واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزارت ارشاد رابط هنرمندان و اداره اماكن شد
با توافق وزارت ارشاد با نيروي انتظامي از اين پس لازم نيست هنرمندان برای دريافت مجوز برگزاري كنسرت به اداره اماكن نيروي انتظامي مراجعه كنند و وزارتخانه نقش رابط هنرمندان با اين اداره را برعهده خواهد گرفت. گفته ميشود اين اقدام باعث كاهش لغو كنسرتها خواهد شد.
نویسنده : هادي عسگري
هرچند شمار کنسرتهای لغو شده در سالهای اخیر به نسبت کنسرتهای برگزار شده بسیار ناچیز است، اما سروصدای لغوشدهها بسیار زیادتر از حد خود بود و حکایت از ناهماهنگیهای ارشاد و اماکن داشت. در اين بين اعتراضهاي هنرمندان به لغو شدن برنامههايشان توسط نيروي انتظامي باعث شد تا تماسها ميان وزارت ارشاد و نيروي انتظامي براي حل اين مشكل به وجود آيد. دفتر موسيقي معاونت هنري وزارت ارشاد قرار بود شيوهنامه مشتركي را تدوين كند كه طبق آن در يك برنامه مشترك وزارت ارشاد و اداره اماكن نيروي انتظامي بر روند برگزاري كنسرتها نظارت كنند تا احتمال لغو برخي از كنسرتها به حداقل برسد.
پيروز ارجمند كه سال گذشته با استعفايي كه گفته ميشود از سر اجبار بوده است از معاونت هنري و دفتر موسيقي جدا شد، در زمان تصدي پست مدير كلي دفتر موسيقي ارشاد طرح تدوين «شيوهنامه برگزاري كنسرتها» را كليد زد. اين شيوهنامه قرار بود به صورت مشترك ميان وزارت ارشاد و نيروي انتظامي باشد تا چگونگي برگزاري كنسرتها مشخص شود و مشكلاتي را كه در كنسرتهاي قبلي پيش ميآمد، حل كند. آذر ماه سال 93 بود كه ارجمند از تكميل اين شيوهنامه خبر داد. وي حتي از جلسهاي با نيروي انتظامي و ساير نهادهاي مرتبط گفت كه قرار بود تا كار سريعتر به فرجام برسد.
روز گذشته بدون اينكه سرنوشت شيوهنامه مشترك مشخص شود، فرزاد طالبي، مدير اداره كل موسيقي وزارت ارشاد خبر از تغيير در آييننامه اداره اماكن داد. فرزاد طالبي ميگويد: با اصلاح ماده ۲۰ اداره اماكن نيروي انتظامي درباره برگزاري كنسرتها، استعلام براي برگزاري هر كنسرت موسيقي توسط وزارت ارشاد انجام خواهد شد و ديگر هنرمندان نيازي به حضور در نيروي انتظامي ندارند. طالبي ميافزايد: وزير ارشاد در ديدار دوستانهاي كه با هنرمندان موسيقي داشتند نيز از اصلاح ماده ۲۰ اداره اماكن نيروي انتظامي درباره برگزاري كنسرتها خبر دادند و گفتند كه از اين پس نيروي انتظامي فقط درباره مسائل انتظامي و ترافيكي كنسرتها اظهارنظر خواهد كرد. بسياري از كنسرتهاي لغو شده هم به دلايل فني مانند ناهماهنگي در برنامهريزي اجراي كنسرت، تأخير يا لغو پروازهاي هوايي در كنسرتهاي شهرستانها، اختلافات دروني ميان گروه موسيقي به خصوص بر سر دستمزد و ساير عوامل ديگر نيز باعث ميشوند كه كنسرتهاي مجوزدار لغو شوند و اين لغو شدن نه به پاي مشكلات عادي بلكه به پاي نهادهای حاکمیتی نوشته ميشود. اكنون با توافق اداره اماكن با وزارت ارشاد ميتوان اميدوار بود كه به ميزان قابلتوجهي از ميزان كنسرتهاي لغو شده كاسته شود. البته وزارت ارشاد بايد زمينه را براي جلب توافق قوه قضائيه نيز در برگزاري كنسرتها جلب كند. در چند سال اخير تعدادي از كنسرتها نيز با دستور مستقيم مقام قضايي لغو شدهاند.
يكي از موارد ديگري كه با توافق نيروي انتظامي و وزارت ارشاد تكليف آن نيز مشخص خواهد شد، بحث پرداختهاي برگزاركنندگان كنسرتها برای تأمين انتظامي برگزاري كنسرت است. يك برگزاركننده كنسرت در گفتوگو با «ايلنا» درباره اين پرداختها ميگويد: خدمات انتظامي براي هر سانس كنسرت در برج ميلاد مبلغ ۵ ميليون تومان بابت برقراري امنيت و نظم از برگزاركننده كنسرت دريافت ميكند كه در تعداد سانسهاي بالا عدد زيادي است و اگر نگاه حمايتي از موسيقي ايراني وجود دارد؛ بايد بين اين موسيقي و موسيقي پاپ كه درآمدهاي متفاوتي دارند، تفاوت قائل شوند تا بار هزينهها در آخر براي تهيه بليت به سبد فرهنگي خانوار نيفتد. حال با تغيير ايجاد شده و قطع ارتباط مستقيم ميان برگزاركنندگان كنسرت و اداره اماكن نيروي انتظامي بحث پرداختها به نيروي انتظامي نيز مشخص خواهد شد. با وجود اينكه هميشه تعداد كنسرتهاي لغو شده نسبت به كل كنسرتهاي برگزار شده در طول سال ناچيز است، اما همين مقدار كم نيز بازتابهاي منفي به همراه دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]