تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):منتظران ظهور امام مهدى(ع) برترينِ اهل هر زمان‏اند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816617893




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دو قطبی‌هایی که بلای جان اردوغان شدند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دو قطبی‌هایی که بلای جان "اردوغان" شدند
سیاست‌های اردوغان باعث شد تا بخش سکولار و لائیک ترکیه به ویژه ارتش در برابر رئیس جمهور ترکیه بایستند و همیشه به عنوان مخالف شماره یک او یاد شوند.
به گزارش نامه نیوز، اردوغان از زمانی که قدرت را به دست گرفت تلاش کرد تا ترکیه‌ای متفاوت را به جهان معرفی کند. ترکیه‌ای که هم سعی می‌کرد خود را به اتحادیه اروپا نزدیک کند و هم می‌خواست تبدیل به یکی از رهبران جهان اسلام شود. اردوغان به دنبال ساختن یک کشور اروپایی و اسلامی است.
اردوغان اما در این میان دچار یک اشتباه استراتژیک شد و آنهم اینکه او در حالی به دنبال ساختن ترکیه قدرتمند در در عرصه بین الملل است که در داخل با بحران‌های اساسی روبرو است که آخرین نمونه آن کودتای شب گذشته بود. کودتایی که البته هنوز به سرانجام نرسیده است. سیاست‌های داخلی اردوغان در ترکیه زمینه ساز دو قطبی‌های سیاسی و اجتماعی در این کشور شد. امروز در ترکیه مورد نظر اردوغان دو قطبی‌های « سکولار – اسلام‌گرا» و «ترکی- کردی» به وضوح دیده می‌شود. ترکیه به رهبری کمال آتاترک رسما از امپراتوری اسلامی عثمانی که خلیفه مسلمانان آن را رهبری می‌کرد تبدیل به جمهوری لائیک ترکیه شد. کشوری که اسلام در ساحت زندکی مردم هیچ نقشی نداشت و مردم ترکیه سکولاریسم و لائیک بودن را میراث آتاتورک برای ترکیه می‌دانستند. آتاترک تاثیر فراوانی بر همسایگان خود نیز داشت و ما مشاهده می‌کنیم که رضاشاه نیز با تاثیر از آتاتورگ به دنبال لائیک کردن ایران بود که در این میان جامعه ایران برخلاف ترک‌ها با آن مخالفت کرد و اجازه نداد ایران در مسیر ترکیه قرار بگیرد. بعد از دوره آتاترک ارتش چنان قدرتی به دست آورد که در برابر هر جریان ضد سکولار قرار گرفت و سرکوب کرد. یعنی جریان غیر سکولار نتوانست قد علم کند و درعرصه سیاست ترکیه ظهور یابد.
در کنار تمام این سخت‌گیری‌های ارتش در دهه نود قرن بیستم، نجم الدین اربکان رهبر حزب رفاه به نخست وزیری ترکیه رسید و توانست فضای سیاسی ترکیه را اندکی تغییر دهد اما بازهم فضای سکولار ترکیه در برابر او ایستاد و دادگاه قانون اساسی علیه او رای داد.
اربکان در دوره کوتاه نخست وزیری خود به اقدامات جدی در راستای تز اسلام سیاسی و مشارکت جهان اسلام در اداره نظام بین المللی دست زد. اربکان به شدت به دنبال اسلامی کردن ترکیه بود. اربکان در مصاحبه با شرق الاوسط درباره ابتکار تاسیس اتحادیه هشت کشور اسلامى D8 متشکل از ترکیه، پاکستان، اندونزى، مصر، نیجریه، مالزى، بنگلادش و ایران، گفته بود: هدف ما تغییر آرایش نظام بین المللى بود که قدرت‌هایى بر آن مسلط بودند که