تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند عزوجل مى فرمايد: هيچ مخلوقى نيست كه به غير من پناه ببرد، مگر اين كه دستش را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840338402




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی قتل‌های ناموسی به بهانه‌ قتل دختر خویی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قتل به شکل‌های مختلفی روی می‌دهد؛ اما در همه‌حال باز هم یکی از انواع جنایات است و با هیچ توجیهی نمی‌توان آن را از رده‌ی رفتارهای خشونت‌‌آمیز خارج کرد؛ حتی اگر بخواهیم با عنوان قتل‌ ناموسی، چهره‌ی کریه‌اش را تطهیر کنیم.

به گزارش صدای ایران، در تعریف قتل ناموسی آمده است این‌دسته جنایت‌ها به ارتکاب خشونت و اغلب قتل زنان یک خانواده به دست مردان خویشاوند خود گفته می‌شود. این گروه از مجریان جنایت‌های ناموسی عنوان می‌کنند که زنان را به‌علت «ننگین‌کردن شرافت خانواده‌ی خود!» مجازات می‌‌کنند.

 منظور آنها از ننگ، موارد گوناگونی ازجمله خودداری از ازدواج اجباری، قربانی یک تجاوز جنسی‌بودن، طلاق گرفتن (حتی از یک شوهر ناشایست)، رابطه با جنس مخالف یا ارتکاب زنا را شامل می‌شود. در قاموس این مجریان بی‌قانون، برای اینکه فردی قربانی جنایت‌های ناموسی شود، فقط اینکه گمان برده شود او آبروی خانواده را بر باد داده‌است، کافی‌ست.

یکی از تازه‌ترین اتفاقات تلخ در این زمینه را باید قتل دختر خویی توسط پدرش دانست که اخبارش در این روزها در جامعه‌ی مجازی و شبک‌ةهای اجتماعی نقل می‌شود وحتی بعضی مسئولین کشوری را هم به واکنش واداشته‌است. حتی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز با انتشار یادداشتی نسبت به حادثه‌ی قتل یک دختر خویی توسط پدرش ابراز تاسف کرد و گفت: «قتل‌های ناموسی بدترین افراطی‌ترین شکل خشونت علیه زنان در خانواده است».

باید دانست آمارها در این زمینه چندان گویا نیست و گزارش‌های مختلفی از میزان، چگونگی و پراکندگی این‌گونه قتل‌ها در جهان مخابره می‌شود. در یکی از تازه‌ترین گزارش‌ها در زمینه‌ی قتل‌های ناموسی، که در نهم ژوئن ٢٠١٦ در یو.‌اس.‌ای.‌تودی به چاپ رسید، حقایقی تکان‌دهنده از آن ارائه شده‌است. براساس آخرین آمار منتشره از جانب سازمان ملل، سالانه چیزی حدود پنج‌هزار قتل ناموسی در جهان رخ می‌دهد که بیشتر آنها در جنوب آسیا، شمال آفریقا و خاورمیانه رخ می‌دهند. هرچند محدوده‌ی وقوع این جنایات منحصر به بخش جغرافیایی خاصی نمی‌شود اما گستردگی آن در برخی کشورها بیشتر به چشم می‌خورد. برای مثال، پژوهشی در دانشگاه اینونو ترکیه نشان می‌دهد در طول هفت‌سال اخیر پرونده‌ی ۳۰۰ قتل ناموسی در ترکیه وجود داشته و بسیاری از این قتل‌ها در مناطق کردنشین ترکیه اتفاق افتاده‌است.

پژوهش نشان می‌دهد با بالا رفتن مجازات قتل ناموسی، بسیاری از زنان توسط خویشاوندان خود وادار به «خودکشی» شده‌اند.

این پژوهش نشان می‌دهد با بالا رفتن مجازات قتل ناموسی، بسیاری از زنان توسط خویشاوندان خود وادار به «خودکشی» شده‌اند. بیشتر قاتلان نیز پسران جوان خانواده هستند که در صورت دستگیری مجازات کمتری برای‌شان منظور می‌شود. جدای هر نگرشی نسبت به این اتفاق تلخ باید ریشه‌های آن را در فرهنگ رایج و سنتی یک‌سری مناطق جست‌وجو کرد.

این ماجرا در ایران هم یکی از معضلاتی‌ست که سال‌های سال به‌عنوان یک رفتار خشونت‌آمیز در مناطقی از کشور رایج است. براساس گزارش پلیس ایران تنها در سال ۱۳۸۸ در شهر اهواز ۱۵ زن قربانی قتل ناموسی شدند که معادل ۲۴٫۵‌درصد از کل قتل‌های سال ۸۸ شهر اهواز می‌شود.

البته این آمار نسبت به سال ۸۴ که میزان قتل‌های ناموسی در اهواز ۳۵‌درصد بود، کاهش یافته‌است. به ‌گفته‌ی بازپرس شعبه‌ی ویژه‌ی قتل اهواز برخی آداب و رسوم مانند لزوم ازدواج دخترعمو با پسرعمو یکی از دلایل این قتل‌هاست که برخی مواقع اگر غیر از این اتفاق بیفتد، منجر به قتل می‌شود. این درحالی‌ست که برخی قتل‌های ناموسی هم فقط بر مبنای سوء‌ظن صورت می‌پذیرد. نکته‌ی مهم دراین‌میان، حقی‌ست که مردان خانواده برای خود قائل هستند و در این زمینه آن را یکی از رفتارهای درست برای حفاظت و حتی رفع لکه‌ای‌ ننگ از ناموس خود و نام خانوادگی‌شان می‌دانند.

طبق گزارشی که دپارتمان قضایی آمریکا منتشر کرد در سال ٢٠١٤ در هر ایالت حدود ٢٣ تا ٢٧ قتل ناموسی رخ داد که نشان می‌دهد این ماجرا حتی می‌تواند در کشورهای توسعه‌یافته هم وجود داشته‌باشد و برای جلوگیری از آن نیازمند یک فرهنگ‌سازی عمومی و ایجاد زمینه‌های حقوقی مشترک برای مردان و زنان هستیم.

در بخشی از یادداشتی که مولاوردی؛ معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده منتشر کرد، آمده‌است: ریشه‌ی این جنایات که بد‌ترین و افراطی‌ترین شکل خشونت علیه زنان در خانواده است که در دفاع از شرف و ناموس مردان خانواده به‌وقوع می‌پیوندد و ماموریت مردان و پسران خانواده در کنترل و محدود کردن زنان و دختران فامیل محسوب می‌شود، به فرهنگ، مناسبات و قوانین مردسالارانه و قبیله‌ای جوامع برمی‌گردد. کاستلز پدرسالاری را کنترل بی‌قید و شرط مردان بر زنان و فرزندان تعریف می‌کند. براین‌اساس طیفی از دلایل ازجمله از زیر بار ازدواج ناخواسته نرفتن تا رابطه‌ی جنسی خارج از ازدواج را می‌توان برای توجیه این قتل‌ها و طبیعی جلوه‌دادن و رسمیت بخشیدن به آن ردیف کرد که عمدتا هم با بردن انگشت اتهام به سمت زنان و دختران، (و امروز به سمت شبکه‌های اجتماعی) مورد تایید و تشویق جامعه قرار می‌گیرد و قانون هم مجوزهای لازم را برای ارتکاب آن در اختیار قرار می‌دهد.

۰۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن