واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سفیر چین در پاکستان گفت: طرح احداث راهروی اقتصادی چین-پاکستان یک طرح برد-برد و دارای منافع متقابل برای دو کشور است که می تواند علاوه بر پاکستان و چین، فایده های زایدی برای منطقه داشته باشد.
به گزارش ایرنا، "سان ویدونگ" روز گذشته در گفت و گو با خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) گفت: طرح عظیم احداث راهروی اقتصادی چین-پاکستان، طرحی بی سابقه است که دهها طرح عمده و میلیاردها دلار سرمایه گذاری را شامل می شود.
وی گفت: این طرح بزرگ پیشرفت هایی داشته و تا کنون نیز فایده های زیادی برای مردم پاکستان داشته است.
نماینده عالی دولت چین در پاکستان اظهار داشت که این طرح به خوبی پیش می رود و زمانی که کامل شود، امتیازها و فایده های ملموسی برای مردم پاکستان خواهد داشت.
سفیر چین در پاکستان به رغم تعریف و تمجید از این طرح مشترک، در این مصاحبه به آمار و ارقام مشخصی درخصوص میزان پیشرفت این طرح و اینکه این راهروی اقتصادی چه سالی تکمیل خواهد شد، اشاره نکرده است.
وی گفت که چین و پاکستان بدنبال آن هستند تا برخی بخش های این طرح عظیم را از جمله طرح های ارتباطی و تولید انرژی را به دلیل رفع نیازهای فوری پاکستان، زودتر از بخش های دیگر راه اندازی کنند.
به گفته سفیر چین، قرار است در مرحله اول، 16 طرح در زمینه تولید انرژی اجرا شود که در مجموع بیش از 10 هزار مگاوات برق تولید خواهد کرد. نیمی از این طرح ها در دست احداث قرار دارد و به پاکستان کمک خواهد کرد تا بخشی از کمبود برق دراین کشور را جبران کند.
وی گفت: یک نیروگاه برق خورشیدی اخیرا در شهر بهاولپور توسط شرکت چینی ZTE Energy احداث شده که ظرفیت تولید برق آن سالانه 480 هزار مگاوات است که می تواند نیاز 200 هزار خانواده پاکستانی به برق را تامین کند.
وی درخصوص طرح های ارتباطی و جاده ای زیرمجموعه طرح راهروی اقتصادی چین-پاکستان هم گفت: ساخت طرح هایی شامل فاز دوم اتوبان کاراکروم، بخشی از اتوبان کراچی لاهور(حدفاصل شهرهای مولتان و سکور) و همچنین طرح ایجاد کابل فیبر نوری میان پاکستان و چین آغاز شده و کار بر روی آنها ادامه دارد و این طرح ها هزاران شغل در پاکستان ایجاد کرده است.
وی گفت: دولت، پارلمان، ارتش، رسانه ها و اندیشکده های پاکستان همه و همه توجه ویژه به روند پیشرفت طرح راهروی اقتصادی دارند و از آن بطور کامل حمایت می کنند.
سان ویدونگ این راهروی اقتصادی را یک طرح برد-برد و دارای منافع متقابل برای چین و پاکستان دانست که می تواند علاوه بر پاکستان و چین، فایده های زایدی برای منطقه داشته باشد.
سفیر چین در پاکستان تاکید کرد: ما با تمام توان ساخت راهروی اقتصادی چین-پاکستان را به پیش می بریم و آن را بطور کامل اجرا می کنیم. این طرح هم برای چین و هم برای پاکستان فایده های زیادی خواهد داشت.
پاکستان، اصلی ترین متحد چین در میان کشورهای جنوب آسیا است. چین نیز بزرگ ترین شریک اقتصادی و تجاری پاکستان به شمار می رود.
دو کشور در ماه های اخیر قراردادهای همکاری در حوزه های اقتصادی، تجاری، دفاعی و امنیتی، صنعتی، راهسازی و انرژی در مجموع به ارزش 46 میلیارد دلار امضا کرده اند که تقریبا تمام این قراردادها، زیر چتر بزرگ ترین طرح مشترک اقتصادی تاریخ روابط دو کشور، یعنی طرح احداث راهروی اقتصادی مشترک چین-پاکستان قرار دارد.
هر دو کشور اراده بالایی برای اجرا و تکمیل این طرح کلان اقتصادی دارند و تکمیل این طرح ممکن است 10 تا 15 سال طول بکشد.
با احداث و تکمیل نهایی این راهروی اقتصادی که متشکل از خطوط حمل و نقل جاده ای، ریلی و خطوط لوله انتقال انرژی خواهد بود، کشتی های غول پیکر نفتکش و باری چین برای دسترسی به کشورهای نفت خیز حوزه خیلج فارس و حتی برای دسترسی به بازارهای مصرف کالاهای متنوع چینی در حاشیه خلیج فارس و خاورمیانه، اروپا و آفریقا، دیگر مجبور نخواهند بود مسیر 13 هزار کیلومتری آب های اقیانوس هند را تا بندر شانگهای طی کنند و با اجرای طرح یاد شده، این مسیر با کاهش 10 هزار کیلومتری، تنها به حدود 3 هزار کیلومتر خواهد رسید.
۰۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]