واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: برخی از خوردنی ها می توانند به هورمون هایتان اختلال ایجاد کنند پس اگر دچار کم کاری تخمدان یا تیروئید و یا بیماری هایی از این دست هستید توصیه می کنیم به این لیست غذایی روی بیاورید و مانع شدت یافتن مشکلات هورمونی تان با مصرف این مواد غذایی شوید.
مشکلات هورمونیمشکلات هورمونی مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک بسیاری از خانم ها را تحت تاثیر خود قرار داده و متاسفانه بسیاری از ما آنچنان که باید درباره آن آگاهی نداریم. به عنوان متخصص وقتی تحقیق روی مشکلات هورمونی را آغاز کردم متوجه شدم در واقع بعضی از غذاهای سالمی که می خورم نیز می توانند مشکلم را بدتر کنند. پس موضوع فقط غذاهای مضر نیست، برای این مشکل باید همه غذاها را در نظر بگیریم.
در اینجا می خواهم غذاهای سالمی را معرفی کنم که خانم های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باید از آنها پرهیز کنند:
1- کلم خام
میدانم ممکن است از تعجب فکتان افتاده باشد، خیلی از خانم هایی که این را می شنوند نیز همین حال را دارند، خب بالاخره کلم را یک سوپر غذای فوق العاده پر خاصیت می دانیم ( واقعا هم هست )، اما وقتی خام خورده می شود، سبزیجات چلیپایی حاوی گواتروژن هستند و عملکرد تیروئید را سرکوب می کنند، که از عوامل سندورم تخمدان پلی کیستیک است.
اگر می خواهید خام بخورید، به جای کلم از برگ چغندر، کاهو و یا برگ تربچه استفاده کنید. اما اگر چیزی که واقعا دلتان می خواهد کلم، گل کلم، بروکلی یا کلم بروکسل است قبل از خوردن کمی در روغنی مانند نارگیل تفتشان دهید و سپس میل بفرمایید.
2- سویا
سویا یکی از جایگزین های شایع در برنامه غذایی مراجعینم بود، البته نیت آنها از این جایگزینی بد نبود سویا را جایگزین لبنیات می کردند، اما از این غافل بودند که فیتو یا استروژن گیاهی دارد، سویا در بدن مانند استروژن عمل می کند.
اما با اینکه از هورمون طبیعی تان تقلید می کند، سویا با استروژن بدنتان یکسان نیست، و وقتی بیش از حد سویا مصرف می کنید بدنتان گیج می شود و فکر می کند به اندازه کافی ذخیره استروژن طبیعی دارد. این اتفاق به سیستم درون ریز بدنتان سیگنال ارسال می کند که سرعت تولید استروژن را پایین بیاورد، و متعاقبا مقدار تولید هورمون جسم زرد نیز کاهش می یابد و در نتیجه باعث بسته شدن تخم گذاری می شود.
3- استویا
اگر مصرف قند را کم کرده اید ( خوش به حالتان )، شاید شیرین کننده های طبیعی مانند استویا را جایگزین کرده باشید. جالب است بدانید که استویا را در گذشته برای جلوگیری از بارداری استفاده می کردند. تحقیقات در این مورد محدود است، اما اگر از نظر هورمونی حساس نیستید، مقدار اندکی استویا نمی تواند روی باروری تان چنین تاثیری داشته باشد، اما اگر سندروم تخمدان پلی کیستیک یا دیگر مشکلات عدم تعادل هورمونی دارید بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنید و شیرین کننده ای دیگر را انتخاب نمایید، مانند عسل یا شهد نارگیل.
4- گوشت قرمز
به بسیاری از بیماران من که مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک بودند گفته شده بود از برنامه غذایی سرشار از گوشت قرمز استفاده کنند. اما بر اساس تجریبات من، این بهترین انتخاب نیست. دریافت پروتئین بالا باعث کاهش در تولید هورمون جنسی متصل به گلوبولین (SHBG ) می شود، پروتئینی در بدن که مبتلایان به سندروم تخمدان پلی کیستیک برای کاهش سطح تستوسترون به آن نیاز دارند.
برنامه غذایی سرشار از گوشت قرمز از یک نشر دیگر نیز مشکل ساز است: در چنین برنامه ای کربوهیدرات ها حذف می شوند، که اصلا برای کسی که مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک است و برای کمک به عملکرد تیروئید به گلوکز نیاز دارد خوب نیست. کربوهیدرات های سالم مانند برنج قهوه ای این گلوکز را عرضه می کنند که برای عملکرد هیپوفیز نیز ضروری است.
5- غذاهای سردی آور
طب سنتی چینی، انواع غذا را به دو نوع سردی آور و گرمی آور تقسیم می کند. بر اساس این فلسفه، خانم های مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک، باید با غذاهای گرمی آور مانند دارچین که قند خون را تثبیت می کند و به تخمک گذاری کمک می کند ایستا بودن اندام های تناسلی خود را از بین ببرند.
من توصیه می کنم از غذاهای سردی آور مانند خیار، نعنا و اسپیرولینا که از عوامل سرد کردن اندام های تناسلی هستند پرهیز کنید.دکتر سلاماخبار مرتبط :مردانگي و هورمون هاي مردانهقرص گوجه فرنگی و تقویت هورمون های جنسی مردانهسطح بالای هورمون مردانه درزناننکاتی مهم در مورد هورمون های مردانههورمونهای مردان پیش از تولد فرزندشان چه تغییراتی میکند؟
مطالب پیشنهادی
ست های زیبای لباس زیر و لباس شب زنانه !! + تصاویر
برای ماه عسل های رویایی به کجا سفر کنید ؟ !
خوش گذرانی های بهاری/با ما باشید
نمایش تصویری اعمال جراحی پلاستیک بدن
پنجشنبه 24 تیر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]