استفاده می کنند و این نه تنها به معنای نقض حاکمیت بلکه به معنای نقض حق تصمیم گیری و تعیین سرنوشت برای خود نیز هست. اینکه این قدرت ها تحریم هایی را علیه کشورهای دیگر اعمال می کنند و یا کارهایی را انجام می دهند که انجام آنها برای کشورهای دیگر ممنوع است و این همان استانداردهای دو گانه است و ایران یکی از مثال های بارز در خصوص این استانداردهای دوگانه است. این استانداردهای دوگانه یکی از مشکلات بزرگ موجود در جهان محسوب می شوند زیرا شما اگر قدرت و پول داشته باشید می توانید هرکاری که بخواهید انجام بدهید اما اگر پول و قدرت در اختیار نداشته باشید نمی توانید هیچ کاری را انجام بدهید. یکی از اصول ابتدایی حقوق بین الملل و جامعه بین الملل برابر بودن تمام کشورها با یکدیگر است اما در حقیقت چنین چیزی وجود ندارد و موضوع برابری کشورهای افسانه ای بیش نیست چون بعضی از کشورها از عمل به قانون خودداری کرده و از پیوستن به نظم جهانی اجتناب می کنند و آمریکا نمونه بارزی از این کشورهای اقتدارگرا است. آنها (آمریکا) ادعا می کنند که برای مواردی همچون عدالت و یا صلح بین الملل مبارزه می کنند اما از قبول تصمیمات نهادهایی همچون دادگاه بین المللی خودداری می کند و دولت های آمریکا جرایم زیادی را انجام داده اند و بر اساس این جرایم «بوش» (جرج بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا) هم اکنون باید در زندان و در مکانی همچون گوانتانامو محبوس باشد اما در حقیقت این چنین نیست.

حقوق بین الملل با مشکلی به نام اعتماد به کشورها و اراده مثبت آنها مواجه است زیرا برخی از کشورها قابل اعتماد نبوده و اراده مثبتی برای حل مشکلات ندارند. شما اگر به کتاب های تاریخ مراجعه کنید به راحتی متوجه نحوه رفتار کشورها در سال های گذشته می شوید. متاسفانه کشورها به دو دسته مهم و غیر مهم تقسیم شده اند و حقوق بین الملل متاسفانه مکانیزمی برای اجرای قوانین و اصول خود ندارد و این یک مشکل بزرگ است چون حقوق بین الملل همانند یک ابزار بزرگ برای حمایت از کشورهای سرکوب شده محسوب می شود اما در حقیقت این چنین نیست و ما بارها شاهد بوده ایم که کشورهای مختلفی همچون آمریکا و یا حتی ترکیه از عمل به اصول حقوق بین الملل سرباز زده اند. برای مثال در مورد ترکیه این کشور بارها از عمل به خواسته های اتحادیه اروپا در مورد حقوق بشر خودداری کرده اما هیچ اتفاقی برای آنکارا به موجب این سرپیچی رخ نداده است، چرا؟ * آیا فکر می کنید کشورهای این چنین همچون آمریکا می توانند به رفتارهای سلطه گرانه خود ادامه بدهند؟ خیر. فکر می کنم که جنگ عراق (حمله به عراق در سال ۲۰۰۳) یک نقطه برگشت (نقطه تغییر) برای آمریکا بود. جنگ عراق از آنرو نقطه بازگشت است چون موجب تغییر نگاه جهانیان به آمریکا شد زیرا بسبار واضح است که حمله به عراق غیر قانونی بود و مشخص شده که در عراق هیچگونه سلاح کشتار جمعی وجود نداشت و القاعده نیز در آن زمان در این کشور فعالیت نداشت و همچنینی مشخص شده که دلیل اصلی حمله به عراق بهره مند شدن از منابع موجود در این کشور همچون نفت بوده است. تکرار اقدامات آمریکا و همچنین وجود مواردی همچون استانداردهای اخلاقی و تقویت موضع کشورهایی که از ابتدا با جنگ عراق مخالف بودند موجب تغییر نگرش به آمریکا شده است منظورمن از این جمله آن است که اگر اکنون آمریکا درباره صلح، حقوق بین الملل و دموکراسی صحبت کند هیچ کس آن را باور نخواهد کرد و اکنون دیگر امریکا قدرت لازم را برای حمله به کشور دیگری ندارد چون اگراین چنین نبود مطمئن باشید که آمریکا تا کنون به کشورهایی همچون لیبی و سوریه نیز حمله کرده بود اما دست به چنینی کاری نزده ودلیل آن این است که ایالات متحده دیگر آن قدرت سابق را ندارد. بنابراین شما شاهد سقوط اخلاقی دولت آمریکا هستید و علاوه بر آن شاهد بودیم که بواسطه جنگ، آمریکا گرفتار یک بحران بزرگ اقتصادی شد. علاوه بر این موراد در داخل آمریکا نیز شاهد بروز جریان های در مخالفت با جنگ هستیم زیرا مردم آمریکا شاهد هستند که مشکلات اقتصادی آنها بواسطه اینکه دولتشان نمی توانداز جنگ دست بکشد حل نمی شوند. بنابراین فکر می کنم که برای آمریکا بتوان دو دوره متصور شد دوره قبل از جنگ عراق و دوره پس از جنگ عراق. آمریکا پیش از جنگ عراق به هر کشوری که می خواست حمله می کرد اما بعد از جنگ عراق ایالات متحده تبدیل به کشوری ضعیف شد که دیگر نمی تواند کارهای گذشته خود را تکرار کند. در کنار این موارد شاهد هستیم که کشورهای همچون روسیه و چین در حال افزایش نقش خود در معادلات جهانی هستند و حتی پکن در حال تبدیل شدن به یک ابرقدرت است و بنابراین شاهد تغییر توازن قدرت در معائلات جهانی هستیم که منجر به تغییر نقش آمریکا در جهان است و من فکر نمی کنم که آمریکا دیگر آن قدرت سابق برای تکرار اقدامات گذشته خود را داشته باشد.

* با این اوصاف نظر شما در مورد رژیم صهیونیستی و نقش آن در خاورمیانه چیست؟ من با نظر شما موافقم که اسرائیل یک کشور نیست بلکه یک افسانه و یا داستان سیاسی است. اسرائیل مجموعه ای خشن است که هیچ احترامی برای انسانیت و صلح قائل نیست و از نظر من اسرائیل یک مشکل بزرگ است. عملیات نظامی غیر قانونی در غزه و دیگر سرزمین های فلسطینی و ادامه آن باید موجب شرمساری جهان باشد چون سایر کشورهای جهان هیچ اقدامی برای توقف خشونت اسرائیل علیه فلسطینیان انجام نداده اند و سازمان ملل نیز در عمل به اهداف و وظایف خود در قبال مردم فلسطین شکست خورده است. زیرا سازمان ملل اسرائیل را تحریم نکرده واین در حالی است که بر اساس قوانین موجود سازمان ملل باید اسرائیل را تحریم کند اما چنین کار ی را انجام نداده است. سیاست اسرائیل یکی از بدترین سیاست های موجود در جهان است. آمریکا و انگیس به دلیل خشونت نازی ها علیه مردم یهود اقدام به ایجاد اسرائیل کردند اما اگر قصد آنها کمک به مردم یهود بود چرا اسرائیل را در داخل آمریکا ایجاد نکردند؟ در آمریکا مکان های بسیار مناسبی برای تشکیل اسرائیل وجود دارد اما چرا برای ایجاد یک کشور خیالی به سراغ فلسطین رفتند؟ اسرائیل پس از بوجود آمدن جنایت های زیادی را انجام داده اما چرا هیچ اتفاقی علیه آن رخ نداده است؟ بر همین اساس دنیا باید از اینکه هیچ اقدامی علیه اسرائیل انجام نداده شرمسار باشد. در بندهای ۵ و ۶ منشور سازمان ملل به صراحت آمده که اگر کشوری مرتکب چنینی رفتارهایی شد باید تحریم شود اما چرا سازمان ملل اسرائیل را تحریم نمی کند؟ علاوه بر این مشکل بزرگ دیگری وجود دارد و آن اینکه اسرائیل سیاست آمریکا را در قبضه خود دارد. و آمریکا از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل است و هر گاه که قطعنامه ای علیه اسرائیل در سازمان ملل مطرح می شود آمریکا آن را وتو می کند. و این یک وتوی غیرقانونی است. و این نکته واقعا عجیب است که چرا کشوری بزرگ که خود را ابرقدرت می داند از لحاظ سیاسی تحت سلطه اسرائیل است. من معتقدم که اسرائیل و کابینه صهیونیستی یک سرطان است؛ سرطانی نه فقط برای فلسطین بلکه برای تمام جهان. ما باید کاری در این رابطه انجام دهیم چون این وضعیت و رنج مردم فلسطین نمی تواند بیش از این ادامه پیدا کند چون مردم فلسطین مدت زمان زیادی است که در رنج به سر می برند.

