محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844767323
فحاشی مجازی برخی از ایرانی ها روی خط خبری جهان/معیدفر: نمیتوان رفتار آنها را به پای ملت ایران نوشت
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
فحاشی مجازی برخی از ایرانی ها روی خط خبری جهان/معیدفر: نمیتوان رفتار آنها را به پای ملت ایران نوشت جامعه > آسیبها - روزنامه شهروند نوشت: گروهی از ایرانیها حمله دیگری را به پایان رساندند. هر ١٥ ثانیه یک حمله، یک فحش و درنهایت با نام و نشانی که از خود در صفحه دیمیتری پایت، ستاره تیمملی فوتبال فرانسه بهجا گذاشتند، رکورد بیادبی و فحاشی در فضای مجازی را بار دیگر شکستند.
ماجرا بهجایی رسید که فرانسویها هم از فحاشی ایرانیها به پایت تعجب کردند. کاربران ایرانی درست از لحظه خروج رونالدو از زمین، با هجوم به اینستاگرام پایت، رکیکترین الفاظ ایرانی و انگلیسی را نثارش کردند. این واکنش هواداران ایرانی فوتبال از چشم رسانههای ورزشی و غیرورزشی فرانسه دور نماند و بازتاب فراوانی پیدا کرد. هفتهنامه فرانسوی «لکسپرس» در گزارشی با عنوان «ایرانیها به پایت بهدلیل مصدومیت رونالدو توهین کردند»، نوشت: «پایت پیامهای توهینآمیزی را از هواداران ایرانی فوتبال دریافت کرد. صفحه فیسبوک و اینستاگرام این بازیکن بینالمللی مالامال از پیامهای انتقادی و گاه توهینهای بسیار تند کاربران ایرانی است.» شبکه خبری «BFM» نیز گزارشی با عنوان «حمله کاربران ایرانی به دیمیتری پایت» منتشر کرد. روزنامه ورزشی «دیرکت مَتَن» هم با تیتر «ایرانیها از پایت خشمگین شدند»، به بررسی این موضوع پرداخت. حجم توهینهای ایرانیها بهقدری زیاد بود که حتی برخی از هموطنان شوکه شدند و به دلجویی از پایت پرداختند و از او خواستند این اتفاق تلخ را فراموش کند.
درست زمانی که ایرانیها مشغول فحاشی به این فوتبالیست فرانسوی بودند، از آنسو شماری از مردم سینمادوست فرانسه به یاد کیارستمی، کارگردان ایرانی از دسترفته، تصاویر او را با شمعهای روشن به رودخانه سن میانداختند تا صدای همدردیشان را به گوش ایرانیها برسانند.
ماجرا به خطای دیمیتری پایت، ستاره تیمملی فوتبال فرانسه روی رونالدو بازمیگردد؛ رونالدویی که برای فوتبالدوستان ایرانی همیشه یک ستاره محبوب بوده است. بعد از این خطا که موجب مصدومیت شدید رونالدو و خروج او از زمین شد تعدادی از ایرانیها خشمشان را نسبت به این اتفاق با حمله مجازی به صفحه دیمیتری پایت خالی کردند؛ مشابه همان کاری که پیش از این با لیونل مسی کرده بودند. البته رونالدویی که در شبهای اخیر مثلا مورد حمایت ایرانیها قرار گرفته بود همین چند ماه پیش، تجربه مشابهی را از سر گذرانده بود و بعد از انتشار خبر نامزدیاش، شماری از ایرانیها به صفحه نامزد او هم حمله کردند و باز مجموعهای از توهینها و فحاشیها! این رفتار حتی در رسانههای اسپانیایی بازخورد داشت و نشریه معتبر آس نوشت که ایرانیها به پدر پایت هم توهین کردهاند. اگر یکبار صحنههای پایان بازی را مرور کنید، متوجه میشوید کسانی که به صفحه پایت حمله کردهاند بهنوعی کاسه داغتر از آش بودهاند. وقتی پرتغال قهرمان شد، بازیکنان این تیم تونلی تشکیل دادند تا بازیکنان فرانسه از داخل آن رد شوند و مدال خود را بگیرند. در این لحظه پایت و رونالدو خیلی ساده با هم دست دادند و به هیچ وجه تغییری در میمیک چهره ابرستاره پرتغالی دیده نشد. تصویر او کاملا گویا بود و یک پیغام داشت؛ در زمین بازی این اتفاقها میافتاد.
