واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زمانی که فاجعه منا رخ داد، مقامات سعودی زائران ایرانی را متهم به اخلال در مراسم و در نهایت شهادت حج گزاران کردند، اما اکنون در غیاب زائران ایرانی، ده ها نفر در مسجد الحرام مجروح شدند و 13 نفر هم در واژگونی اتوبوس جان باختند.
به گزارش فارس، حج سال 94 هرگز از یادها نخواهد رفت. حجی که در آن چندین هزار زائر بر اثر بی کفایتی مسئولان آل سعود در فاجعه منا جان باختند و به فیض شهادت نائل شدند.
465 زائر ایرانی نیز در این فاجعه به شهادت رسیدند اما با این وجود مسئولان سعودی با فرافکنی، انگشت اتهام را به سمت ایرانیان نشانه رفتند و مدعی شدند که اخلال زائران ایرانی موجب فاجعه شده است.
آن زمان هم کاملا مشخص بود که این اظهارات بیشتر فرافکنی و فرار به جلوست. بعد از فاجعه منا و حادثه سقوط جرثقیل در مسجد الحرام، موضوع تأمین امینت زائران به موضوع اصلی حج بدل شد.
موضوعی که موجب شد در نهایت حجاج ایرانی از حج 95 جا بمانند چرا که مسئولان سازمان حج و زیارت تأکید زیادی بر تأمین امینت زائران و بخصوص زائران ایرانی داشتند اما در نهایت سعودی ها با رد تمامی پیشنهادات حاضر به ارائه راهکاری مشخص برای تأمین امنیت زائران نشدند.
نظرات کارشناسی تیم مذاکره کننده ایرانی در مورد راهکارهای تأمین امنیت زائران در حج 95 با بی توجهی سعودیها همراه شد و در نهایت قرارداد حج میان ایران و آل سعود با کارشکنیهای سعودیها به امضا نرسید.
بعد از قطعی شدن عدم حضور حجاج ایرانی در حج، عربستان چندی پیش اعلام کرد که برای تأمین امنیت زائران دستبندهای الکترونیکی تدارک دیده است. دستبندهایی که کارایی چندانی ندارد جز شناسایی زائران بعد از وقوع یک حادثه.
حج 94 نشان داد که سعودیها به هیچ عنوان لیاقت و توان برگزاری مراسم حج را ندارند، ولی آنها امیدوار بودند که در حج 95 هیچ اتفاقی رخ ندهد تا بتوانند ایران را به عنوان متهم اصلی حوادث سال گذشته معرفی کنند.
از قضا مکر مکر کنندگان به خودشان بازگشت و هنوز چند ماه به موسم حج مانده، عمره گزاران در مسجدالحرام بر اثر ازدحام جمعیت دچار حادثه شده و تا مرز خفگی پیش رفتند. در حادثهای دیگر نیز اتوبوس حامل حجاج در جادهای صاف و بدون پیچ و خم واژگون شد تا 13 نفر جان خود را از دست بدهند.
18 زخمی در پی ازدحام جمعیت اطراف مسجد الحرام
اداره بهداشت عربستان اعلام کرد: بخش فوریتها پس از ابلاغ ازدحام جمعیت در مقابل هتل «دار التوحید» واقع در اطراف مسجد الحرام اقدام به اعزام نیروهای امدادی نموده و در پی این حادثه 18 تن از عمره گزاران دچار آسیب دیدگی شدهاند که بصورت سرپایی در محل مداوا شدهاند.
در همین راستا سخنگوی اداره بهداشت مکه اظهار کرد چهار بیمارستان نزدیک به مسجد الحرام در حالت آماده باش قرار گرفتند و هشت تیم امدادی نیز به محل اعزام شدهاند.
این در شرایطی است که در حال حاضر گروههای درمانی از هلال احمر و اداره بهداشت با همراهی نیروهای پلیس عربستان در منطقه حضور پیدا کردهاند.
همچنین شب گذشته (26 ماه رمضان) به روایت اهل سنت شب قدر بوده و بیش از 750 هزار نفر جهت اقامه نماز «تراویح» در مسجد الحرام حضور به هم رساندهاند.
13 کشته بر اثر واژگونی اتوبوس حجاج
رسانه های سعودی گزارش دادند که بر اثر واژگون شدن اتوبوس حامل حجاج در عربستان ده ها نفر از عمره گزاران کشته و زخمی شدند.
به گزارش مشرق به نقل از پایگاه المدینه عربستان، بر اثر حادثه واژگون شدن اتوبوس حامل حجاج در عربستان سعودی در مسیر العطیف به سوی ریاض 13 نفر کشته و 36 نفر دیگر زخمی شدند.
در میان زخمی شدگان شماری زن و کودک و بیشتر کشته شدگان و زخمی ها از اتباع مصر و سودان هستند.
بنابر گزارش ها تیم های هلال احمر عربستان سعودی در استان طائف به همراه تیم های درمانی فورا به منطقه اعزام شدند.
واکنش سازمان حج و زیارت به مجروح شدن عمره گزاران در مسجدالحرام
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به حادثه روز جمعه مجروحیت زائران عمره در مسجدالحرام گفت: این حادثه نشان میدهد که سعودیها هنوز راهکاری برای تامین امنیت زائران ندارند و این باید زنگ خطری برای مسلمانان دنیا باشد.
سعید اوحدی درباره حادثه مجروحیت روز جمعه تعدادی از عمرهگذاران در مسجدالحرام اظهار کرد: این حادثه تلخ با وجود ادعای مسئولان سعودی مبنی بر گسترش مسجدالحرام برای تعدادی از زائران اتفاق افتاد و نشاندهنده بیتدبیری مسئولان حج عربستان است.
وی ادامه داد: حادثه روز جمعه مجروحیت زائران خانه خدا نشان میدهد که سعودیها هنوز راهکاری برای تامین امنیت زائران ندارند و این باید زنگ خطری برای مسلمانان دنیا باشد.
رئیس سازمان حج و زیارت با یادآوری دیدارها و مذاکرات هئیت جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای حج تمتع 95 تصریح کرد: در جلساتی که داشتیم 20 راهکار کارشناسی شده در خصوص مدیریت بحران، ازدحام جمعیت و تامین امنیت زائران را ارائه کردیم و حتی گفتیم که نقدهای آنان به این راهکارهای علمی را میپذیریم اما آنها بدون دلیل قانعکننده این راهکارها را نپذیرفتند.
اوحدی تصریح کرد: تاکید بر گنجاندن راهکارهای تامین امنیت زائران در تفاهمنامه یکی از اولویتهای ما محسوب میشد که مورد پذیرش مسئولان سعودی قرار نگرفت و این بیتدبیری و سوءمدیریت طرف مقابل را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: ما در مذاکرات خواستار اعمال راهکارهای تامین امنیت برای زائران ایرانی و حتی سایر مهمانان خانه خدا بودیم ولی آنها نهتنها این راهکارها را نپذیرفتند بلکه اعتقاد داشتند که واژه امنیت و تامین شدن آن در عربستان بار سیاسی دارد و هیچ توجیه منطقی ارائه نکردند.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تامین امنیت جزو نخستین حقوق هر انسان و هر زائری محسوب میشود، گفت: مسئولان عربستان سعودی باید برای حج تمتع 95 و تامین امنیت راهکاری منطقی و علمی بیندیشند تا جلوی تکرار فاجعهای همانند فاجعه تلخ منا را بگیرند.
اوحدی 20 راهکار تامین امنیت زائران که توسط جمهوری اسلامی ایران ارائه شد را علمی و کارشناسی شده دانست و تصریح کرد: این راهکارها با استفاده از نظرات اساتید و دانشگاهیان احصاء شده و بسیار حائز اهمیت و کاربردی است.
وی تاکید کرد: حاضریم علیرغم ممانعت مسئولان عربستان سعودی برای زائران ایرانی در حج تمتع 95 ، راهکارهای تامین امنیت زائران را به آنان و کشورهای اسلامی ارائه کنیم تا شاهد حوادث تلخ در دنیای اسلام نباشیم.
۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]