واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر مطرح شد:
خوشنویسی هنری بومی و دینی است/سایه کمتوجهی بر سر جشنواره رضوی
شناسهٔ خبر: 3711440 - چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۲
استانها > البرز
.jwplayer{ display: inline-block; } کرج - داور چهاردهمین جشنواره خوشنویسی رضوی، خوشنویسی را یک هنر بومی و دینی دانست و گفت: برای خلق آثاری در شان جشنواره رضوی که مزین به نام امام مهربانی ها است، باید فکر و سرمایه گذاری کرد. خبرگزاری مهر - گروه استانها - فریبا کلاهی: مردادماه سال جاری یعنی یکماه دیگر قرار است چهاردهمین دوره جشنواره رضوی برگزار شود، این جشنواره هر ساله از سوی بنیاد بین المللی فرهنگی امام رضا (ع) در رشته های علمی، هنری، فرهنگی و مذهبی با محوریت پرداختن به سیره امام هشتم برگزار می شود، این جشنواره در بخش بین الملل میزبان هفتاد و هفت کشور از سراسر جهان است. استان البرز سال گذشته میزبان برگزاری جشنواره حکمت رضوی بود اما امسال به همت سید موسی حسینی کاشانی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با توجه به توانمندی های موجود، البرز میزبان جشنواره رضوی در بخش خوشنویسی است. همین بهانه باعث شد تا گپ و گفتی با یکی از داوران این جشنواره ترتیب دهیم. استاد امیراحمد فلسفی معتقد است اگر زمینه برای علاقه مندان هنر به ویژه هنر خوشنویسی فراهم شود می توانیم امیدوار باشیم که کیفیت نیز پرورش یابد، ادامه این گپ و گفت را در ادامه می خوانید. استاد فلسفی با تاکید بر اینکه باید زمینه های مشارکت فراهم باشد تا هنرمندان برجسته حضور پیدا کنند، گفت: یک هنرمند خوش نویسی باید راهی طولانی را طی کند تا به استادی برسد سال ها هنرمند زحمت می کشد برگزاری این قبیل جشنواره ها محلی برای بازتاب زحمات و هنرنمای هنرمندان است.
داور چهاردهمین جشنواره خوشنویسی رضوی با اشاره به اینکه به نظر می رسد سال های گذشته، امکانات بیشتری در اختیار جشنواره بود و این مهم، کیفیت و استقبال در کمیت را افزایش داده بود، گفت: چند سال اخیر شاهد افت کیفیت آثار ارسال شده بوده ایم که نشان از عدم رضایت شرکت کنندگان از شرایط جشنواره دارد. به گفته استاد فلسفی در دوره های اخیر هنرمندان کیفی، استقبال کمتری از جشنواره داشته اند یعنی آن دسته از هنرمندان که آثار بهتری خلق کرده اند کمتر در جشنواره حضور یافته اند با این اوصاف به نظر می رسد یکجایی به جشنواره کم توجهی شده است. وی بها ندادن شایسته به هنر خوشنویسی را یک ایراد بزرگ دانست و گفت: وقتی بودجه جشنواره که در اختیار برگزار کنندگان قرار می گیرد، محدود و ناکافی است نشان می دهد تصمیم گیران اصلی در اتاق فکر بنیاد رضوی، صرفا تصمیم به برگزاری جشنواره داشته و تصمیم و ایده ای برای رشد و ارتقا سطح هنر خوشنویسی نداشته اند. داور چهاردهمین جشنواره خوشنویسی رضوی به دست آوردن کیفیت آنهم بدون سرمایه گذاری را امری محال دانست و گفت: اگر چه ظاهرا خوشنویسی هنری کم خرج به نظر می رسد ولی باید گفت اثر هنرمندان اصیل و حرفه ای بسیار گران قیمت استداور چهاردهمین جشنواره خوشنویسی رضوی به دست آوردن کیفیت آنهم بدون سرمایه گذاری را امری محال دانست و گفت: اگر چه ظاهرا خوشنویسی هنری کم خرج به نظر می رسد ولی باید گفت اثر هنرمندان اصیل و حرفه ای بسیار گران قیمت است. استاد فلسفی گفت: برای جذب هنرمندان واقعی و تحقق پیام رسانی جشنواره که همانا تبیین سیره امام رضا (ع) و تولید آثار فاخر در این زمینه است باید سرمایه گذاری و فکر کرد. وی با تاکید بر اینکه باید برای جوایز و جشنواره هزینه شود تا آثاری به دبیرخانه برسند که ارزش قاب شدن و روی دیوار رفتن را داشته باشند، گفت: سال های سال هنرمند باید زندگی اش را صرف این هنر کند تا چنین قابلیتی پیدا کند این هزینه سهم هنرمند است که صرف تولید اثر بی بدیل و ارزنده می شود، اگر بنیاد برای برگزاری هدف متعالی دارد باید هزینه کند.
داور چهاردهمین جشنواره خوشنویسی رضوی تاکید کرد: برای خلق آثاری در شان جشنواره ای که مزین به نام امام مهربانی ها علی ابن موسی الرضا (ع) است، باید فکر و سرمایه گذاری کرد در واقع اگر همینطور پیش برود همین چند اثر خوب جوانان را هم در سال های بعد، از دست خواهیم داد بسیاری از آثار قیمتی بالاتر از جوایز تعیین شده دارند و این با هیچ منطقی جور نیست. استاد فلسفی از مدیران برگزار کننده و تصمیم گیر جشنواره خوشنویسی رضوی خواست برای این هنر که دو هزار و ۵۰۰ سال قدمت ایرانی دارد و با تمام وجود به آن پرداخته شده و از غنی ترین فرهنگ های ایرانی است و محصولی کاملا بومی و دینی ارائه می کند، ارزش بیشتری قائل شده و زمینه پرورش و ورود جوانان را بیش از پیش فراهم کنند. داور چهاردهمین جشنواره خوشنویسی رضوی در پاسخ به این پرسش که «در صورت پایین بودن سطح کار، از اعلام نفرات اول پرهیز خواهید کرد»، گفت: قطعا خیر، زیرا جایزه ای که تعیین شده، آنقدر کم است و نسبت به ارزش هنر خوشنویسی و جشنواره رضوی غیر قابل قبول که عملا انتخاب نفر اول کار راحتی است. وی در خاتمه گفت: این درحالی است که اداره کل فرهنگ و ارشاد استان البرز با ابتکار خویش جوایز را تا سه برابر افزایش داده است و البته در بین آثار نستعلیق، تالیفات خوبی دیدم که لیاقت جوایز بیش از این ها را هم دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]