بعد از همین حملات، رامبد جوان هم در برنامه خندوانه گفت: «افرادی به صفحه آقای پایت رفته و از او دلبری کردند و چیزهایی برایش به یادگار گذاشتند! البته او هیچوقت نمیفهمد کلماتی که به کار بردند چه معنایی دارد، مگر اینکه یک فارسیزبان را پیدا کند و از او بخواهد این کلمات را ترجمه کند. شک ندارم که آن فارسیزبان آن کلمات را ترجمه نخواهد کرد و اگر هم ترجمه کند قطعا خواهد گفت که این افراد، تعداد کمی هستند.» ایرانیان حاضر در این حملههای مجازی که شماری از آنها پروفایلهایی با نام و تصاویر غیرواقعی دارند، عموما دو دستهاند: دسته فحشدهنده و دسته بازدارنده. دسته اول گروهیاند که به دنبال بهانهای برای فحاشی هستند؛ یک روز در صفحه این بازیگر، روز دیگر در صفحه آن کارگردان و روزهای اخیر هم در صفحه دیمیتری پایت. گروه دوم هم پابهپای گروه اول فعالند و یکی در میان آنها را نصیحت میکنند که این پیامها را نگذارند و بهاصطلاح آبروی ایران را نبرند، اما تجربه نشان داده آنچه در این شرایط کمترین اثری ندارد، دقیقا همین درخواستها و توصیههای گروه دوم است!
رودخانهای که طغیان میکند
زندگی از نوع مجازیاش در ایران هر روز ابعاد اجتماعی تازهتری پیدا میکند. با وجود فرصتهایی که شبکههای اجتماعی و رسانههای جدید برای جامعه ایران به همراه آوردهاند، از سوی دیگر بازنمایی بخشی از بدفرهنگیها در همین فضای مجازی شکلی از آسیبهای نوپدید اجتماعی را به نمایش گذاشته است. جامعهشناسان میگویند که آنچه در فضای مجازی میگذرد و ازجمله رفتارهای خشن کلامی که در سالهای اخیر و در مقاطع زمانی مختلف تکرار شده بازنمایی بخشی از آشفتگی و بینظمیهای جامعه است. جامعهای که از سویی شاید حساسیتش را به کاربرد الفاظ رکیک و بددهنی از دست داده و از سوی دیگر در فضای مجازی احساس امنیت بیشتری میکند که با استفاده از نام و نشان جعلی عقدهگشایی کند و خشونت، کینه و نفرت را به اشتراک بگذارد.
دکتر سعید معیدفر، جامعهشناس در اینباره به «شهروند» میگوید: «کسانی که در این حملههای مجازی شرکت دارند نسبت به جمعیت چنددهمیلیونی کاربران ایرانی در فضای مجازی، تعداد محدودی هستند و بههرحال از تعداد بالای کاربران فضای مجازی، عدهای ممکن است به این سمت و سو کشیده شوند اما نمیتوان رفتار آنها را به پای ملت ایران نوشت.»
به گفته معیدفر، این رفتارهای اجتماعی و فحاشیها در فضای مجازی مسألهای است که عوامل متعددی دارد: «این مسأله ریشه در عرصهها و عوامل مختلفی دارد. به همین دلیل است که نمیدانیم از کجا شروع کنیم. زمانی است که جامعه وضع باثباتی دارد و یک یا چند جا مشکل دارد و میتوان به صورت مشخص آن را شناسایی کرد اما الان در ایران همهجا دچار مشکل شده است و در چنین شرایطی سرنخ از دستتان میرود و نمیدانید در آسیبشناسی مسائل به کجا باید مراجعه کنید.» به گفته معیدفر، یکی از مشکلات ایران در دهههای اخیر این است که جامعه تقریبا نظم و نسق خود را از دست داده و دچار بینظمی شده است و این بینظمی در سطوح مختلف دیده میشود: «گروه سیاسی و جناحی عمدتا بهدنبال این هستند که بهانهای پیدا کنند تا با استناد به آن وارد مناقشه و دعوا شوند. در سطح دیگر جامعه هم همینطور است. در جامعه منظم و باثبات که افراد جایگاههای خودشان را دارند و اهداف توسعهایاش مشخص است، آدمها کمتر به رفتارهای پرخاشگرانه تمایل دارند اما در ایران در بیشتر حوزهها این ازهمگسیختگی مشاهده میشود؛ در حوزههای اقتصاد و فرهنگ هم همینطور است.» معیدفر تأکید کرد: «درحال حاضر یکی از مشکلات ما در ایران همین است که متاسفانه نخبگان ما و کسانی که میتوانند در همه حوزهها نظمدهنده باشند در جامعه کماعتبار و گوشهنشین شدهاند و تأثیرشان را از دست دادهاند.»
این جامعهشناس، بیکاری و بیآیندگی بهویژه برای جوانان را از دیگر عواملی میداند که موجب شده انرژی آنها بهصورت انرژی مخرب به کار بیفتد: «بیکاری مسأله اصلی جوانان است. انرژی جوانان مثل رودخانه خروشانی است که مسیرش بسته شده و نمیتواند به زمینهایی که به آن نیازمند هستند برسد و در نتیجه جایی که نباید سر باز میکند و همه چیز را با خودش میبرد. انرژی جوانان در جامعه به خوبی مدیریت و از آن بهرهبرداری نمیشود و نتیجه همین میشود که این نیروهای سرشار جایی مشکل تولید میکنند چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی.»
افراد دیگری مثل دکتر اصغر مهاجری این موضوع را از این زاویه تحلیل میکنند که آنچه در فضای مجازی میگذرد، نشاندهنده سست شدن اخلاق در جامعه است: «مگر در سایر حوزهها غیراخلاقی نیستیم؟ مثلا در شهرآورد اخیر با وجود شعارهای زیادی که برای حفظ پاکیزگی داده شد، عکسهای بعد از بازی چه چیزی را نشان میداد؟ مگر این بیاخلاقی در ترافیک نمود پیدا نمیکند یا در بازی فوتبال؟ با یادآوری این نمونهها میخواهم بگویم این بداخلاقی، زاییده ساختارهای اجتماعی- فرهنگی ما است.»
مهاجری حرفهایش را اینطور ادامه میدهد: «تا زمانی که فضای مجازی را بهعنوان سبک زندگی قبول نکردهایم و برای آن قواعد و تولید محتوا نداریم، ارزشهای ورود به این عرصه را جامعهپذیر نکردهایم. بنابراین عدم آگاهی از این فضا، باعث بروز آسیبهایی میشود که بداخلاقیها ازجمله آنهاست. باید بپذیریم بسیاری از این بداخلاقیها، کارکرد پنهان برخی از پدیدههاست.»
افزون بر اینها فضای مجازی به کاربران این امکان را میدهد که با هویتهای ناشناخته و اسم و عکس جعلی مطلب منتشر کنند، به دیگران حمله یا از آنها حمایت کنند. بماند که البته در این آشفتهبازار فحاشی خیلی از افراد حقیقی هم از اینکه نام واقعیشان کنار الفاظ رکیک دیده شود، ترسی ندارند، اما در کل بخش عمده فحاشان با هویتهای ساختگی و صفحات جعلی به دیگران حمله و به آنها توهین میکنند. در سایر کشورها انتشار مسائل شخصی شهروندان و توهین به آنها جرم محسوب و با متخلفان برخوردهای قانونی سختگیرانه میشود اما در ایران با وجود امکان پیگیری این شکایتها، مردم کمتر برای کامنتهای توهینآمیز تلگرامی شکایت میکنند و عمدتا تنها اقدامشان بلاککردن و حذف کاربر مزاحم است. این نکتهای است که البته محل اعتراض هم هست. نکتهای که آرش صادقینیا، حقوقدان هم در گفتوگو با «شهروند» به آن اشاره میکند: «یکی از مشکلات ما در ایران این است که مردم از حقوق شخصی خودشان دفاع نمیکنند. مخاطب توهین قرار میگیرند اما شکایت نمیکنند، درواقع بهدنبال مطالبه حقشان از طریق قانون نمیروند؛ درحالیکه در این زمینه ظرفیتهای قانونی زیادی وجود دارد. البته یک مسأله هم بروکراسی پیچیده و طولانی دستگاه قضائی است اما اگر این مطالبه حق و شکایت از رفتار خاطی بهنوعی به یک فرهنگ تبدیل شود و افراد با مجازات مواجه شوند بهتدریج از شدت این حملات و توهینها چه در فضای مجازی و چه فضای حقیقی کاسته خواهد شد.»
آنچه شماری از ایرانیها پای صفحه پایت، ستاره فوتبال فرانسه نوشتند، هر چه باشد و به هر زبانی، برای رسانههای دنیا و بسیاری از کاربران خارجی حالا معنا و مفهوم دارد. آنها البته نمیتوانند فحاشیها به زبان فارسی را بخوانند اما در روزنامهها و خبرهایی که در خبرگزاریهای خارجی منتشر شده، خواندهاند که چندصدهزار کامنتی که پای تصاویر پایت آمده، ناسزا و لعنت و نفرین است. جالب اینجاست که پرتغالیها خودشان در برابر اتفاقی که برای رونالدو افتاده سکوت کردند، اما ایرانیها...! ۴۲۴۲
کلید واژه ها: دنیای مجازی -
چهارشنبه 23 تیر 1395 - 09:06:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
صفحات پیشنهادی
تکذیب خبری در فضای مجازی؛ اسیدپاشی خودروی آیتالله علوی گرگانی
تکذیب خبری در فضای مجازی اسیدپاشی خودروی آیتالله علوی گرگانیتاریخ انتشار سه شنبه ۱۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۸ ۰۷ چندی پیش خبری مبنی بر اسیدپاشی خودروی آیتالله العظمی علویگرگانی در فضای مجازی پخش شد که افرادی ناشناس دست به این اقدام زده بودند اما این خبر از سوی فرزند این مرجعمعلوم نیست چرا برخی از اینکه موسیقی و فیلم ایرانی در جهان طرح شود، خرسند نیستند / با دست و دل ترسان نمی توان ک
رییس جمهوری دولت یازدهم را پشتیبان و در کنار اصحاب فرهنگ و هنر دانست و تاکید کرد هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر در خط مقدم معرفی ایران متمدن و فرهنگ دوست به جهان هستند و همه باید دست به دست هم برای ایرانی قدرتمند توسعه یافته و پرافتخار تلاش کنیم حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسوزنه بردار ایرانی در مسابقات جهانی سوم شد - پایگاه خبری تحلیلی رویداد24
رویداد۲۴ - در ششمین روز از مسابقات وزنه برداری قهرمانی جوانان که به میزبانی گرجستان در حال برگزاری است وزنه برداران دسته 94کیلوگرم به رقابت پرداختند رضا بیرالوند امید ایران برای کسب اولین مدال در این رقابتها بود و توانست با رکورد 362کیلوگرم در مجموع دو حرکت مدال برنز کسب کندرویداهای خبری روز سه شنبه همدان
رویداهای خبری روز سه شنبه همدان همدان - ایرنا - شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نشست خبری فرمانده انتظامی کمیسیون ایمنی و حمل و نقل و نشست خبری جهاد کشاورزی مهمترین رویدادهای خبری روز سه شنبه هستند شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ساعت هشت و 30 دقیقه در سالن جلسات استاناین «هرکول ایرانی» جهانی شد + تصاویر - پایگاه خبری تحلیلی آشخانه
اندام ورزیده پدیده پرورش اندام ایران باعث شد رسانه های خارجی لقب هرکول ایرانی را برای سجاد غریبی انتخاب کنند به گزارش پایگاه خبری آشخانه به نقل ازفرادید نوشت سجاد غریبی 24 ساله پدیده پرورش اندام ایران که در بوشهر زندگی می کند با قدی حدود 188 سانتی متر و وزن 175 کیلوگرم به تازگانتقاد ناطق نوری از وضعیت کشور: پس از ۳۷ سال رویمان می شود که بگوییم می خواهیم الگوی جهان باشیم؟ - شبکه خبری ت
رئیس دفتر بازرسی ویژه مقام معظم رهبری از دستور رئیس جمهور برای رسیدگی به موضوع حقوق های بالا در دستگاهها و ادارات تشکر کرد به گزارش وعده صادق انتشار فیش های حقوقی نجومی که این روزها به دغدغه افکار عمومی بدل شده وبه تریبون های نماز جمعه راه یافته یکی از محورهای سخنران ویژه شب قدرزن ایرانی باید الگوی تمام زنان آزاده جهان بشود
زن ایرانی باید الگوی تمام زنان آزاده جهان بشود جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه عاشورا گفت زن ایرانی باید الگوی تمام زنان آزاده جهان بشود زیرا لباس رزم زن ایرانی در میدانهای جنگ عفت و حجاباش است حجتالاسلام عبدالرحیم نجفزاده سرایی در اجتماع مدافعان حریم خانواده در هشترود که درویدادهایی که امروز دوشنبه 24 خرداد در کردستان خبری می شوند
رویدادهایی که امروز دوشنبه 24 خرداد در کردستان خبری می شوند سنندج- ایرنا- امروز دوشنبه 24خرداد چند رویداد در استان کردستان خبری می شوند که برگزاری نشست مطبوعاتی مدیرکل امور اجتماعی و شوراهای استانداری کردستان از جمله این رویدادها است به گزارش خبرنگار ایرنا این نشست مطبوعاتی با مجوانان موثرترین عامل ترویج صلح در جهان پیش رو هستند
معاون ساماندهی امور جوانان جوانان موثرترین عامل ترویج صلح در جهان پیش رو هستند شناسهٔ خبر 3709638 - یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶ ۰۳ جامعه > جوان و خانواده jwplayer display inline-block; معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت جوانان بهترین سرمایه و عامل برای ارتبرویدادهایی که امروز در قم خبری می شود
رویدادهایی که امروز در قم خبری می شود قم- ایرنا- سخنرانی حجت الاسلام حاجی صادقی جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه نشست علمی اساتید و طلاب جامعه المصطفی با سفیر واتیکان جشنواره ثقه الاسلام کلینی و جلسه اقتصاد مقاومتی از رویدادهای خبری امروز چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه استان قم می با-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها