تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828915906




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی دستگاه های نظارتی خواب بودند؛ مردم در تلگرام بیدار بودند!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تقریبا اواسط اردیبهشت ماه سال جاری بود که داستان فیش‌های حقوقی و دریافت‌های نامتعارف برخی مدیران به سوژه اصلی شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد و البته با گذشت دو ماه از این ماجرا، همچنان اصلی ترین موضوعی که می‌توان سراغ آن را در شبکه‌های مجازی و اجتماعی گرفت، هنوز هم مبحث فیش‌های حقوقی و دریافت حقوق‌های متعارف، نامتعارف و کمتر از حد عرف است.

به گزارش «تابناک»، در بسیاری از گروه‌ها و شبکه‌های اجتماعی همچنان درباره میزان دریافت حقوق‌های نامتعارف برخی مدیران صحبت می‌شود و ‌گاه و بی‌گاه شاهد انتشار فیش‌هایی هستیم که حقوق‌های دریافتی نجومی برخی آقایان مدیر را به تصویر می‌کشد. البته در این میان، به دلیل فراگیر شدن موضوع و فشاری که از سوی افکار عمومی بر گرده برخی نهاد‌ها گزارده شده، به مرور شاهد استعفا و کنار گذاشته شدن مدیرانی هستیم که دریافتی‌ها نامتعارفتی داشته‌اند؛ شاید با این گونه کارها، ذره‌ای از ظلمی که در حق عامه جامعه روا داشته شده، کاسته شود.

ماجرای فیش‌های حقوقی از کجا آغاز شد؟

«محمد ابراهیم امین» که از شهریور ماه سال ۹۲ ریاست بیمه مرکزی را بر عهده داشت، نخستین قربانی افشا‌گری‌ها در خصوص دریافت‌های نامتعارف لقب گرفت و از سمتش استعفا کرد.

پس از کناره گیری رئیس کل بیمه مرکزی، این پرونده وارد فاز جدیدی شد و قربانیان بیشتری از خود بر جای گذاشت، چون هر روز شاهد فشارهای بیشتر مردم در خصوص روشن شدن زوایای موجود درباره این موضوع در شبکه‌های مجازی بودیم، تا جایی که این شبکه‌ها به نوعی به عدلیه‌ای برای اعلام جرایم برخی مدیران در ماجرای دریافت حقوق‌های نامتعارف تبدیل شده بود که هم مدارک و مستندات در آن مطرح و هم خواست مردم درباره اینکه چه برخوردی باید با فرد متخلف صورت بگیرد، عنوان می‌شد.

ماجرا تا جایی ادامه پیدا کرد که امروز شاهد کنار گذاشتن و کناره گیری بسیاری از مدیرانی هستیم که فیش‌های حقوقی نامتعارف آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و به واسطه فشار افکار عمومی و قبل از صدور حکم در هر گونه دادگاه و محکمه‌ای، یا نهادهای امر، مجبور به کنار گذاشتن افراد خاطی شدند و یا آنکه دریافت کنندگان حقوق‌های آنچنانی، خود پیش از برکناری استعفا کرده و برخی از آنان هم مقداری از دریافتی‌های نامتعارف خود را به بیت المال بازگرداندند.

بیشتر افرادی که به دلیل افشای اطلاعات مربوط به فیش‌های حقوقی کناره گیری کردند و یا کنار گذاشته شدند، افرادی بود که در دستگاه‌ها و نهادهای اقتصادی مشغول فعالیت بودند که از جمله آن‌ها می‌توان به کنار گذاشتن رئیس و اعضای هیإت عامل صندوق توسعه ملی در نشست هیأت امنای صندوق توسعه ملی با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور اشاره کرد.

مدیران بانکی که برکنار شدند
 
«علی صدقی» مدیرعامل بانک رفاه، از دیگر افرادی بود که با حکم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برکنار شد. بعد از وی «اسماعیل للگانی» نیز از مدیرعاملی بانک صادرات عزل شد؛ البته پس از عزل مدیرعامل بانک صادرات ایران به دلیل دریافت حقوق‌های نجومی روابط عمومی این بانک، متن استعفای وی را منتشر کرد که نشان می‌داد وی از سمت خود پیش از عزل استعفا کرده است.

پس از انجام تغییر و تحولات در بانک‌های رفاه و صادرات، گویا همچنان داستان برکناری‌ها به دلیل افشای ماجراهای فیش‌های حقوقی نامتعارف ادامه دار بود، چون این بار قرعه به نام «علی رستگار»، مدیرعامل بانک ملت خورده بود و در ادامه همین روند اعضای هیأت مدیره این بانک رأی به عزل «رستگار» دادند. پس از تغییرات «سیامک دولتی» نیز که مدیریت عامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران را بر عهده داشت، از سمت خود استعفا داد.

برکناری‌هایی که به حکم مردم انجام شد

این تغییرات همگی نه بر پایه پیگیری‌های دستگاه‌های نظارتی و نه حکم قضایی صورت گرفت، بلکه گویا همه این بر مبنای انتشار فیش‌های نامتعارف در فضای مجازی و پیگیری‌ها و درخواست‌های مردمی صورت گرفته است؛ جایی که هرچند فرصتی برای انتشار برخی موضوعاتی است که شاید پیگیری آن‌ها از طریق سیستم‌های نظارتی سال‌ها به طول انجامد، در مقابل خطرات بزرگی هم دارد؛ خطراتی که شاید به دلیل باز بودن دامنه افشای اطلاعات و بیان سخنان، موجب سوخته شدن «‌تر و خشک» شود و اعتماد عمومی متقابلی که دولت و ملت باید نسبت به یکدیگر داشته باشند را خدشه دار کند.

البته برای دچار نشدن به آسیب «سوخته شدن ‌تر و خشک» در کنار هم، برخی مدیران دستگاه‌های دولتی، حاکمیتی و نمایندگان که حقوق‌های متعارف دریافت می‌کنند، نسبت به انتشار فیش‌های حقوقی دریافتی خود اقدام کردند تا اولا نشان دهند، تنها برخی مدیران شرایط متفاوتی با دیگران داشته و همه را نباید به یک چوب راند و در ثانی بتوانند با این کار خود، در سیلاب اطلاعات درست و نادرستی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، مانع از خدشه دار شدن اعتماد مردم نسبت به کارگزاران جامعه شوند.

با وجود همه پیگیری‌هایی که در ارتباط با موضوع حقوق‌های نامتعارف انجام شد، اعم از نامه نگاری معاون اول رئیس جمهور با رهبر معظم انقلاب، تا بیانیه رئیس جمهور در ارتباط با برخورد با این موضوع و شفاف سازی مسأله پرداخت حقوق و پاداش‌ها و همچنین برکناری‌ها و پیگیری‌های چند وزارتخانه در این راستا و حتی طرح‌های مجلس برای برخورد با مسأله حقوق‌های نامتعارف و پیگیری‌های قوه قضائیه و سازمان‌های نظارتی نظیر دیوان محاسبات و سازمان‌های بازرسی کل کشور، همچنان هشتک فیش‌های حقوقی نامتعارف، یکی از پر بازدید کننده‌ترین و پرکاربرد‌ترین هشتک‌های شبکه‌های اجتماعی است.

طنز تلخ روزگار

برخی کارمندان و قشرهای مختلف مردم که در قیاس حقوق‌های نامتعارف با دریافتی خودشان به شدت گلایه‌مند هستند، فیش‌های حقوقی حتی کمتر از عرف خود را که شاید نتوان هزینه‌های یک زندگی عادی را از محل آن دریافتی پرداخت کرد، به اشتراک با سایر دوستان و حاضران در شبکه‌های اجتماعی می‌گذارند و به این وسیله سعی دارند گلایه خود را از این شرایط اعلام کنند.

این ماجرا، طنز تلخی است که پیش از همه باید مسئولان دولتی و دستگاه‌های نظارتی به آن پاسخگو باشند، واقعا این امکان هست، دستگاه‌هایی که امروز اعلام برخورد با قدرت با مسأله فیش‌های حقوق می‌کنند، در گذشته از این موضوع مطلع نبوده باشند؟

مگر می‌شود نهادهای نظارتی پیش از تبدیل شدن فیش‌ها و پاداش‌های نجومی ـ چه در گذشته و چه امروز ـ از کمیت و کیفیت آن بی‌خبر بوده باشند؟ در هر حال، اگر این دستگاه‌ها پیش از مطرح شدن این موضوع در شبکه‌های اجتماعی از مسأله بی‌اطلاع بوده‌اند، که عذر بد‌تر از گناه است و اگر با خبر بوده و تا بعد از پیگیری‌های مردم برخود لازم ندیده‌اند، موضوع را مطرح، پیگیری و بلافاصله نتایج را اعلام عمومی کنند که مصیب است.


۱۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن