واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در یکسال گذشته هیأتهای تجاری بسیار زیادی به کشور سفر کردند و با توجه به بستر رکود اقتصاد جهانی و وجود ظرفیتهای خالی بسیار زیاد در اقتصادهای درحالتوسعهای مانند اقتصاد ایران، آنها بهدنبال کشف و سرمایهگذاری در اقتصاد ایران بودند؛ اما هجمه ورود این هیأتهای تجاری و سرمایهگذاران خارجی بدون نتیجه باقی ماند و نتوانستند این فضاها و ظرفیتهای خالی اقتصاد کشور را پیدا کرده و به مقاصد سرمایهگذاری خود دست یابند.
به گزارش تراز ،علی قنبری معاون وزیر جهاد کشاورزی به بیاثر بودن برجام بر اقتصاد کشور اعتراف کرده است: اکنون یکسال از برجام میگذرد اما هنوز تحولات اقتصادی و بهبود شاخصهای اقتصاد کلانی که انتظار میرفت در دوره پسابرجام تحقق يابد، رخ نداده است.
در یکسال گذشته هیأتهای تجاری بسیار زیادی به کشور سفر کردند و با توجه به بستر رکود اقتصاد جهانی و وجود ظرفیتهای خالی بسیار زیاد در اقتصادهای درحالتوسعهای مانند اقتصاد ایران، آنها بهدنبال کشف و سرمایهگذاری در اقتصاد ایران بودند؛ اما هجمه ورود این هیأتهای تجاری و سرمایهگذاران خارجی بدون نتیجه باقی ماند و نتوانستند این فضاها و ظرفیتهای خالی اقتصاد کشور را پیدا کرده و به مقاصد سرمایهگذاری خود دست یابند.
ازدستدادن چنین فرصتهایی ریشه در ضعفهایی از اقتصاد کشور دارد که در بر شمردن آنها باید اول به ضعف ساختاری و نهادی و بسترهای قانونی اقتصاد کشور اشاره کرد؛ اما ازآنجاکه درباره این موضوع زیاد بحث شده و اصلاح آن زمانبر و نیازمند برنامههای بلندمدت و میانمدت است، بهتر است دنبال رفع سایر موانع در درمان کوتاهمدت اقتصاد کشور بود. بنابراین اگر بخواهیم به دومین ضعف اقتصاد کشور در جذب سرمایهگذاری خارجی بپردازیم باید به ضعف گفتمان سرمایهگذاری در بخش خصوصی پرداخت. بافت بخش خصوصی در اقتصاد ایران، بافتی شبهدولتی است که نیازی به تأمین مالی خارجی ندارد و سود خود را از خلق فضاهای رانتی بهدست میآورد و بیمیلی در جذب سرمایهگذاری خارجی در یکسال اخیر و ازدستدادن چنین فرصتهایی برای اقتصاد ایران، ریشه در همین موضوع دارد.
در دوره پسابرجام دولت موفق به تدوین و امضاي تفاهمنامههای تجاری زیادی شد اما این موضوع با بحث جذب سرمایهگذاری خارجی و استفاده از اعتبارهای مدتدار برای تأمین مالی و ارزی کشور بسیار متفاوت است. این موضوع ریشه در دولت به دولت بودن (G to G) این تفاهمنامهها دارد اما در کشورهای پیشرفته، بخش خصوصی بار اصلی تجارت بینالمللی را به عهده دارد و شکل درست مراودات و تعاملات تجارت بینالمللی این است که بخش خصوصی با بخش خصوصی کار کند؛ بنابراین ضروری است که بخش خصوصی کشور به سمت واقعیشدن پیش برود.
زمانبندی انتشار: 28 تير 1395 - 12:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]