محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853181331
بیتوجهی جهانیان به کشمیر و تنها راه حل آن
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
بیتوجهی جهانیان به کشمیر و تنها راه حل آن برخی تحلیلگران بر این باورند که علت بیاعتنایی مدعیان دفاع از حقوق بشر به ویژه آمریکا به مسئله کشمیر این است که مسئله کشمیر سودی برای قدرتهای سلطهگر جهانی ندارد، زیرا آنها منفعتمحور هستند و فقط به منافع خود میاندیشند.
به گزارش فرهنگ نیوز، منطقه کشمیر در سال 1320 میلادی برابر با 699 هجری شمری تا زمان یوسف شاه چک آخرین پادشاه مسلمان کشمیر، کشور مستقل اسلامی بود، یعنی تا سال 1586 میلادی(سال نقض تعهد اکبر شاه مغول و دستگیری یوسف شاه چک در دربار اکبر شاه مغول) به مدت بیش از دو قرن کشور اسلامی بود، کشمیر مجدد از سال 1586 میلادی اشغال شد و به ترتیب ذیل ادامه پیدا کرد:
1- هند (حاکمان مغولی)، 166 سال کشمیر را اشغال کردند.
2- افغانها، کشمیر را از تسلط حاکمان مغول هند خارج کرده و خود 67 سال بر این منطقه حاکم بودند.
3- سیکهای پنجاب، پس از بیرون کردن افغانها از کشمیر، به مدت 27 سال بر این منطقه حکومت کردند.
4-پس از اشغال کشمیر توسط سیکهای پنجاب، دوره استعمار انگلستان فرا رسید، هنگامی که انگلیسیها نتوانستند بر کشمیر مسلط شوند، با تاجر دوگره (قومی از هندوها) جامو معامله کرده و کشمیر پس از خارج شدن از دست سیکهای پنجاب، به مبلغ هفت و نیم میلیون سکه رایج آن زمان به تاجر دوگرههای جامو فروخته شد و دوگرا به مدت 101 سال طی 1846 تا 1947میلادی بر کشمیر حکومت کرد.
5- از سال 1947 میلادی سیطره هند بر بخش اعظم کشمیر آغاز شد و همچنان ادامه دارد.بخشی از کشمیر هم تحت کنترل پاکستان است.
هند که بخش اعظم کشمیر را تحت سیطره خود قرار داده از سال 1947 تا کنون با پاکستان منازعه داشته و تا کنون سه جنگ میان دو کشور که بمب اتمی هم در اختیار دارند، رخ داده است، در اولین جنگی که رخ داد، مسئله کشمیر را به سازمان ملل ارجاع دادند، و چندین قطعنامه در این زمینه تصویب شد که تا کنون هیچ نتیجهای نداشته است.
بعد از توافق آتش بس میان دهلینو و اسلامآباد در سال 2003 میلادی، روند صلح میان دو همسایه آغاز شد؛ از آن پس، منطقه کشمیر در حالی همچنان صحنه نقض آشکار حقوق بشر و سرکوب مردم مسلمان این منطقه است که هریک از طرفها، دیگری را به نقض آتش بس متهم میکند.
به گفته منابع کشمیری،صدها هزار نیروی نظامی خود را در کشمیر مستقر کرده که برخی تعداد آن را تا یک میلیون نفر هم برآورد کردهاند. احزاب و تشکلهایی که در کشمیر فعال هستند، معمولا طرفدار هند و یا پاکستان هستند.
کارشناسان مسائل جهان اسلام بر این باورند که بیداری اسلامی در کشمیر در سال 1931 میلادی آغاز شد، هنگامی که مردم علیه دیکتاتوری و نظام ضد اسلامی قیام کردند و بدن ترتیب 13جولای 1931 برابر با 21 تیر 1310 ش قیام خونین مسلمانان کشمیر رقم خورد و از آن زمان تاکنون استعمارگرایان در قالبهای مختلف تلاش میکنند که حرکت مردم انقلابی کشمیر را تغییر دهند .
به گفته کارشناسان، متاسفانه جهان، کشمیر را به عنوان مسئله مورد مناقشه سیاسی میان کشورهای هند، پاکستان و گاهی چین مطرح میکند، که نیمی از واقعیت است و نیم دیگری که از آن چشم پوشی میشود، تعلق آن به اسلام است، یعنی مسئله کشمیر متعلق به جهان اسلام است نه به پاکستان، هند و یا چین، هر چند این کشورها هم از نظر سیاسی طرفهای مسئله کشمیر هستند.
سازمانهای بین المللی و منطقهای در طول این سالها هیچ اقدامی برای حمایت از حقوق مشروع مردم کشمیر جز تماشا کردن ریختن خون مسلمانان و سرکوب آنها انجام ندادهاند.
متاسفانه سازمان همکاری اسلامی به عنوان نهادی که برای رسیدگی به امور کشورها و ملتهای مسلمان و حل مشکلات آنها ایجاد شده، در مسئله کشمیر هم عملکرد مثبتی نداشته است. در این میان به گفته شهروندان کشمیری، مردم کشمیر پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران را الگوی خود میدانند و چشم امید به حمایتهای کشورمان بستهاند.
دلایل بیتوجهی جهانیان به سرکوب مردم کشمیر
آقای روحالله رضوی کارشناس مسائل کشمیر در گفتوگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم درباره مسئله کشمیر و دلایل بیتوجهی جامعه جهانی به آن گفت : مسئله کشمیر هم باید همانند مسائل مهم منطقهای دیگر مورد توجه قرار گیرد. اما دلیل اینکه چرا آن طور که باید و شاید به این مسئله پرداخته نشده است، به ویژه طی چند سال اخیر به بحرانهای منطقهای برمیگردد.
بازیگرانی که در مسئله کشمیر تاثیرگذار هستند، یعنی هند و پاکستان طی 60 تا 70 سال اخیر در این زمینه ایفای نقش کردهاند و هر کدام از نگاه خود به این مسئله پرداختهاند و این مسئله سبب شد تا عملا زمینه نگاه بین المللی به این مسئله فراهم نشود.زیرا هند مسئله کشمیر را یک مسئله داخلی خود می داند و پاکستان هم از این مسئله به عنوان ابزار و اهرمی برای فشار بر هند استفاده میکند.
اصرار دولت هند بر اینکه مسئله کشمیر یک مسئله داخلیاش است و نیز نوع نگاه منفعت محور پاکستان به این مسئله باعث شده که طی این سالهای طولانی، اطلاعات و اخبار درستی از کشمیر به خارج از این منطقه منتقل نشود و بحرانهای منطقهای هم طی چند سال اخیر به آن(نپرداختن رسانهها به مسئله کشمیر) دامن زده است.
منفعتمحوری اقتصادی یکی از عوامل بیتوجهی به مصایب مردم کشمیر
به گفته این کارشناس، وجود هند به عنوان رقیب اقتصادی قدرتمند و روابط اقتصادی هند با کشورهای دیگر و سرسختی دهلی در مطرح نشدن مسئله کشمیر تاثیرگذار بوده است. هند با کشورهایی که با آنها همکاری اقتصادی دارد، با استفاده از اهرم اقتصاد و منافع اقتصادی اجازه نداده است که مسئله کشمیر از سوی این کشورها به صورت جدی مطرح شود.
وی خاطر نشان کرد در پی تقسیم هند و پاکستان و استقلال آنها، تمایلات مردم کشمیر بیشتر به سوی پاکستان بوده است.
رد پای انگلیس در اشغال کشمیر
رضوی درباره اینکه آیا استعمارگران انگلیسی در مصایب و رنج طولانی مردم کشمیر نقش داشتهاند، تصریح میکند که انگلیسیها به هندیها کمک کردند تا نیروهای نظامی خود را در کشمیر مستقر کنند.(استعمار پیر انگلیس در اشغال سرزمین متعلق به ملت فلسطین هم نقش اصلی و محوری را ایفا کرد)
از آن زمان، اختلافات میان هند و پاکستان شروع شد که با رخ دادن چند جنگ میان دو طرف به اوج خود رسید.
حل بحران کشمیر
به گفته این کارشناس، تنها راه حل مسئله کشمیر، احترام به خواستههای مردم این منطقه و به رسمیت شناخته شدن حق تعیین سرنوشت آنهاست.
رضوی درباره قطعنامههای سازمان ملل که در ارتباط با مسئله کشمیر تصویب شده است، به تسنیم میگوید: این قطعنامهها ایراد فراوانی دارد، ایراد مهم این قطعنامهها در این است که در مسئله کشمیر فقط به دو طرف خاص نگاه میکند و طرف سوم و مهم یعنی مردم کشمیر را نادیده گرفته است، مردم کشمیر طرف سوم این معادله هستند که مورد بیتوجهی و نادیده گرفتن مجامع و نهادهای بین المللی به ویژه سازمان ملل قرار گرفتهاند.
وی تاکید میکند : مهمترین مسئله این است که حقوق انسانی مردم کشمیر باید رعایت شود، حقوق این مردم نباید پایمال شود، طی روزهای اخیر شاهد درگیریها و نقض حقوق مردم کشمیر و برخورد قهرآمیز و سرکوبگرانه، زندانی شدن و شکنجه آنها بودیم، باید به مردم کشمیر حق تعیین سرنوشت داده شود تا خود برای تعیین سرنوشتشان تصمیم بگیرند.مسئله، حمایت از یک جریان خاص در کشمیر نیست، بلکه مسئله حمایت از حقوق همه مردم کشمیر است.
جمعیت مسلمانان کشمیر و تحرکات گسترده برای تغییر بافت جمعیتی
رضوی درباره جمعیت مسلمانان کشمیر تحت سلطه غیر مسلمانان،تعداد آنها را بین هفت تا هشت میلیون نفر برآورد میکند.به گفته وی، متاسفانه حاکمان کشمر به تغییر بافت جمعیتی این منطقه پرداخته اند.
آمار کشتهها در کشمیر
رضوی درباره آمار کشتههای مردم کشمیر به طور مشخص از سال 1988 تا کنون میگوید: از سال 1988 میلادی تا کنون، بر اساس آمار منابع هندی، 65 هزار نفر کشته شدهاند در حالی که آمار منابع کشمیری و پاکستانی از کشته شدن بیش از 90 هزار مسلمان حکایت میکند.
هدف مردم کشمیر
به گفته رضوی، مردم کشمیر همچنان با وجود ظلم و سرکوبگری که با آن روبرو هستند و با وجود بیاعتنایی مجامع بین المللی و نهادهای مدعی دفاع از حقوق بشر، بر ادامه مبارزات مشروع و مسالمت آمیز خود اصرار دارند، مردم خواهان تعیین سرنوشت خود بدون دخالت دیگران هستند.
شباهتهای بحران کشمیر به تراژدی فلسطین
برخی تحلیلگران بر این باورند که علت بیاعتنایی مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر به ویژه آمریکا به مسئله کشمیر این است که مسئله کشمیر سودی برای قدرتهای سلطهگر جهانی ندارد،زیرا آنها منفعتمحور هستند و فقط به منافع خود میاندیشند و برای آنها حقوق غصب شده مردم مظلوم کشمیر اهمیتی ندارد و به همین سبب برای پایان اشغال این منطقه دست به هیچ تحرکی نمیزنند.
بحران کشمیر هم همانند مسئله فلسطین به عنوان مسائل مهم جهان اسلام تا زمانی که تفرقه در میان امت اسلام وجود داشته باشد و حکام خائن و سازشکاری که برای عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی سر از پا نمیشناسند و تا زمانی که معیارهای دوگانه نهادهای بین المللی و نفاق مدعیان دفاع از حقوق بشر وجود داشته باشد، ادامه خواهد یافت.
احمد ابوزید تحلیلگر مصری میگوید مسئله کشمیر مسلمان تا حد زیادی به تراژدی فلسطین شبیه است، هر دو مسئله از سال 1948 میلادی آغاز شد و دو ملت مسلمان هر کدام با دشمن سرسخت و یکدندهای روبرو هستند که برای از بین بردن صاحبان اصلی این سرزمینها و غصب حقوق مشروعشان تلاش و انواع شکنجه و ظلم و سرکوبگری را اعمال میکنند، مردم مسلمان کشمیر طی این سالهای طولانی در معرض ظلم و ستم و کشتار قرار داشتهاند که هزاران نفر جان خود را از دست دادهاند، هر دو مسئله در شورای امنیت با توطئه و همدستی بین المللی روبرو شده و نتیجه آن تضییع و پایمال شدن حقوق مسلمانان بوده است، دهها قطعنامه درباره حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین و مردم کشمیر و محکومیت جنایات اشغالگران در کشمیر و فلسطین صادر شده، ولی این قطعنامهها تا امروز اجرا نشده است.
منبع: تسنیم
95/4/28 - 18:06 - 2016-7-18 18:06:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
بلد نیستیم با سوبسید دولتی کار کنیم/ مستقل شدن گروهها، تنها راه نجات تئاتر
در نشست خبری هملت شکسپیر مطرح شد بلد نیستیم با سوبسید دولتی کار کنیم مستقل شدن گروهها تنها راه نجات تئاتر اشکان خیلنژادگفت در پروژه هملت شکسپیر ما به گروه محوری و چگونگی اجرا پرداختیم نه ارتباط صرف با مخاطب فکر میکنم تنها راه نجات تئاتر این است که به سوی مستقل شدنتنها راه حل ممکن تخلیه مخازن نفت از طریق خطوط انتقال است
تنها راه حل ممکن تخلیه مخازن نفت از طریق خطوط انتقال است نماینده مردم اهواز گفت تنهاراه حل ممکن برای مهار آتش سوزی تخلیه مخازن از طریق خطهای انتقال است علی ساری عضو کمیسیون انرژی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان درباره مهار آتش سوزی پتروشیمی بوعلی متصویب منطقه آزاد اینچه برون را پیگیری می کنم/ تنها راه مقابله با مشکلات معیشتی، اقتصاد مقاومتی است - پایگاه خب
نماینده مردم گنبد در مجلس شورای اسلامی در مصلی نماز جمعه امام جعفر ع گفت اولین لایحه ای که در مجلس به شدت به دنبال تصویب آن خواهم بود لایجه منطقه آزاد تجاری صنعتی اینچه برون است متن خبر نداردچهارشنبه ۱۶تیر۱۳۹۵قبل از مناظرهها به موسوی پیام دادم که احمدینژاد دروغگو و بیحیا است/ چرا شورای نگهبان با این مسئله برخورد ن
قبل از مناظرهها به موسوی پیام دادم که احمدینژاد دروغگو و بیحیا است چرا شورای نگهبان با این مسئله برخورد نکرد تنها راه نجات کشور آزادی بیان است اولین وزیر جدا شده از کابینه محمود احمدی نژاد میگوید شاید بهتر بود قبل از انتخابات سال ۸۸ از شخصیت احمدی نژاد میگفتم او معتقد انماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس: تنها راه اجرای اقتصاد مقاومتی پیشگیری از قاچاق کالا است
نماینده مردم اردل فارسان کیار و کوهرنگ در مجلس تنها راه اجرای اقتصاد مقاومتی پیشگیری از قاچاق کالا است نماینده مردم اردل فارسان کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی گفت تنها راه اجرای اقتصاد مقاومتی پیشگیری از قاچاق کالا است به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد حمیدرضا عزیزی بعدتصویب منطقه آزاد اینچه برون را پیگیری می کنم/ تنها راه مقابله با مشکلات معیشتی، اقتصاد مقاومتی است
نماینده مردم گنبد در مجلس شورای اسلامی در مصلی نماز جمعه امام جعفر ع گفت اولین لایحه ای که در مجلس به شدت به دنبال تصویب آن خواهم بود لایجه منطقه آزاد تجاری صنعتی اینچه برون است به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از قابوس نامه قره جه طیار هدف از پیگیری تصویب اینمقاومت تنها راه مقابله با رژیم صهیونیستی است
امام جمعه آبدانان مقاومت تنها راه مقابله با رژیم صهیونیستی است شناسهٔ خبر 3699838 - جمعه ۱۱ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶ ۵۹ استانها > ایلام jwplayer display inline-block; ایلام-امام جمعه آبدانان با اشاره به اینکه مقاومت تنها راه مقابله با رژیم صهیونیستی است گفت مسئله فلسطین و قدس درعمل به سیاست های اقتصاد مقاومتی تنها راه علاج اقتصاد کشور است
فرماندار ورامین عمل به سیاست های اقتصاد مقاومتی تنها راه علاج اقتصاد کشور است تهران – ایرنا – فرماندار ورامین گفت عمل به سیاست های اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب تنها راه علاج اقتصاد کشور و برون رفت از مشکلاتی است که به واسطه تحریم های ناجوانمرانه به ایران تحمیل شده استروحانی: پیام راهپیمایان روز قدس این است که مردم فلسطین تنها نیستند
روحانی پیام راهپیمایان روز قدس این است که مردم فلسطین تنها نیستند رئیسجمهور گفت مسلما پیام مردم مسلمان ایران در سراسر کشور در روز جهانی قدس این است که ملت فلسطین تنها نیستند حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در مراسم روز جهانی قدس در تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکیولایتی: تنها راه نجات فلسطین، مبارزه است/ روز قدس ابتکار مخلصانه امام خمینی(ره)
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرام خود به مناسبت فرا رسیدن روز قدس و با عنوان قدس متعلق به مسلمانان است نوشت فردا جمعه بار دیگر روز قدس صدای مظلومیت ملت فلسطین را فریاد خواهد زد به گزارش مشرق در ادامه یادداشت علی اکبر ول-
گوناگون
پربازدیدترینها