در میانشان حتى یک کشور اسلامى هم وجود نداشت. سر انجام نخست وزیری اوبا مخالفت ارتش به پایان رسید. اما اسلام گرایان دیگری با نام عدالت و توسعه سال‌ها بعد بار دیگر به صحنه سیاسی ترکیه آمدند و توانستند به قدرت برسند. پیروزی حزب اعتدال و توسعه در سال 2002 و قدرت گرفتن اردوغان باعث شد تا ترکیه به سمت احیای تفکر عثمانی حرکت کند. اردوغان خود نیز معتقد به سکولاریسم سیاسی است اما اعتقاد دارد که ترکیه باید تبدیل به کشور اسلامی شود که بتواند رهبری جهان اسلام را به عهده بگیرد. در منطقه خاورمیانه یک کشور لائیک نمی‌تواند به رهبری جهان اسلام برسد و این مسئله اردوغان به خوبی می‌داند. این تفکر اردوغان باعث شد تا بخش سکولار و لائیک ترکیه به ویژه ارتش در برابر رئیس جمهور ترکیه بایستد و همیشه به عنوان مخالف شماره یک او یاد شوند.
دیگر مسئله‌ای که اردوغان به آن دامن زد دو قطبی کردن جامعه به «ترکی و کردی» است. کردها در ترکیه با وجود جمعیت قابل توجه‌شان همواره به عنوان شهروند درجه دو نگاه می‌شوند. درگیری میان کردها و ترک‌ها بیش از چندین دهه سابقه دارد. این درگیری‌ها علاوه بر هزینه زیادی که بر دوش دولت ترکیه داشت، باعث شکاف اجتماعی در داخل، مانعی برای پیوستن به اتحادیه اروپا در خارج و همچنین تداوم حضور قدرتمند نظامیان در ساختار سیاسی ترکیه بود. امروز این دو قطبی به حدی رسیده است که امروز بسیاری از انفجارهای ترکیه به کردها منصوب می‌شود. این دو قطبی‌ها باعث شده است تا ترکیه با یک مشکل اساسی به عنوان داخل مواجه باشد. مشکلی که اجازه نمی‌دهد ترکیه تبدیل به یک قدرت منطقه‌ای شود. کشوری که می‌خواهد قدرت منطقه‌ای شود احتیاج به یک آرامش درونی دارد. حسن روحانی در دوران مذاکرات هسته‌ای و بعد از دوران پسا برجام نیز به شدت به دنبال همین هدف بود. او برای پیشبرد اهداف خود در سیاست خارجی تلاش کرد در فضای سیاسی داخلی ایران، آرامش حاکم کند تا بتواند در عرصه سیاست خارجی امتیازهای بی شماری از طرف مقابل بگیرد. اردوغان به دنبال رفتن به اتحادیه اروپاست و می‌خواهد رهبری جهان اسلام را به عهده بگیرد اما در داخل ترکیه از سوی اروپا به نقض حقوق بشر متهم می‌شود و از سوی کشورهای اسلامی به عنوان یک اسلام گرای واقعی پذیرفته نمی‌شود. کودتای ارتش علیه اردوغان نشان داد، رئیس جمهور ترکیه برای احیای امپراتوری عثمانی کاری بسیار سختی پیش روی خود دارد . او ابتدا باید مشکلات داخلی خود را حل کند و بعد به فکر گسترش تفکری خود در منطقه باشد.



منبع: عصر ایران

مطالب مرتبط
واکنش کلینتون به کودتای ترکیه
تجمع طرفداران‌اردوغان در وین‌اتریش
واکنش های جهانی به کودتای ترکیه
انتصاب فرمانده جدید ارتش ترکیه
اردوغان خطاب به گولن: اگر جرات داری برگرد!
کودتاچی ها در ترکیه: شکست نخورده ایم، نبرد ادامه دارد/ بمباران مقر ریاست جمهوری توسط جنگنده های کودتا
پشت پرده کودتا در ترکیه چیست؟
هویت عامل کودتای ترکیه مشخص شد



۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن