واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حمایت 124 سازمان مردم نهاد از روز بدون نایلون/ تولید 1000 تن پسماند پلاستیکی در هر شبانه روز پایتخت
124 سازمان مردم نهاد و مجموعه داوطلب امروز درحرکتی نمادین اقدام به پاکسازی پارک جنگلی شیان از ظرف نایلونی و یکبار مصرف کردند.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، الهه راستگو عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران درحاشیه این برنامه ظروف يكبار مصرف را با توجه به ترکیبات تجزیه ناپذیر آن تهدید و دغدغه ای بزرگ برای محيط زيسـت مطرح کرد و اظهار داشت: استفاده از اين ظروف در كشور بسـيار ترویج یافته و از حد استاندارد فراتر رفته است.
وی با تاکید براینکه روند روبه رشد کیسه های نایلونی و ظروف پلاستیکی لزوم اتخاذ سیاست و راهکار اصولی را گوشزد می کند، افزود: اگرچه خلاقیت و ایجاد شیوه های جایگزین باید مورد توجه قرار گیرد اما نگاه به گذشته و مرور تجربیات پیشین در به کارگیری کیسه های پارچه ای و پاکت های کاغذی بیانگر ضرورت احیا این امر است.
رئیس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران، مصرف سرانه نایلکس هرخانواده مطابق آمارهای گزارش شده را روزانه سه کیسه ذکر کرد و گفت: این موضوعی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت و توجه به آن را منحصر به یک روز خاص دانست.
راستگو جایگزینی کیسه های قابل بازیافت و پارچهای با توجه به مضرات کمتر و امکان بازگشت به چرخه طبیعت را نه یک ضرورت بلکه امری واجب خواند و افزود: این راهکار اصولی نیز به دلیل صرف هزینه بیشتر به عنوان مهمترین عامل عدم جایگزینی از سوی بسیاری از تولیدکنندگان و ارائه دهندگان کالا و خدمات مطرح است.
وی حمایت دولت را مهمترین پایه و اساس اجرای این سیاست دانست و یاد آورشد: قطعا تخصیص سرانه و اعتبار دراین راستا ضرورتی انکارنشدنی است.
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: اگرچه هشدارهای فعالان زیست محیطی دنیا موید جهانی بودن این مسئله است اما تولید روزانه 7500تن زباله تنها در کلانشهر تهران و 1000 تن پسماند پلاستیکی در هر شبانه روز این شهر بیانگر روند تغییر در سبک زندگی مردم است.
راستگو تغییر در سبک زندگی را مولفه ی مهم این فرهنگ سازی غلط عنوان کرد و افزود: تبيین الگوهای آموزشی از طریق رسانه راهکار مهمی در سوق توجه مردم به این معضل است و متاسفانه علی رغم علم به عواقب و نتایج ناشی از این تغییر بس اشتباه، جایگزینی ظروف یکبار مصرف تجزیه ناپذیر معضلی جدی را برای محیط زیست رقم زده که عدم توجه به فرآیندهای پیشگیرانه وضعیت بحرانی را موجب خواهد شد.
وی در ادامه به نقش سازمانهای مردم نهاد در ارتقای آگاهی مردم اشاره کرد و گفت: حل معضلات زیستمحیطی جز با افزایش دانش مردم به عنوان جامعه هدف امکان پذیر نبوده و بیشک سمن های تخصصی فعال در زمینه محیط زیست خواهند توانست توام با احیاي فرهنگ صحیح و اگرچه منسوخ این شیوه های نوین به ظاهر صحیح اما مملو از مخاطرات زیستی، جسمی و اقتصادی را از چرخه سبک زندگی جامعه خارج كنند.
عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران سازمانهای مردم نهاد را صدای مردم دانست و گفت: این پل های ارتباطی میان ملت و دولت باتوجه به نقش مطالبه گری و حساس سازی خود همواره هشدار را به مسئلهای جدی و درخور تامل برای مردم و مسئولان تبدیل ساخته اند که امیدوارم این صدای محیط زیستی به پاسخ برسد.
راستگو با بیان ماهیت جهانی این مسئله رفع چالشهای آن را تکلیفی برای تمامی افراد عنوان کرد و گفت: قطعا تشکل های مردمی با ارائه راه حل و کمک فکری به سازمانهای دولتی و بین المللی مسئول در عرصههای زیست محیطی خواهند توانست گامی اساسی در جهت کاهش این معضل بر دارند.
وی درپایان با اشاره به نقش آموزشی سازمانهای مردم نهاد تاکید کرد: تشکیل دوره های آموزشی برای شهروندان به عنوان مهمترین بهره برداران منابع طبیعی، حفاظت از محیط زیست و احیاي منابع طبیعی را بیش از پیش بهدنبال خواهد داشت که البته لزوم افزایش منابع مالی و حمایت ساختاری و سخت افزاری از سمن ها در این راستا ضروری است.
۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]