محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853083271
زخم های بافت فرسوده بیرجند دل میخراشد/سرانجام ناتمام طرح «فرزان»
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نسخهای جدید برای دردی کهنه
زخم های بافت فرسوده بیرجند دل میخراشد/سرانجام ناتمام طرح «فرزان»
شناسهٔ خبر: 3703373 - دوشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
استانها > خراسان جنوبی
.jwplayer{ display: inline-block; } بیرجند- بافتهای فرسوده مانند زخمی چندساله بر پیشانی خراسان جنوبی بوده که دل هر بیننده را میخراشد و نیازمند نسخهای شفابخش از سوی مسئولان برای به سرانجام رسیدن است. خبرگزاری مهر- گروه استانها: روزگاری نه چندان دور، نام بهشت را به خود داده بود. خانههایی انبوه از درختان تنومند، آواز گنجشکان بر سرشاخهها، همراه با خنده کودکان و مردمانی دریا دل. عصر که میشد یک به یک اهالی برای دیدار به درب منازل میآمدند، صمیمیتشان را بهراحتی میتوانستی در هم نشینی یک ساعته آنها دید. اما آن بهشت دیگر خریدار ندارد چراکه دست روزگار از آن همه آبادانی تنها غربت خانههایی را نشان می دهد که هم اکنون هر رهگذر را انگشت به دهان می گذارد. ورودی و خروجیاش مشخص نسیت، از هر قسمتی که وارد شوی فقط و فقط کوچههای خاکی و خانههایی فرسوده را میبینی. انگار رد پای زلزله از آنجا عبور کرده است. گویی دیوارهای خشتی و قدیمی برخی خانهها با تو حرف میزنند و حکایت تلخ بی مهری مسئولان را بیان میکنند. تَرَک های موجود بر دیوار برخی دیگر از خانهها هم منتظر نوش دارویی از سوی مسئولان است، نگاه سرد خشت های قدیمی و خانههایی که به سان آوارستان است، ترس را بر دل عابران میاندازد.
دیگر صدای کودکی به گوش نمیرسد و یا به سختی میتوان آواز گنجشک ها را شنید. چرا که نه درختی موجود است و نه بام خانهای که شوق پرواز برآسمان «خیرآباد» را به آنها هدیه کند. هرچند گفتن و نوشتن دردی از این قطعه که همچون لکه ای بر پیشانی بیرجند است را دوا نمیکند، اما باز هم خبرنگار مهر پیگیر مشکلات مردمانی می که سالهاست دل هایشان از غم و زندگی در این محله های از هم گسسته ای که دیگر نمی توان نام محله هم بر آن گذاشت پر است و امید دارند مدیریت جدید استان صدای مشکلات ساکنان آن را در مرکز شهر بشنود و بر طرحی نیمه تمام تدبیر کند و پایانی برای آن بگذارد. مردم این منطقه خواستارند استاندار جدید استان خود برای قضاوت اندکی را در کوچههای غریبانه بافت فرسوده خیرآباد، انقلاب و موسی بن جعفر بیرجند قدم بزند تا درد مردم را از نزدیک ببیند. مرهم گذاری ۱۰ ساله مسئولان شفاعت نداد سال ۸۴ بود که مرهم گذاری در برخی از زخم های استان شروع شد و مسئولان به فکر اجرای طرحی شدند که هم اکنون بیش از ۱۱ سال از اجرا، نه تنها مشکلی از میان برنداشته، بلکه ناامنی، درد های اجتماعی، اقتصادی و غیره مازاد بر مشکلات برخی از ساکنان بافت فرسوده بیرجند شد. به گزارش خبرنگار مهر، عقربههای ساعت به شش عصر نزدیک میشود. مسیرم را از سمت پل موسی بن جعفر به سه راهی اسدی هدایت میکنم. هر جه جلوتر میروم ترس بیشتری بر اندامهایم تازیانه میزند. خانههای نیمه تخریب، کوچههای تنگ و مملو از خاک، حمله مغول را برایت داستانسرایی میکند! اما علت به وجود آمدن این وضعیت چیست و چرا مردم در نهایت خستگی به سر میبرند اما باز هم زندگی کردن در آن مخروبهها را به دیگر مناطق ترجیح میدهند؟ آیا واقعاً راهحلی برای مشکلات وجود ندارد و یا اینکه باز هم خودشان باید با تحمیل برخی از ناملایمات مشکلگشایی کنند؟
بازپرداخت تسهیلات نوسازی سنگین است یکی از ساکنان بافت فرسوده خیرآباد بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ساکنان این منطقه اغلب افرادی مسن بوده و توان کار کردن ندارند. زهرا موهبتی با اشاره به تسهیلات نوسازی در راستای اجرای طرح فرزان گفت: بازپرداخت این تسهیلات برای این قشر نیز دشوار بوده و نیازمند توجه مسئولان است. وی با بیان اینکه برای نوسازی خانهام باید طرح پیشنهادی شرکت عمران و بهسازی را اجرا کنم، افزود: طبق این طرح، درب خانهام نیز از وسط منزل همسایه باز میشود! موهبتی خواستار توجه بیشتر مقامات عالی استان شد و افزود: باید در نوسازی این قطعه چارهای جدی اندیشیده شود چرا که امنیت مردم نیز در خطر است. خیابانکشی بافت فرسوده انجام شود یکی دیگر از اهالی خیرآباد نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه ما خواستار وام تسهیلاتی نیستیم، افزود: تقاضا داریم بافت فرسوده این منطقه هر چه زودتر خیابانکشی شود. محمد معتمدی نژاد با اشاره به احداث پل موسی بن جعفر، اظهار کرد: عملیات ساخت این پل بیش از دو سال گذشته آغازشده و قرار بود در ۲۲ بهمن سال گذشته نیز افتتاح شود. وی با بیان اینکه هم اکنون نیز روز های متوالی میگذرد اما از افتتاح این پل نیز خبری نیست، افزود: افتتاح این پل و خیابانکشی بافت نیز حل مشکل اصلی ساکنان است.
خدماترسانی به بافت فرسوده امکان پذیرد یکی دیگر از ساکنان این بافت نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به نبود امکانات رفاهی و تفریحی در این منطقه، بیان کرد: مسئولان با خدمترسانی به بافت فرسوده در مردم انگیزه ایجاد کنند. مسئولان اجرای طرح فرزان پول خرید منازل افراد را در دو مرحله پرداخت می کنند و در بعضی موارد شاهد هستیم که بعد از گذشت یک و نیم سال از فروش خانه، هنوز نیمی از پول را پرداخت نکردهاند فاطمه حسینی با انتقاد از عملکرد مسئولان اجرایی بافت فرزان، اظهار کرد: درصورتیکه خانهای را برای نوسازی به آنها بفروشیم، پول را در دو مرحله به ما پرداخت میکنند. وی ادامه داد: اما در بعضی موارد شاهد هستیم که بعد از گذشت یک و نیم سال از فروش خانه، هنوز نیمی از پول را پرداخت نکرده که این باعث کاهش استقبال مردم از طرح میشود. حسینی از نرخگذاری خانهها برای فروش انتقاد کرد و گفت: وجود تفاوت بالای قیمت در دو خانه مجاور نیز باعث کاهش انگیزه در استقبال از اجرای طرح فرزان است. استقبالی از تسهیلات ساختوساز طرح فرزان نشده است مدیرعامل شرکت عمران و سرمایهگذاری فرزان بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه ۱۱ هکتار بافت فرسوده در طرح فرزان بیرجند وجود دارد، افزود: طرح فرزان در سال ۸۶ آغازشده و به دلیل مشکلات موجود در اجرا نیز در شش ماهه دوم سال ۹۲ بازنگری شد بهطوری که مردم امکان در جاسازی را داشته باشند. علی براتی با اشاره به اعتبارات تخصیصیافته به اجرای طرح، بیان کرد: در این راستا، میزان ۱۱ میلیارد تومان شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران پرداخت کرده است. وی بابیان اینکه شروع احداث پل توسط شهرداری، باز شدن معبر اصلی را در اذهان عمومی نهادینه کرد، گفت: آورده شهرداری هم در این طرح بهصورت عوارض، تراکم تغییر کاربری و پروانه ساختمانی بوده است. براتی با بیان اینکه متأسفانه تاکنون استقبالی از تسهیلات ساختوساز طرح فرزان نشده است، افزود: باید نهادهای ذیربط با اجرای برنامههای مختلف، در مردم انگیزه ایجاد کنند. وی ادامه داد: باید عملکردها به گونهای باشد که مردم اجرای طرح فرزان را مانند واکسیناسیون برای بافت فرسوده مفید تصور کرده و خود نیز پیشقدم شوند. براتی با اشاره به تسهیلات ارائهشده به متقاضیان استفاده از این طرح، بیان کرد: در مرکز استان میزان تسهیلات ۴۰ میلیون و در دیگر شهرستانها نیز ۳۰ میلیون تومان است. وی در توضیح نحوه بازپرداخت وام، اظهار کرد: این وام بهصورت دوازدهساله و با یارانه نُه درصد در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
معبر اصلی بافت فرزان باز شود وی باز شدن معبر اصلی بافت فرزان را یکی از راهکارهای حل مشکل اجرای طرح دانست و افزود: همچنین شهرداری میتواند با روش های تخفیف در هزینه پروانه، نگرفتن عوارض از مردم و تسهیل در روند اخذ پروانه نقش بسزایی در زمینه استقبال مردم ایفا کند. براتی ادامه داد: مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان خراسان جنوبی، مدیرکل راه و شهرسازی استان و رئیس بافت فرسوده استان که نمایندگان شرکت مادر تخصصی عمران و مسکنسازان هستند، نگاه ویژهای به بازگشایی معبر دارند. شهرداری میتواند با روش های تخفیف در هزینه پروانه، نگرفتن عوارض از مردم و تسهیل در روند اخذ پروانه نقش بسزایی در زمینه استقبال مردم ایفا کند. وی خواستار همکاری هرچه بیشتر مردم در اجرای طرح بافت فرزان شد و افزود: باید برنامههایی از سوی مدیران ذیربط در راستای ترغیب مردم به این طرح اجرا شود. براتی طولانی شدن روند اجرای پروژه، عدم بازگشایی معبر اصلی بافت، سن بالای مالکین، مشکلات اسنادی، شکل بد هندسی و رکود بازار مسکن را از جمله عوامل عدم شروع ساختوساز در بافت فرسوده برشمرد. وی افزود: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید نگاه ویژهای به بافت فرسوده میشود. ۱۶ ملک مسکونی در معبر اصلی بافت فرزان تملک نشده است مدیرعامل شرکت عمران و سرمایهگذاری فرزان بیرجند با بیان اینکه ۵۷ ملک مسکونی در معبر اصلی بافت فرزان موجود است، گفت: تاکنون ۴۱ ملک نیز خریداری شده است. وی با بیان اینکه ۱۶ ملک مسکونی در این معبر هنوز تملک نشده است، افزود: از این تعداد، هشت ملک در اولویت اول و بهطور صد درصد در معبر بوده و باید خریداری شود و چهار ملک نیز در اولویت دوم و کمتر از پنجاهدرصد از آن در معبر اصلی طرح قرار دارند. براتی با بیان اینکه چهار ملک دیگر نیز در اولویت سوم قرار دارند، افزود: در این تعداد از املاک، امکان عقبنشینی برای باز شدن معبر اصلی بافت وجود دارد. مدیرعامل شرکت عمران و سرمایهگذاری فرزان بیرجند ادامه داد: همچنین ۱۴ ملک تجاری و قسمتی از یک کاروانسرا در حاشیه بافت هنوز تملک نشده و نیازمند اعتبار از سوی نهادهای وابسته به طرح است.
درخواست برای بازدید استاندار از بافت فرسوده وی با بیان اینکه در سال جاری یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیصیافته است، اظهار کرد: با این میزان اعتبار، هفت ملک تملک نشده نیز خریداری میشود. براتی خواستار بازدید استاندار از بافت فرسوده شد و افزود: مسئولان اجرایی باید برای کمک به اجرای این طرح، گزینههای روی میز را بیابند. وی با تاکید بر اینکه مسئولان نگاه ویژهای به اجرای طرح داشته باشند، اظهار کرد: باید تدابیری از سوی دستگاههای ذیربط اندیشیده شود تا مردم مانند اجرای پل موسی بن جعفر توسط شهرداری و شورای شهر، خودشان به سمت اجرای طرح فرزان بیایند. براتی با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای سوق دادن مردم به سمت نوسازی بافت فرسوده، بیان کرد: ساخت ساختمان یاس بهصورت آپارتمانی و ایجاد بلوک هشتبهشت بهعنوان پایلوت برای مشارکت متصدیان حقیقی و حقوقی صنعت ساختمان از جمله اقدامات انجامشده است. تهیه طرح بازآفرینی شهرستان های کم جمعیت استان مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر، مساحت بافت فرسوده در استان را ۴۲۵ هکتار دانست و گفت: از این میزان، ۱۴۶ هکتار در بیرجند قرار دارد. هم اکنون از ۱۱ شهرستان استان فقط پنج شهرستان بیرجند، قاین، نهبندان، فردوس، سرایان و بشرویه تسهیلات نوسازی بافت فرسوده دریافت میکنند. جعفری با اشاره به اجرای طرح فرزان در بافت فرسوده بیرجند، بیان کرد: باید برای اجرا و آزادسازی این طرح اعتبارات ملی بگیریم. وی خواستار ایجاد انگیزه در بین مردم نسبت به همکاری در اجرای طرح فرزان شد و افزود: احداث پل موسی بن جعفر نیز باعث ارزشافزوده در آن بافت میشود. جعفری با بیان اینکه هم اکنون در بافت فرسوده به دنبال بازآفرینی هستیم، اظهار کرد: در این راستا، همه دستگاههای اجرایی برای انجام اقدامات مشترکی در بافت هماهنگ میشوند. وی با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای نوسازی بافت فرسوده شهری، بیان کرد: در ۲۵ خردادماه سال جاری جلسه ستاد ملی بازآفرینی تشکیل و در آن به بررسی محدودهها و محلات بازآفرینی شهری و عملکرد ستادهای استانی و شهرستانی خراسان جنوبی پرداخته شد. جعفری از تصویب ۱۲ مصوبه در این جلسه خبر داد و گفت: تعیین محدوده و تهیه طرح بازآفرینی برای شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت از جمله مصوبات این جلسه بود. وی با بیان اینکه با اجرای این طرح، به محدودههای تعیینشده نیز تسهیلات تعلق میگیرد، ادامه داد: هم اکنون فقط پنج شهرستان بیرجند، قاین، نهبندان، فردوس، سرایان و بشرویه تسهیلات نوسازی بافت فرسوده دریافت میکنند. لزوم تأسیس مدیریت ویژه بافتهای تاریخی در شهرداریهای استان مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با تأکید بر لزوم تأسیس مدیریت ویژه بافتهای تاریخی در شهرداریهای استان گفت: صدور مجوزهای لازم برای ایجاد سازمان بازآفرینی در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر امری ضروری در این استان به شمار میرود. جعفری با بیان اینکه در حال حاضر این استان دارای ۱۸۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۱۶۴ بافت تاریخی و فرسوده است گفت: در کل مجموع مساحت محلات هدف شناساییشده در استان ۷۴۴ هکتار است که بیشترین میزان آن متعلق به شهر بیرجند گزارش شده است. جعفری تصریح کرد: با توجه به عدم وجود فضاهای خدماتی مانند مدرسه، درمانگاه و... در بافتهای فرسوده و محلات هدف بازآفرینی پیشنهاد میشود جهت تأمین کاربریهای فوق از محل املاک وزارت راه و شهرسازی اراضی لازم تأمین و اعطای تسهیلات با شرایط ویژه در مناطق محروم (پرداخت یارانه قبل از فروش اقساطی) صورت پذیرد. وی با اشاره به عدم استقبال مردم از تسهیلات ساختوساز بافت فرزان، بیان کرد: کمبود درآمد خانوادهها و ساکنان مشمول طرح، زمینه عدم استقبال را فراهم کرده است. آری! بافت فرسوده بیرجند سالهاست که در تنگنای زمان پیر و فرسودهتر میشود اما باز هم در چاره اندیشیدن و حل مشکل مردم کاری از پیش نمیرود. و تنها خدا میداند که چند صباحی دیگر باید نسیم صبحگاهی در بافت فرسوده، خاک خانههای مخروبه را برای ساکنان به ارمغان آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
شهردار جهرم: طرح مطالعاتی ساماندهی بافتهای فرسوده در جهرم تدوین میشود
شهردار جهرم طرح مطالعاتی ساماندهی بافتهای فرسوده در جهرم تدوین میشود شهردار جهرم گفت طرح مطالعاتی ساماندهی و بهسازی بافتهای فرسوده در جهرم تهیه میشود به گزارش خبرگزاری فارس از جهرم سیاوش قزلی ظهر امروز در جمع خبرنگاران از تدوین طرح مطالعاتی ساماندهی بهسازی و نوسازی بافت&zمهلت یک ماهه بانک ها برای تعیین تکلیف واحدهای صنعتی و طرح های ناتمام - عیارآنلاین
یزدانی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران طرح ها و واحدهای صنعتی معرفی شده به بانک ها باید حداکثر در یک ماه بررسی و پس از تکمیل مدارک تعیین تکلیف شوند اولویت پرداخت تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط دارای کمبود نقدینگی است به گزارش عیارآنلاین علی یزدانی در نوام 70 میلیونی نوسازی بافت فرسوده
وام 70 میلیونی نوسازی بافت فرسوده به ازای نمای ساخت و ساز متناسب با نمای کمیته منطقه از 10 تا 20 میلیون تومان کمک بلاعوض داده میشود مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران از آغاز پرداخت وام 70 میلیونی قرضالحسنه نوسازی بافت فرسوده با سود 2 درصد در تهران خبر داد به گزارش فارس عب۲۰درصد جمعیت شهری کشور در بافت های فرسوده زندگی می کنند
مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی ۲۰درصد جمعیت شهری کشور در بافت های فرسوده زندگی می کنند شناسهٔ خبر 3688865 - شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴ ۰۵ استانها > سمنان jwplayer display inline-block; سمنان - مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازیموفقیت فرش ایرانی در بازار جهانی نیازمند اصلاح طرح بافت است
عضو هیئت مدیره صادرکنندگان فرش ایران موفقیت فرش ایرانی در بازار جهانی نیازمند اصلاح طرح بافت است شناسهٔ خبر 3693782 - پنجشنبه ۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶ ۱۸ استانها > اردبیل jwplayer display inline-block; اردبیل – عضو هیئت مدیره صادرکنندگان فرش ایران با اشاره به مشکلات متعدد بازارپرداخت تسهیلات درمحدوده بافتهای فرسوده شهری گیلان
گیل نگاه رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی گیلان از پرداخت تسهیلات در محدوده بافتهای فرسوده شهری استان خبر داد منوچهر مومنی افزود یکی از اقدامات بسیار مهم و تاثیرگذار در بازآفرینی پایدار محلهها و محدودههای هدف بافتهای فرسوده و ناکارآمد میانی میباشند کهطرح بهسازی و توسعه اورژانس بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند آغاز شد
طرح بهسازی و توسعه اورژانس بیمارستان ولی عصر عج بیرجند آغاز شد بیرجند - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند از بهسازی و توسعه ساختمان اورژانس بیمارستان ولی عصر عج خبر داد و گفت عملیات اجرایی این طرح جمعه هفته گذشته آغاز شد تا اواخر مرداد ماه 95ادامهوام۷۰میلیونی نوسازی بافتفرسوده
وام۷۰میلیونی نوسازی بافتفرسودهتاریخ انتشار يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸ ۱۲ مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران از آغاز پرداخت وام ۷۰ میلیونی قرضالحسنه نوسازی بافت فرسوده با سود ۲ درصد در تهران خبر داد به گزارش فارس عبادالله فتحالهی در جمع خبرنگاران از آغاز پرداخ۱۰۰ میلیارد ریال برای احیای بافت فرسوده قم اختصاص یافت
۱۰۰ میلیارد ریال برای احیای بافت فرسوده قم اختصاص یافت شناسهٔ خبر 3689166 - شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸ ۱۳ استانها > قم jwplayer display inline-block; قم - مدیرعامل سازمان نوسازی بهسازی و زیباسازی اطراف حرم حضرت معصومه س از بودجه ۱۰۰ میلیارد ریالی این سازمان در سال ۹۵ خبردبافت شهرها از درون فرسوده و از بیرون در حال گسترش است
وجود 400 هزار مسکن خالی در سال های 1391 و 1392 بافت شهرها از درون فرسوده و از بیرون در حال گسترش است تهران- ایرنا- وزیر مسکن و شهرسازی از فرسودگی بافت شهرها با وجود گسترش افقی آنها انتقاد کرد و گفت در سال های 1391 و 1392 حدود 400 هزار مسکن خالی در کشور وجود داشت که برای آنها خری-
گوناگون
پربازدیدترینها