واضح آرشیو وب فارسی:نی زار:
ایجاد منطقه آزاد تجاری سیستان محور توسعه ایران و افغانستان
نـــــی زار : استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تصویب منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان در شمال استان در مجلس شورای اسلامی محور توسعه ایران و افغانستان است که هر ۲ کشور باید از این فرصت نهایت استفاده را در کنار منطقه آزاد چابهار ببرند. به گزارش نی زار، «علی اوسط هاشمی» عصر شنبه در نشست […]
نـــــی زار : استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تصویب منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان در شمال استان در مجلس شورای اسلامی محور توسعه ایران و افغانستان است که هر ۲ کشور باید از این فرصت نهایت استفاده را در کنار منطقه آزاد چابهار ببرند. به گزارش نی زار، «علی اوسط هاشمی» عصر شنبه در نشست ۲ جانبه با والی ولایت نیمروز افغانستان اظهار داشت: سیاست جمهوری اسلامی ایران بر این است تا ظرفیت ها و پتانسیل های خود را ابتدا در اختیار کشور همسایه و برادر خود افغانستان قرار دهد.
وی گفت: مثلت ایران، افغانستان و پاکستان در کنار یکدیگر می تواند به تمام بازارهای بین المللی دسترسی داشته باشند و به قطب اقتصادی تبدیل شود.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی تمام توانمندی های خود را در اختیار ولایت نیمروز افغانستان قرار می دهد تا با استفاده از ظرفیت بندر چابهار به آب های آزاد دست پیدا کند.
وی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی با کمال میل از توسعه روابط میان سیستان و بلوچستان و ایالت نیمروز افغانستان حمایت می کند و تمام موانع این ارتباط باید از طریق ۲ کشور برداشته شود.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار با ظرفیت هشت و نیم میلیون تن در اختیار ولایت نیمروز افغانستان است تا بتواند برای حضور در بازارهای بین المللی استفاده کند.
هاشمی بیان کرد: می توان خط کشتیرانی مشترک راه اندازی کرد تا در بازارهای بین المللی نقش خوبی در کنار همدیگر ایفا کنیم.
وی تصریح کرد: هیچ مشکلی در مسیر مشارکت و راه اندازی خط مشترک کشتیرانی وجود ندارد و باید در آینده ای بسیار نزدیک شاهد راه اندازی آن باشیم.
وی افزود: اراده جمهوری اسلامی بر این است تا در دوران پسا تحریم بتواند نهایت استفاده را از ظرفیت ها و توانمندی های خود ببرد.
وی ادامه داد: تمام ظرفیت های خود را در اختیار سرمایه گذاران خارجی به خصوص سرمایه گذاران کشور همسایه خود افغانستان قرار می دهیم.
وی افزود: ظرفیت های گسترده جمهوری اسلامی فرصتی برای افغانستان است که امروز در اختیار این کشوراست و باید از موقعیت های پیش آمده نهایت استفاده را در راستای منافع ۲ کشور ببریم.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به نامگذاری سالجاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: تلاش می کنیم به اهداف اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر فرزانه انقلاب دست پیدا کنیم.
هاشمی همچنین با اشاره به طوفان و ریزگردها در ۲ کشور بیان کرد: ما می خواهیم مردم افغانستان و شمال استان سیستان و بلوچستان از هوای پاک بهره مند شوند.
وی ادامه داد: هر ۲ کشور توانمندی های زیادی در این زمینه دارند که با استفاده از ظرفیت های بین المللی از این مشکل هم عبور کنیم.
وی خاطر نشان کرد: کانون های بحران ریزگردها باید در کشور ایران و افغانستان شناسایی و با کمک دولت ها هوای پاک را برای مردم خود فراهم کنیم.
وی اظهار داشت: دریاچه هامون ۶ منطقه است که باید هر ۲ کشور برای احیای این تالاب بین المللی تفاهم نامه امضا کنند.
وی گفت: ما آمادگی داریم تا با ولایت نیمروز افغانستان در تمام عرصه های اقتصادی همکاری داشته باشیم.
«محمد سمیع» والی ولایت نیمروز افغانستان و هیات همراه امروز (شنبه) از راه مرز میلک سیستان وارد استان سیستان و بلوچستان شدند.
ولایت نیمروز (استان) در جنوب افغانستان و در همسایگی ایران قرار دارد و شهر زرنج مرکز آن و شهرهای چخانسور و چهاربرجک از مهمترین شهرهای این ولایت است.
بازارچه و پایانه مرزی میلک و پل ابریشم به عنوان گذرگاه رسمی ایران و افغانستان در شهرستان هیرمند و در همسایگی شهرستان زهک قرار دارد.
سیستان و بلوچستان حدود ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد./ایرنا
۲۷ تیر, ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نی زار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]