تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844760589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حال و هوای بازار مسکن در سه ماهه اول سال چگونه بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: حال و هوای بازار مسکن در سه ماهه اول سال چگونه بود؟ اقتصاد > مسکن - اقتصاد نیوز نوشت؛در طول بهار سال 1395، متوسط قیمت به حدود 40 میلیون ریال به ازای هر مترمربع رسیده که بیشترین آن در خردادماه بوده است.

در خردادماه سال 1395، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق معاملات ملکی شهر تهران، نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.2 و 3.5 درصد افزایش نشان می‌دهد. بازار مسکن از ابتدای سال تاکنون چه فراز و نشیب هایی داشته است؟ این موضوعی است که «سارا پورادبی» در شماره 183 هفته نامه تجارت فردا به بررسی آن پرداخته است. در ادامه شرح این تحلیل را می خوانید.    در فصل بهار سال جاری بازار مسکن کشور بهوضعیت رکودی سه سال اخیر خود ادامه داد وکماکان تغییر قابل توجهی را در قیمت و تعداد معاملات شاهد نبود. بر اساس آمار سامانه ثبتمعاملات املاک و مستغلات کشور که توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه ومنتشر می‌شود، متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی معامله‌شده در فصل بهار 1395 نسبت به دوره مشابه سال قبل به صورت میانگین 4.2 درصد رشد داشته است. اگرچه داده‌های رسمی از قیمت سایر شهرهای بزرگ برای فصل بهار در دسترس نیست، با توجه به داده‌های شهر تهران، رشد کمتری برای قیمت مسکن در سطح کشور برآورد می‌شود. از ابتدای سال 1394 تاکنون، بیشترین قیمت واحد مسکونی در تهران در اسفند 1394 رقم خورده و پس از آندر فروردین‌ماه قیمت واحدهای مسکونی معامله‌شده تقریباً به سطح قیمت‌های بهمن‌ماه رسیده است. در طول بهار سال 1395، متوسط قیمت به حدود 40 میلیون ریال به ازای هر مترمربع رسیده که بیشترین آن درخردادماه بوده است. در خردادماه سال 1395، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق معاملات ملکی شهر تهران، نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.2 و 3.5 درصد افزایشنشان می‌دهد. روند معاملات نیز افت و خیزهای متعددی را تجربه کرده است. در طول سال همواره در فروردین‌ماه و همچنین ماه رمضان تعداد معاملات افت قابل توجهی دارد. اگر فصل بهار سال 1395 را با بهار 1394 مقایسه کنیم، همدر فروردین و هم در اردیبهشت تعداد معاملات ثبت‌شده در سال 1395 بیشتر از ماه مشابه سال قبل بوده، اماچون نیمی از خرداد 1395 با ماه رمضان همزمان شده، این ماه در مقایسه با ماه مشابه سال قبل با 0.6 درصد افت همراه بوده است. مجموع تعداد واحدهای مسکونی معامله‌شده در بهار 1395 حدود 37 هزار عدد بودهکه نسبت به بهار سال قبل معادل شش درصد با افزایش همراه بوده است. این افزایش تعداد معاملات می‌تواندنشانه‌ای برای خروج از وضعیت رکودی و ورود به دوره رونق در ماه‌های آینده باشد.  

   طی شش ماه اخیر عمده معاملات انجام‌شده در تهران (حدود یک‌چهارم) در دو منطقه 4 و 5 شهرداری صورتگرفته است.  این دو منطقه در طول چند سال اخیر نیز همواره بخش غالب تعداد معاملات را به خود اختصاصداده‌اند. البته وسعت نسبتاً بیشتر آنها نسبت به سایر مناطق می‌تواند دلیل مهمی بر آمار بالای تعداد معاملات در آنها باشد. پس از آن نیز مناطق 2، 15 و 14 در رتبه‌های بعدی تعداد معاملات قرار دارند.  

  اگر واحدهای مسکونی با متراژ 30 تا 200 مترمربع را در بازه‌های 10 مترمربعی دسته‌بندی کنیم، در طول یکسال اخیر به طور متوسط بیشترین سهم (16 درصد) به واحدهای 70 تا 80‌متری تعلق می‌گیرد. توزیع فراوانی تعداد واحدهای سکونی معامله‌شده برحسب سطح زیربنا تقریباً یک توزیع نرمال داشته و هر چه از بازه 70 تا80‌متری فاصله می‌گیریم، سهم بازه‌ها از کل کم می‌شود. نکته قابل توجه اینکه بیش از 75 درصد واحدهای معامله‌شده طی این یک سال کمتر از 100 مترمربع زیر‌بنا داشته‌اند که نشان‌دهنده تقاضای بیشتر برایواحدهای کوچک متراژ است. نزدیک به 20 درصد واحدهای معامله‌شده نیز بین 100 تا 150 مترمربع مساحتدارند. بنابراین 95 درصد از کل معاملات متعلق به واحدهای کوچک‌تر از 150 مترمربع است و واحدهای با متراژ بزرگ و لوکس سهم بسیار اندکی از تقاضای بالفعل بازار مسکن تهران در یک سال اخیر را به خود اختصاصداده‌اند.  

  از لحاظ قیمتی نیز واحدهای با مجموع قیمت پایین‌تر، بیشتر مورد معامله قرار گرفته‌اند. همان‌طور که درنمودار مشخص است، واحدهایی که در مجموع قیمت آنها بین 100 تا 220 میلیون تومان بوده سهم عمده معاملات را به خود اختصاص داده‌اند. از این منظر نیز هر چه قیمت واحد مسکونی بالا رفته -چون قدرتخرید متقاضیان محدود بوده- از تعداد معاملات کاسته شده است. از آنجا که بیش از 50 درصد واحدهایمعامله‌شده مربوط به ساختمان‌های با عمر کمتر از پنج سال است، و ارزان بودن نسبی بخش عمده‌ای از این واحدها مربوط به ساختمان‌های نوساز بوده است، این آمار نشان می‌دهد که حداقل در طول یک سال اخیرواحدهای مسکونی در محله‌های ارزان‌قیمت‌تر بیشتر مورد معامله قرار گرفته‌اند.  

  طی دوره رکودی اخیر بازار اجاره مسکن نیز دستخوش تغییر و تحولات مهمی شده است. بازار اجاره مسکن، بهطور عمده از عواملی همچون قیمت مسکن و تورم عمومی قیمت‌ها تاثیر می‌پذیرد. با این حال رکودطولانی‌مدت بازار مسکن طی سال‌های اخیر نیز بازار اجاره را تحت تاثیر قرار داده و با کاهش تعداد معاملات و فروش نرفتن بسیاری از واحدها، گروهی از مالکان را به اجاره واحد مسکونی خود وادار کرده و لذا عرضه واحدهای اجاره‌ای را افزایش داده است. از طرف دیگر بالا بودن قیمت‌ها ناشی از جهش قیمتی سال‌های 1391و ابتدای 1393 موجب کاهش قدرت خرید متقاضیان مصرفی و لذا ورود بخشی از آنها به بازار اجاره شده و ازاین طریق تقاضا برای اجاره نیز افزایش یافته است. این امر سهم اجاره‌نشینی را به نسبت مالکیت واحدمسکونی افزایش داده و تعداد معاملات اجاره در سال‌های اخیر را نسبت به قبل از شروع دوره رکود بالا بردهاست. نرخ اجاره‌بها در طول این سال‌ها معمولاً متناسب با تورم رشد مستمری داشته است. در خردادماه سال 1395شاخص کرایه مسکن اجاره‌ای در شهر تهران 9.7 درصد و در سایر شهرها 10.5 درصد نسبت به ماه مشابه سالقبل افزایش یافته است. این در حالی است که از ابتدای سال 1394 متوسط نرخ رشد اجاره‌بها تقریباً با‌ثبات وحدود 11 درصد بوده و متناسب با کاهش تورم روندی کاهنده داشته است.  به طوری که از حدود 12 درصد درفروردین 1394 به زیر 10 درصد در خردادماه سال جاری رسیده است. چه عواملی باعث شده که ورود خریداران مسکن به بازار با کندی صورت گیرد؟ بررسی اطلاعات و آمار فوق حاکی از تداوم رکود و عدم تمایل خریداران برای ورود به بازار است. برای بررسیاین موضوع باید متقاضیان مصرفی را از متقاضیان سرمایه‌ای تفکیک کنیم. دلیل اصلی عدم ورود متقاضیانمصرفی را شاید بتوان در پایین بودن قدرت خرید بخش عمده آنها دانست. قیمت‌ها در دوره رونق گذشته آنچنان با جهش همراه بوده که مالکیت واحد مسکونی را برای عده زیادی دست‌نیافتی کرده و آنها را بهاجاره‌نشینی وادار کرده است .   پرداخت ماهانه اجاره‌بها خود مزید بر علت کاهش قدرت خرید شده و به مرور صاحبخانه شدن را سخت‌ترمی‌کند. متقاضیان سرمایه‌ای نیز داستان متفاوتی دارند و باید میان گزینه‌های سرمایه‌گذاری مختلف انتخاب داشته باشند. زمانی که سپرده‌گذاری بدون ریسک در بانک جذابیت بالا دارد،
 خرید مسکن که سابقه خوبی درطی سه سال اخیر نداشته جذابیتی نخواهد داشت. با توجه به سطح بالاتری که نرخ‌های سود سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت نسبت به نرخ بازدهی بازار مسکن در سال‌های اخیر داشتند، سپرده‌های بانکی جذاب‌تر از بازار مسکن برای سرمایه‌گذاران بوده است. کاهش سود بانکی اگر با کاهش نرخ سود تسهیلات نیزهمراه باشد می‌تواند از یک طرف جذابیت بازار رقیب مسکن را کم کرده و از یک طرف امکان دریافت تسهیلات و بازپرداخت آن را افزایش دهد و مثل یک اهرم بازار مسکن را تکان دهد. اثر اولیه این تغییرات بر تعدادمعاملات مسکن خواهد بود و لذا می‌تواند رونق غیر‌تورمی را حداقل در کوتاه‌مدت به دنبال داشته باشد.   نکته مهم در ارتباط با تسهیلات اینکه، چون تسهیلات مسکن اصولاً بلندمدت است.( برای مثال تسهیلاتفعلی بانک مسکن در حال حاضر 12‌ساله است)سرمایه بانک‌ها مدت زمان زیادی درگیر وام‌های پرداختی شده و لذا قدرت وام‌دهی بانک را به مرور کاهش می‌دهد. بازار رهن ثانویه که به تازگی مقدمات راه‌اندازی آنفراهم شده و قرار است به زودی وارد بازار سرمایه کشور شود،  می‌تواند از طریق انتشار اوراق بدهی مبتنی بررهن، نقد‌شوندگی وام‌های مسکن را افزایش داده و امکان پرداخت وام به تعداد بیشتری را فراهم آورد. بنابراین در صورتی که این بازار راه‌اندازی شود امید بیشتری به تسریع رونق بازار مسکن می‌توان داشت.   22439

کلید واژه ها: بازار مسکن تهران - قیمت مسکن - مسکن -




جمعه 18 تیر 1395 - 10:46:28





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن