تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827618694




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسیر توسعه از شفاف‌سازی سیستماتیک می‌گذرد


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مسیر توسعه از شفاف‌سازی سیستماتیک می‌گذرد
در هر اقتصادی که مسیر توسعه را در پیش گرفته، یکی از مهم‌ترین مراحل، "شفاف‌سازی" برای مبارزه با ویژه‌خواری‌ها، اختیارات و امتیازات خاص، انحصارها، فساد و خشکاندن ریشه های آن است.

مسیر توسعه از شفاف‌سازی سیستماتیک می‌گذرد
عصرایران، محمدعلی دیانتی‌زاده - موضوع فیش‌های حقوقی میلیونی برخی مدیران که به یک‌باره در راس اخبار کشور قرار گرفت، موجی از استعفا و برکناری را در مدیران نظام بانکی و بیمه‌ای برانگیخت، بیش از این‌که به‌عنوان یک مطالبه عمومی بدان اهمیت داده شود، به ابزاری برای تسویه حساب از سوی مخالفان دولت تبدیل شده است.

دریافت حقوق های نجومی از سوی برخی مدیران امری نه‌تنها قابل دفاع و حمایت نیست بلکه با انقلابی که روزی با شعار مبارزه با شکاف طبقاتی و کاهش فاصله فقیر و غنی در جامعه به ثمر نشست، مغایر است. اما سوال مهم این است که آيا موضوع فیش‌های حقوقی فقط و فقط منحصر به دولت یازدهم است و سابقه آن را در دولت‌های پیشین نمی‌توان جست؟

در هر اقتصادی که مسیر توسعه را در پیش گرفته، یکی از مهم‌ترین مراحل، "شفاف‌سازی" برای مبارزه با ویژه‌خواری‌ها، اختیارات و امتیازات خاص، انحصارها، فساد و خشکاندن ریشه های آن است و در این مرحله کشورها هزینه‌هایی بسیاری را متحمل می‌شوند که گاه با اعتراضات و حتی ناآرامی‌هایی همراه بوده و نمونه آن را در اقتصادهای نوظهور مانند برزیل و آفریقای جنوبی می‌توان دید.

دولت یازدهم نیز که پیمودن مسیر توسعه از شاهراه شفاف‌سازی را بر خود فرض می‌داند، در مواجهه با موضوع فیش‌های حقوقی نجومی هم آن‌جا که به عبارت "مطالبه عمومی" بر می‌خورد؛ برخلاف ادعای مخالفان، مانند دیگر مطالبات عمومی خود را پاسخگو دانسته و مشی تکذیب و تحدید را در پیش نگرفته است.

در پس این مطالبه عمومی اما واقعیت‌های دیگر و رگه‌هایی از تسویه حساب با دولت نیز به چشم می‌آید که دولت باید آن را با مردم در میان بگذارد تا پیروزی دولت در تحقق برخی از مطالبات بنیادین مردم تحت تأثیر هجمه تبلیغاتی مخالفان قرار نگیرد.
 
آيا تورم تک رقمی که دستیابی به آن یکی از ملزومات اقتصاد ایران بوده و امروز تحقق یافته است را نباید در زمره مطالبه عمومی قرار داده و آن را به مثابه یک افتخار دانست؟ آیا کاهش تورم از بیش از 40 به کمتر از 10 درصد آن‌قدرها با اهمیت نیست؟

آیا ثبات نرخ ارز آن‌قدر با اهمیت و مطالبه عمومی تلقی نمی‌شود که به آن بپردازیم، درحالی که نرخ ارز در دولت قبل 3 برابر شد و به یکباره سرمایه‌های ایرانی‌ها را به یک‌سوم قبل تقلیل داد. این جهش ناگهانی به مانند پتکی بر سر حقوق‌بگیران فرود آمد و هرگز حقوق آن‌ها به بدان میزان افزایش نیافت...

اما فارغ از این بحث، دولت با عزل مدیران و اصلاح حقوق‌ها یک گام به جلو برداشته است تا یک‌بار برای همیشه شبهه‌افکنی درخصوص فیش‌های حقوقی را از بین ببرد. در خارج از دولت نیز می توان توقع داشت اصلاح حقوق‌ها و عزل مدیران متخلف آغاز شود و نهادهای نظارتی با توجه به رسالتی که برعهده دارند به این موضوع ورود پیدا کرده‌اند تا این مطالبه عمومی به گذشته و آینده تعمیم یابد.

از این رو، موضوع فیش‌های حقوقی نجومی را باید به فال نیک گرفت و ساختارها و ابزارهایی تعرف کرد که روند شفافیت حقوق دریافتی مدیران دولتی سيستماتيك و مستدام باشد و با تغییر دولت تفاوتی نكند. این گامی بسیار مهم در مسیر توسعه است.




تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۱۹ تير ۱۳۹۵ - 09 July 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن