تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853095518




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه‌ها براي تحسين دولت آزادند!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رسانه‌ها براي تحسين دولت آزادند!
عملكرد رسانه‌ها مبني بر افشاي فسادهاي مالي يحتمل به مذاق آنهايي كه مسئول مستقيم پيشامد آن فساد هستند، خوش نمي‌آيد...
نویسنده : كبري آسوپار 
عملكرد رسانه‌ها مبني بر افشاي فسادهاي مالي يحتمل به مذاق آنهايي كه مسئول مستقيم پيشامد آن فساد هستند، خوش نمي‌آيد. با اين همه، هستند مديراني هم كه وقتي فسادي در زيرمجموعه‌شان علني شد، از اين ماجرا كه فرصت برخورد با متخلف را به وجود آورده، استقبال مي‌كنند اما دولت يازدهمي‌ها به‌رغم همه‌ شعارهاي آزادي رسانه‌ها و به‌رغم همه‌ تقصيري كه در اين ميان متوجه عملكرد و نظارت آنان بود، از آزادي رسانه‌ها در پرداختن به فساد روي داده در فيش‌هاي حقوقي برخي مديران دولتي در ابتدای امر استقبال نكردند. شعارهاي آزاديخواهي دولت براي مطبوعات و فرياد زدن آزادي بيان رسانه‌ها، در اين هفته‌هاي اخير كه فيش‌هاي حقوقي نجومي برملا شده، باز هم رنگ ديگري گرفت. از طعنه و كنايه به رسانه‌ها تا تلاش براي محدود كردن رسانه‌هاي منتقد. اين اتفاقات در سه سال گذشته، به روشني نشان مي‌دهد كه آزادي مطبوعات نيز چيزي جز يك شعارزدگي در كلام نبوده است. رسانه‌هايي كه اگر نبودند، حتماً ماجراي فيش‌هاي نامشروع حقوقي به اين جديت و در سطح سران كشور دنبال نمي‌شد.

دولت در ماجراي افشاي فيش‌هاي حقوقي برخي مديرانش، برگ‌هاي جديدي را از رويكرد دوگانه‌ خود در قبال آزادي رسانه‌ها به نمايش گذاشت. نوبخت همان ابتداي امر طعنه زد كه «البته ما کاري نداريم برخي رسانه‌ها به فساد ۳ هزار ميلياردي بيشتر پرداختند يا به اين موضوع»؛ روحاني هم در سخنراني در بيت رهبري گفت كه «اگر در گوشه‌اي چند نفر حقوق بالاتري را برداشت کردند، آن را تبديل به مسئله ملي نکنيم.» (او البته سه هفته بعد اعلام كرد كه ماجراي فيش‌هاي حقوقي نجومي يك مسئله‌ ملي است!)

ماجرا اما به همين جا ختم نشد نامه اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس‌جمهور و مسئول رسيدگي‌كننده به فساد تحصيل مال نامشروع از طريق فيش‌هاي حقوقي از جهاتی قابل تأمل و البته عجيب بود. او در نامه‌اي كه تا پيش از پاسخ رهبري علني نشد، از ايشان خواسته بود كه «رهنمودي... مبني بر پرهيز از ترويج و اشاعه رفتارهاي تحريک‌کننده و برخي فضاسازهاي رسانه‌اي صادر فرمايند.» معناي اين درخواست روشن است؛ دولت از رهبري مي‌خواهد كه به رسانه‌ها تذكر دهند و در واقع مانع اطلاع‌رساني رسانه‌ها به مردم در خصوص فيش‌هاي حقوقي نجومي شوند! درخواستي كه البته با ذكاوت هماره‌ رهبر انقلاب بي‌پاسخ مي‌ماند. رهبري در پاسخ به نامه‌ معاون اول، نه تنها در مورد رسانه‌ها به طور خاص نكته‌اي را متذكر نمي‌شوند، بلكه تأكيد مي‌فرمايند كه «کليه دستگاه‌ها مؤظفند نسبت به پرداخت‌هاي غيرمتعارف حساسيت نشان دهند...» اين يعني كه رهبر انقلاب حداقل تا اينجاي ماجرا، رسانه‌ها را مشمول دريافت تذكر نمي‌دانند.

رسانه‌هاي حرفه‌اي و متعهد در دنيا افشاگري در مورد فسادهاي اقتصادي و سياسي و اخلاقي مديران را در اولويت كاري خود دارند و از اين منظر، رسانه‌ها خود اهرم بازدارنده و ابزار نظارتي مردم به شما مي‌روند. دولت يازدهم به‌رغم تمامي شعارها در مورد آزادي بيان، مي‌خواهد رسانه‌ها – البته صرفاً رسانه‌هاي منتقد دولت – را از بعد نظارتي و نقادي بي‌خاصيت كند و از رسانه‌ها صرفاً متملقاني بسازد كه دنبال دولتمردان راه بيفتند و از بازديدها و سخنراني‌ها و افتتاح كردن‌ها و ديدارهاي‌شان عكس و فيلم بگيرند و جز تحسين و تمجيد كاري نكنند. روزهايي كه دولت يازدهمي‌ها سخن از آزادي رسانه‌ها مي‌گفتند، لابد منظورشان همين آزادي‌ها بود؛ بله، همه‌ مطبوعات و رسانه‌ها براي تحسين و تمجيد دولت آزاد هستند!

اما اين آزادي، اسمش آزادي نيست و دولت با آزاد گذاشتن رسانه‌هاي حامي خود، نمي‌تواند مدعي ايجاد آزادي بيان شود، چه آنكه آزادي بيان در آزاد گذاشتن منتقدين و مخالفين معنا مي‌يابد، وگرنه به طور طبيعي حاميان هر جناحي با در دست گرفتن دولت، آزادي عمل بيشتري مي‌يابند. با اين حساب، نامه‌ اسحاق جهانگيري به رهبري را مي‌توان به عنوان يك سند رسمي از جهت نوع نگاه دولت روحاني به رسانه‌ها در تاريخ ثبت كرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن