واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جای خالی بیماران در تورهای گردشگری
تابستان میگذرد ولی عدهای به خاطر ابتلا به بیماریهای خاص از سفر کردن محروم میشوند.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تابستان است و فصل تورگردی و سفر، اما هستند افرادی که به دلیل ابتلا به بعضی بیماری های خاص و بیم از برخورد بد همسفران از شرکت در این تورها ابا دارند. شاید بتوان گفت وجود یک تور گردشگری مخصوص این گونه اشخاص باعث بیرون آمدن آنها از انزوا و حضورشان در جمع شود.
تور درمانی
خیلی هایمان واژه تور درمانی را بارها شنیده ایم اما کمتر کسی پیدا میشود که در خصوص محوریت این مدل تورها اطلاعات درستی داشته باشد.
تور درمانی نوعی گردشگری سلامت است که در آن افراد به منظور رفع مشکلات جسمی و روحی و گذراندن یک دوره درمان می توانند به مقصد مد نظر خود سفر کنند. در کشور ما برای اولین بار سال 82 بود که چنین برنامهای از سمت وزارت بهداشت با هدف اشتغال زایی برای دانش آموختگان پزشکی ایجاد شد و در ابتدا رونق صنعت توریسم مد نظر قرار نداشت.
پس از استقلال توریسم درمانی که در سال 83 انجام شد، از آن به عنوان درمان یک سری بیماری های خاص با استفاده از نمک، لجن و آب گرم صورت می گرفت و بیشتر بعد درمان داشت نه کار دیگر!
اما با گذشت قریب به 13 سال هنوز تورهایی ایجاد نشده اند که بیماران گریزان از جمع را صرفا با هدف گردشگری نه اهداف درمانی به مسافرت ببرند.
ابراهیم پورفرج، مدیرجامع تورگردانان کشور درگفت و گو با خبرنگار حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص توردرمانی گفت: تور های سلامت با همکاری میراث فرهنگی و وزارت بهداشت در ایران برگزار می شود. علاقه مندی کشورهای حوزه خلیج فارس، آذربایجان و کشور های دیگر برای اینکه وارد ایران شوند، آن هم به منظور درمان بسیار بالا است. هزینه پایین و تخصص در درمان دو دلیلی هستند که باعث علاقه مندی ورود کشورهای دیگر به ایران شده اند. کادر پزشکی خوبی که در ایران وجود دارد، خود یکی از دلایل اصلی جذب گردشگر به کشورمان است. از سویی دیگر اگر کسی بخواهد برای لجن درمانی ،آب درمانی ،نمک در مانی و ...به دیگر کشور ها سفر کنند باید هزینه بالایی را بپردازد.
پور فرج در ادامه در خصوص نبود تورگردشگری با تجهیزات مناسب مخصوص بیماران خاص گفت: شاید بسیاری از افراد به علت بیماری خاصی که دارند، خود را از دیگران مخفی میکنند و از حضور در جمع ترس دارند. به نظر من وجود تور های گردشگری مخصوص بیماران خاص می تواند برایشان خوب و تاثیر گذار باشد.
وی افزود: جامعه تورگردانان برای طرح برپا کردن تور مخصوص بیماران خاص و نسبت به توانایی و هزینه آدم ها تعریفی نداشته است. ایجاد تور مخصوص بیماران خاص پیشنهاد بدی نیست و نیاز به گفت و شنود جامع بین همکاران ما دارد و بعد از تایید نیازمند به همکاری بین بخش خصوصی و دولت است. دولت برای این کار باید وارد داستان شود و از نظر مالی به این افراد کمک کند. به طور مثال سفر کارت هایی برای بیماران خاض تهیه شود که با تخفیف پنجاه در صدی بتوانند از اماکن دیدنی و تور های گردشگری استفاده کنند.
پورفرج در ادامه گفت: من قول نمی دهم که که سریع برای بیماران تور های مخصوص برگزار کنیم اما این موضوع را در یکی از جلسات به عنوان دستور کار تورگردانان مطرح می کنم. نمایندگان دولت و مسئولان سازمان میراث فرهنگی را دعوت می کنیم و برایشان توضیح می دهیم که ما چنین پیشنهادی داریم و اگر تایید شود، در دستور کار بخش دولتی قرار دهیم. اگر هم تا پایان سال جاری به نتیجه نرسد، در سالهای دیگر جز دستور کار اجرایی دولت باشد.
۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]