* این اظهارات به نوعی بیانگر این است که نهادهای حقوق بشری همانند انجمن شما نتوانسته اند در مورد فلسطین کاری خاصی را انجام بدهند؟ کار دیده بانی کاری بسیار مشکل و پیچده است چون شما قدرت فیزیکی و اجرایی ندارید و فقط می توانید وضعیت موجود را گزارش کنید فقط همین. شما فقط می توانید شکایت ها و گزارش های خود را به نهادهای بین المللی ارائه کنید. کار دیده بانی از این لحاظ مشکل است که شما به لحاظ فیزیکی نمی توانید کاری انجام بدهید. مشکل است چون شما احساس می کنید که نیاز هست تا کاری انجام شود اما اقدامی برای بهبود اوضاع انجام نمی گیرد. بنابراین تنها کاری که نهادهایی همچون انجمن وکلای دموکرات می توانند انجام بدهند ادامه ارائه گزارش و تکرار آن و گفتن حقیقت به جهانیان است تا شاید وضعیت تغییر کند. * با این اوصاف شما وضعیت قدرت های هژمونیک موجود در جهان همچون آمریکا و اتحادیه اروپا و نقش آن در حمیات از جنایات اسرائیل را چطور ارزیابی می کنید؟ مشکل اصلی در این زمینه آمریکاست. قدرتی که این کشور در وتوی قطعنامه های شورای امنیت دارد؛ قطعنامه هایی که می توانند موجب اقدام علیه اسرائیل و به نفع مردم فلسطین شوند.  قدرت های هژمونیک یکی از مشکلات موجود در جهان هستند و این بخاطر ساختار سازمان ملل است. زیرا مجمع عمومی این سازمان به نوعی زیر سلطه شورای امنیت است و یا به عبارت دیگر توسط آن به گروگان گرفته شده است. در جهان بیش از ۲۰۰ کشور وجود دارد اما فقط پنج کشور (کشورهای دارای حق وتو در سازمان ملل یا همان اعضای دائم شورای امنیت) بر تمام این ۲۰۰ کشور سلطه دارند. وضعیت هژمونیک موجود در جهان باید پایان پذیرد و نابرابری میان کشورها از میان برود. برای رسیدن به این  هدف فکر می کنم جایگزین هایی همانند جنبش عدم تعهد و یا بریکس و جایگزن های دیگر بسیار مهم هستند. این به تصمیم کشورهای ضعیف بستگی دارد که وضعیت موجود را تغییر دهند و این کار با اتحاد آنها صورت می گیرد و اگر کشورها با یکدیگر متحد شوند قدرت های هژمونیک مجبور به تغییر می شوند. زمانیکه اکثریت موجود در جهان تصمیم بگیرند در برابر سرکوب بایستند قدرت های هژمونیک چاره ای به جز همراهی با اکثریت را نخواهند داشت. اینکه پنج کشوری که یک پنجم جمعیت جهان را دارند بر چهار پنجم جمعیت جهان حاکم هستند مسخره است. ما در قرن ۲۱ زندگی می کنیم نه در قرون وسطی و این وضعیت تمسخر آمیز است. این وضعیت قابل تحمل نیست و ما کشورهای غیر هژمونیک باید راه هایی را برای پایان آن بیابیم. * همانطور که مطلع هستید آمریکا بصورت غیر قانونی بخشی از دارائی های ایران را ضبط کرده و مقامات ایرانی از شکایت از آمریکا به دادگاه های بین المللی سخن می گویند به نظر شما آیا امکان پیروزی ایران در این دعوای حقوقی وجود دارد؟ بله شانس پیروزی برای ایران وجود دارد. توجه به یک نکته ضروری است وقتی شما کاری را انجام می دهید نمی توانید شخص دیگری را به این دلیل که همان کار شما را انجام داده محکوم کنید و این همان کاری است که آمریکا در قبال ایران انجام داده است. آمریکا بعد از انقلاب اسلامی ایران بدنبال تحت فشار قرار دادن مردم ایران بوده است و من قویا معتقدم که تحریم های اعمال شده علیه ایران غیرقانونی هستند. و فعالیت هسته ای ایران نیز موجب شد تا تحریم های بیشتری علیه این کشور اعمال شود. وضعیتی که آمریکا علیه ایران بوجود آورده غیر اخلاقی و غیر قانونی است. من معتقدم که ایران در این راه باید با دو مورد مبارزه کند. یکی رسانه های غربی که به شدت در حال ارائه تصویری غیر واقعی از این کشور، مردم و حکومت آن هستند  و دیگری اقدامات غیر قانونی و غیر قابل قبول آمریکا، ایران باید با ابزار قانونی به جنگ کشوری برود که بصورت غیر قانونی اقدام می کند. ضبط دارائی های ایران از سوی آمریکا غیرقانونی بود همانند تصمیم واشنگتن برای حمله به عراق که غیر قانونی و بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل انجام شد. آمریکا یک کشور قلدر است و چون فکر می کند که ابرقدرت جهان است دست به این کارها می زند دقیقا همانند اقدامی که در مورد سوریه انجام می دهد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن